Bouw je eigen USB-lader op zonne-energie

Het energieverbruik van onze samenleving is met de komst van de ene na de andere gadget niet afgenomen. De mobiele telefoon, de MP3-speler, de laptop, de digitale camera… Stuk voor stuk handige apparaten, waar we dusdanig aan gewend zijn dat we eigenlijk niet meer zonder kunnen. Helaas werken al deze handigheden niet vanzelf; we stoppen per jaar aardig wat kilowattuur aan stroom in de batterijen van de gadgets.

Hoewel een groot deel van de apparaten een eigen lader heeft, is er een tendens richting het gebruik van de USB-poort van een computer als energiebron. Waarom geen zonnecel aansluiten op een USB-stekker om een apparaat op te laden? Dit is precies wat uitvinder Jerome Kelly zich bedacht toen hij aan de slag ging voor een ontwerpwedstrijd van de websites earthjustice en instructibles. Het resultaat van zijn winnende inzending is een zonne-lader die in een handomdraai (een uurtje werk) in elkaar te zetten is. De lader is voorzien van een USB-poort, dus ieder apparaat (denk aan de iPhone, iPod) dat zich oplaadt via USB kan opgeladen worden via de zonnecel. Ingenieus!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!