Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend

Laatst bewerkt op: 13 jul 2023

Zonnepanelen zijn sterk in opkomst; de industrie groeit als kool en de panelen lijken langzaam maar zeker ook hun weg in het straatbeeld te vinden. Iedereen wil zijn steentje bijdrage aan het oplossen van de klimaatproblematiek. Zonnepanelen kopen doet u echter niet zomaar; u moet al snel duizenden euro’s neertellen voor een dergelijk systeem. Het is daarom van belang om goed op te hoogte zijn van welke voordelen u precies uit zo’n systeem kunt halen. Daarom hier: de top 6 redenen om zonnepanelen te installeren.

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

1. Bespaar geld. Nu en in de toekomst

In onderstaande grafiek kunt u de relatieve prijsontwikkeling van energie sinds het jaar 2000 aflezen. Wat meteen opvalt, is dat we intussen bijna 80% meer betalen dan in 2000! Zonnepanelen verlagen uw energierekening en beschermen u deels tegen stijgende energieprijzen. In principe zet u met de installatie van zonnepanelen een deel van uw energierekening ‘op slot’. Dat wil zeggen; u bent niet langer afhankelijk van de bewegingen van de energieprijs. Omdat u overtollig opgewekte stroom gewoon kunt verkopen tegen het energietarief, zullen uw zonnepanelen ongeacht de energieprijs een vast percentage op de energierekening besparen. Zie de rekenhulp als u wilt weten wat zonnepanelen voor u kunnen betekenen.

2. Verhoog de waarde van uw huis

Zonnepanelen verhogen de waarde van uw huis substantieel en hebben een positieve invloed op het verplichte energielabel. De waardevermeerdering kan oplopen tot boven de aanschafprijs van uw installatie! Zonnepanelen zijn dus een duurzame investering. Voor iedere euro die u op jaarbasis bespaart, neemt de huiswaarde ongeveer met 20 euro toe. Gezien de stijgende energieprijs, neemt de waardevermeerdering als gevolg van zonne-energie ook toe! Denk ook aan een aanbouw of dakkapel om de waarde van je huis te verhogen:

3. Bescherm het milieu

Met het klimaatprobleem bent u inmiddels wel bekend. De vraag is of u ook uw steentje bijdraagt aan het terugdringen van deze dreigende ecologische ramp. De kolencentrales waarmee ‘grijze’ stroom wordt opgewekt, pompen jaarlijks een enorme hoeveelheid broeikasgas de atmosfeer in. Daar blijft het echter niet bij, want een dergelijke centrale stoot ook gassen uit als waterstofsulfide, de veroorzaker van zure regen. Eén van de grootste stappen die u als consument kunt nemen, is het overstappen op een duurzame energiebron. Zonne-energie is een schone, stille vorm van energie die uiterst milieuvriendelijk is. Door er gebruik van te maken, wordt u minder afhankelijk van de vervuilende ‘grijze’ stroom.

4. Profiteer van overheidssubsidie

De Nederland overheid heeft met de Stimuleringsregeling Duurzame Energie een uitgebreid pakket aan subsidies beschikbaar gesteld. Er bestaan subsidies voor zowel zonnepanelen als voor zonneboilers. De subsidie voor zonnepanelen bestaat uit een premium van 33 cent per kWh op de teruglever-vergoeding aan het energiebedrijf. De subsidie op zonnecollectoren (Stimuleringsregeling Duurzame Warmte) bestaat uit een toelage op de aanschafkosten, die in de meeste gevallen rond de 720 euro ligt.

Ook is er momenteel (2023) een btw percentage van 0% op de aankoop van zonnepanelen. Het is niet duidelijk tot wanneer deze regeling geldt dus wees er zo snel mogelijk bij!

5. Word onafhankelijker van de energiebedrijven

Het Nederlandse energienet is in principe prima in orde, maar mocht er zich een lange periode van stroomstoring voordoen, dan kunt u altijd uw zonnepanelen op een accu aansluiten. Op deze manier heeft u ook in tijden van stroomstoring gewoon elektriciteit. Daarnaast bent u onafhankelijker van de perikelen van de energiebedrijven.

6. Vergroot de nationale veiligheid

Geloof het of niet, door zonne-energie te benutten vergroot u de nationale veiligheid. Nederland is voor een groot deel van zijn brandstof afhankelijk van landen als Rusland, Saudi-Arabië en Iran. Door minder gebruik te maken van hun grondstoffen, kan Nederland zich onafhankelijk houden van deze landen. Daarnaast heeft u minder last van stijgingen in de olie- en gasprijs, die vaak worden veroorzaakt door oorlogen of andere geopolitieke problemen. Denk aan de oliecrisis in de jaren ’70, die teweeg werd gebracht door een boycot van de Arabische landen.

Vrijblijvend advies?

Via Zonnepanelen-Info.nl kun je vrijblijvend in contact komen met diverse zonnepaneel installateurs in jouw regio. Niet alleen ontvang je dan vrijblijvend advies, je ontvangt ook vrijblijvend een prijsopgave. Het is mogelijk om zonnepanelen zelf te installeren, echter wil je dat deze minstens 25 jaar meegaan. Daarom kun je het werk overlaten aan een specialist. De prijzen lopen flink uiteen en is een goede vergelijking aan te raden. Volg het stappenplan hieronder en begin met besparen:

  1. Klik op de button hieronder en laat je gegevens achter
  2. Ontvang vrijblijvend tot 4 prijsopgaven in je mailbox van lokale installateurs
  3. Vergelijk op basis van prijs en kwaliteit (en de voorwaarden)
  4. Bespaar tot wel 30% op de kosten van een systeem
Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws