Zonnepanelen Zeewolde

Zonnepanelen ZeewoldeZonnepanelen in Zeewolde zijn niet alleen een verstandige investering met oog op de toekomst, maar je bent oom bewust een steentje aan het bijdragen aan het milieu terwijl je op de energierekening bespaart en van jaarlijkse opbrengsten profiteert. Ben je benieuwd of zonnepanelen wel wat voor jou zijn? Lees dan eerst hieronder verder zodat je alles komt te weten over zonnepanelen in Zeewolde.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Zeewolde? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

De verschillende zonnepaneelsoorten hebben elk een ander prijskaartje, waarbij je uit kunt gaan van min of meer de volgende samenstelling:

 • Materiaalkosten 70%

 • Installatiekosten 20%

 • Voorrijkosten 5%

 • Installatieapparatuur 5%

Kosten van zonnepanelen in Zeewolde

Stel dat je een klein systeem kiest, dan betaal je ook minder in vergelijking tot de aanschaf en installatie van een groter systeem. Hieronder kan je nagaan wat de gemiddelde investeringskosten en de montagekosten zijn voor een klein, middelgroot en groot zonnepanelensysteem. De kosten zijn dan ook afhankelijk van hoeveel zonnepanelen er zitten in elk systeem.

Systeem

Aantal panelen

Investering

Montage

Terugverdientijd

Klein

8

€3.040

€950

6 jaar

Middelgroot

14

€5.320

€1.100

7 jaar

Groot

20

€7.600

€1.800

8 jaar

Wat voor soort specialist moet je inschakelen?

Je hebt bij de installatie van zonnepanelen in Zeewolde een lokale specialist nodig, zeker als je zoveel mogelijk wilt besparen. Je bespaart niet alleen geld vanwege de lage kilometerkosten. Maar je bespaart ook tijd omdat de afstand die de specialist naar je toe moet rijden veel korter is. Daarnaast profiteer je van de jarenlange regionale kennis en ervaring die de lokale specialist in Zeewolde heeft opgedaan.

Subsidies zonnepanelen in Zeewolde

Je kunt de hoge kosten van het aanschaffen van zonnepanelen in Zeewolde flink verlagen door het aanvragen van een subsidie. Helaas vind je geen landelijke subsidieregelingen meer voor zonnepanelen in Nederland, maar op regionaal niveau zijn er vaak verschillende mogelijkheden. Check de website van de gemeente Zeewolde regelmatig om op de hoogte te blijven van de allerlaatste mogelijkheden.

De btw-aftrekregeling

Naast de plaatselijke subsidies die bepaalde gemeenten uitreiken, kan je voor zonnepanelen in Nederland ook nog gebruik maken van de btw-aftrekregeling. Deze regeling maakt het mogelijk om ook als particulier de btw die je betaald hebt over de aanschaf en de installatie weer terug te vorderen. Als zonnepaneleneigenaar mag je extra stroom aan het energienet terugleveren, waardoor je wordt gezien als een ondernemer in ogen van de Belastingdienst waardoor je de btw kunt terugvragen.

Garanties van zonnepanelen

Als je zonnepanelen in Zeewolde koopt, wees er dan zeker van dat je de juiste garanties aangeleverd krijgt bij de aanschaf en de installatie. Het gaat hierbij om:

 • De fabrieksgarantie: Hierbij krijg je minstens 10 jaar garantie op de materialen.

 • De installatiegarantie: waarbij je tot wel 2 jaar garantie op de installatie krijgt.

 • De opbrengstgarantie: Hierbij ben je verzekerd van een verhoogd rendement na verloop van tijd.

Veelgemaakte fouten

Eén van de meest voorkomende fouten als het gaat om de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Zeewolde, is het inhuren van een specialist die vanuit de andere kant van het land moet komen. Je betaalt hierdoor veel meer aan kilometerkosten, maar daarnaast is er sprake van een langere wachttijd waardoor de zonnepanelen niet direct op je dak kunnen.

Hoe snel verdien je zonnepanelen in Zeewolde terug?

Zonnepanelen in Zeewolde hebben min of meer een terugverdientijd die ergens tussen de 6 en 8 jaar ligt. Hoe korter deze periode is, des te sneller je de aanschaf als lonend kunt beschouwen. Om de terugverdientijd nog meer in te korten kan je een potent zonnepanelensysteem kopen waarmee je veel meer stroom op kunt wekken binnen een kortere periode, de panelen kopen en installeren tegen een voordelige prijs en gebruik maken van de financiële regelingen vanuit de overheid om de kosten te verlagen.

Belangrijke zaken die gecheckt moeten worden

Check de ligging van de zonnepanelen door eens scan te laten maken van je dak. Check daarnaast of er geen objecten zijn die in de weg staan en die schaduw kunnen veroorzaken op de zonnepanelen waardoor deze minder gaan opleveren. Check daarnaast of de omvormer ook van goede kwaliteit is. Men checkt de kwaliteit van de zonnepanelen vaak wel, maar vergeet de kwaliteit van de omvormer en de bekabeling te checken.

Manieren om te besparen

Je kunt op verschillende manieren op de hoge investeringskosten van zonnepanelen in Zeewolde besparen, waaronder:

 • Laat de zonnepanelen door een lokale specialist plaatsen.

 • Kies die specialist uit door offertes te vergelijken.

 • Koop collectief in.

 • Vraag een subsidie aan.

Zonnepanelen op je dak doen niet alleen je maandelijkse energierekening omlaaggaan, maar ook je portemonnee wordt er blij van aangezien e jaarlijkse opbrengsten enorm kunnen zijn. Daarnaast kan je op allerlei manieren op de aanschaf besparen, waaronder het vergelijken van offertes voordat je definitief een keuze maakt. Zo kan je de voordeligste offerte selecteren met de beste kwaliteit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!