Zonnepanelen Zoeterwoude

Zonnepanelen ZoeterwoudeAl vanaf het eerste moment van daglicht beginnen zonnepanelen in Zoeterwoude geld op te leveren. De felle zon schijnt er dagelijks, wat zonnepanelen aanleggen op het dak van je woning of bedrijf een uitstekend en slim idee maakt. Als je ook aan het overwegen bent om zonnepanelen in Zoeterwoude te gaan kopen, ga dan verder met lezen hieronder om meer te weten over de belangrijke zaken.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Zoeterwoude? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Zoeterwoude

Zonnepanelen in Zoeterwoude beginnen steeds populairder te worden, dat is duidelijk te zien aan het aantal panelen die duidelijk zichtbaar zijn op de daken in dit gebied. Al 20% van de daken in Zoeterwoude zijn van zonnepanelen voorzien, wat ruimte overlaat voor nog een groot deel van de inwoners die beschikken over huizen met daken die zeer geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Behalve dat je actief bijdraagt aan een beter milieu, geniet je ook van een uitstekend rendement en een verlaagde energiefactuur.

De opbouw van de prijs

De zonnepanelenprijs is uit de onderstaande paar componenten opgebouwd:

  1. De materialen: De kosten van de panelen, de omvormer en het bevestigingsmateriaal is bepalend voor de prijs.

  2. De installatie: Elke installateur kan zelf zijn eigen arbeidsloon bepalen, waardoor de prijzen flink kunnen variëren.

  3. De apparatuur: De specialist dient speciaal apparatuur in te huren voor de installatie.

  4. De reiskosten: Deze post heb je zelf in de hand. Kies je een landelijke specialist, dan ga je ook veel meer betalen aan reiskosten.

  5. De btw: De btw over de zonnepanelenaanschaf bedraagt 21%. Na de installatie van de panelen kan je dit bedrag weer terugvorderen bij de Belastingdienst.

Kosten van zonnepanelen in Zoeterwoude

De zonnepaneelprijs is flink omlaaggegaan gedurende de afgelopen paar jaar. Ga je zonnepanelen in Zoeterwoude aanschaffen? Dan kan je rekenen op een gemiddelde aanschafprijs van 230 voor een installatie met een vermogen van 310 Wp per zonnepaneel. Check het onderstaand kostenplaatje om na te gaan wat de gemiddelde kosten zijn van zonnepanelen in dit gebied.

Aantal panelen Vermogen Kosten
8 2.480 Wp 1.840
10 3.100 Wp 2.300
12 3.720 Wp 2.760
16 4.960 Wp 3.680
20 6.200 Wp 4.600
24 7.440 Wp 5.520
28 8.680 Wp 6.440

Huur een lokale specialist in

Schakel voor het installeren van je zonnepanelen bij voorkeur een lokale specialist in. De voornaamste redenen hiervoor:

  • Een specialist uit Zoeterwoude weet kent de lokale subsidiemaatregelen en vergunningseisen en kan je helpen bij het indienen van de aanvragen. Zo hoef je zelf niets te regelen.
  • Een lokale specialist is daarnaast veel voordeliger vanwege het ontbreken van de kilometerkosten. Landelijke specialisten moeten veel meer rijden om te komen op de afspraak en hanteren dan ook hoge kosten per kilometer.

Subsidies zonnepanelen in Zoeterwoude

Je gaat al een flink bedrag moeten betalen voor de aanschaf en de installatie van zonnepanelen. De mogelijkheid van een subsidie klinkt dan ook als muziek in de oren. Helaas is er op landelijk niveau inmiddels geen subsidie meer verkrijgbaar, maar de gemeente Zoeterwoude zet van tijd tot tijd wel bepaalde subsidiepotjes ter beschikking van zonnepaneeleigenaren. Meer informatie omtrent de huidige subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen in Zoeterwoude vind je bij het gemeentehuis.

Keurmerken

Als je zonnepanelen in Zoeterwoude gaat kopen, dan is de kwaliteit van het systeem van groot belang als je een hoog rendement wilt behalen. Let dan ook op de aanwezigheid van de belangrijkste keurmerken, namelijk het CE-keurmerk, het Tüv-keurmerk en het Zonnekeur keurmerk. Het Zonnekeur keurmerk wordt alleen aan gecertificeerde specialisten uitgegeven en het Tüv-keurmerk en het CE-keurmerk houden in dat de panelen aan eisen voldoen van Duitsland en de Europese Unie.

Valkuilen van zonnepanelen

Er zijn een aantal aandachtspunten die in acht genomen moeten worden om onnodige fouten te voorkomen zoals:

  • Niet letten op de keurmerken die relevant zijn voor zonnepanelen. Zonnepanelen zonder keurmerk zijn niet goedgekeurd op kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid en milieuvriendelijkheid en dan ook niet aan te raden.

  • Niet eerst nagaan of je een vergunningsaanvraag in moet dienen. Je zou dit ook in handen van een zonnepanelenspecialist kunnen laten, die dan de hele aanvraagprocedure voor je regelt.

Terugverdientijd van zonnepanelen

De terugverdientijd kan worden omschreven als de tijd die nodig is om je begin investering terug te verdienen. Je dient rekening te houden met de kosten voor het aanschaffen en het installeren van de panelen. Daarnaast is ook het vermogen van belang, aangezien een systeem met een hoog vermogen sneller terug is verdiend. Zonnepanelen in Zoeterwoude verdienen zich meestal binnen 5 tot 8 jaar terug dankzij de lange levensduur en de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden.

Vraag offertes aan

Je kunt je spaargeld niet op een betere en slimmere manier investeren dan het aanschaffen van een set zonnepanelen in Zoeterwoude om te profiteren van de vele zonuren waar dit gebied jaarlijks van geniet. Maak eerst een vergelijking van de beste specialisten zodat je een voordelige prijs kunt selecteren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!