Zonnepanelen Wolvega

Zonnepanelen WolvegaZonnepanelen maken al een belangrijk deel uit van de omgeving en je ziet ze op steeds meer daken in Nederland verschijnen. Met zonnepanelen kan groene energie worden opgewekt en het is de bedoeling dat we in 2050 alleen nog maar van groene energie gebruik maken. Als jij in Wolvega woont en een zonnesysteem op je dak laat plaatsen, dan help je het land dus om de grijze stroom die nu nog wordt opgewekt te vervangen voor groene stroom. Omdat dat ons allemaal ten goede komt, wordt de aanschaf van zonnepanelen gestimuleerd. Lees hier verder over de kosten en de mogelijkheden als jij zonnepanelen op je dak in Wolvega wilt plaatsen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Wolvega? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

De vraag naar zonnepanelen is groot en de prijs reflecteert dit. De kosten voor het plaatsen van een zonnesysteem zijn al tijden aan het dalen en dat betekent dat ze nu goedkoper zijn dan ooit. En omdat de fabrikanten steeds meer technieken uitvinden om de zonnepanelen te verbeteren, zijn de prestaties elk jaar beter. De onderstaande tabel geeft je de huidige prijzen (inclusief montage) en mogelijke opbrengsten voor vier verschillende installaties.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

€3500 – €5000

€450 – €650

12

€5250 – €7250

€700 – €950

16

€7000 – €8750

€900 – €1250

20

€8500 – €12.000

€1150 – €1600

Waarom een specialist in Wolvega inhuren?

Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom een regionale specialist je voorkeur zou moeten hebben.

  • De opbrengsten van zonnepanelen zijn niet overal in Nederland hetzelfde en regionale specialisten weten exact wat jij met je installatie in Wolvega kunt genereren.

  • Regionale specialisten staan in contact met de gemeente Weststellingwerf en weten wat zij op dat moment organiseren voor inwoners die geïnteresseerd zijn in zonnepanelen.

  • Een specialist uit Wolvega is altijd dichtbij, is snel bij je en vraagt voor deze bezoeken geen voorrijkosten.

Is er steun/subsidie in Wolvega?

Iedereen die zonnepanelen laat plaatsen maakt gebruik van de btw-aftrek van de Belastingdienst. Omdat dit een regeling is waarmee je veel geld terugkrijgt heeft de gemeente Weststellingwerf geen extra subsidie beschikbaar gemaakt voor zonnepanelen. Dat betekent niet dat ze geen steun aanbieden. Via het Duurzaam Bouwloket Weststellingwerf krijg je onafhankelijk advies van specialisten over het plaatsen van zonnepanelen. Ook kun je er informatie opvragen over regionale specialisten, lees je over ervaringen van andere inwoners en de regelingen die tot je beschikking staan. De gemeente organiseert ook veel, zoals de duurzame huizenroute. Je kunt dan zelf woningen bekijken die al verduurzaamd is en met de eigenaren spreken.

Keurmerken voor zonnepanelen

Het is soms lastig om bewijs te krijgen van kwaliteit en helaas worden er veel zonnepanelen verkocht van mindere kwaliteit dan gewenst. Er zijn enkele manieren waarop je deze kwaliteit kunt controleren, bijvoorbeeld door de garantieregelingen te beoordelen en door recensies te lezen. Ga dan ook direct op zoek naar de volgende keurmerken:

  • RoHS: het RoHS keurmerk vertelt je dat de zonnepanelen veilig zijn en dat de schadelijke stoffen volgens de strenge richtlijnen zijn verwerkt.

  • Zonnekeur: dit is een keurmerk voor de installateurs van zonnepanelen. Zie je Zonnekeur, dan weet je dat het bedrijf vakkundig en betrouwbaar is.

  • TÜV: het Duitse testinstituut TÜV test de zonnepanelen op vermogen en veiligheid en brengt daar een certificaat over uit. Zie je dit staan, dan weet je dat de panelen doen wat ze beloven in de product omschrijving.

  • Sterkin: een elektricien met de Sterkin erkenning mag de zegel in je meterkast doorbreken en opnieuw aanbrengen.

Valkuilen bij inhuren specialist

Is het tijd om een specialist in te huren, houd dan de onderstaande punten goed in de gaten. Laat de dakinspectie altijd ter plekke uitvoeren en niet op afstand. Vraag de specialist naar de garantieregeling die ze aanbieden over de installatiewerkzaamheden en 5 jaar is dan wel het minimum om te accepteren. Vraag de specialist naar het merk bekabeling dat ze gebruiken en zorg ervoor dat alles van één fabrikant is. Op die manier sluiten de stekkers en connecties het beste op elkaar aan en is je installatie het veiligste.

Interessante bespaartips

Geld besparen op zonnepanelen zonder de kwaliteit op het spel te zetten kan op verschillende manieren.

  • Doe mee aan een inkoopcollectief in de gemeente Wolvega.

  • Koop zonnepanelen in de winter en profiteer van de acties en aanbiedingen in dat seizoen.

  • Kies een bedrijf uit Wolvega uit en je betaalt geen voorrijkosten.

Specialisten vergelijken in Wolvega

Wij helpen je met het uitkiezen van de beste deal. We staan in contact met een aantal vakkundige en betrouwbare installateurs van zonnepanelen in Wolvega en omstreken. Vraag via ons in één keer een aantal offertes aan en je kiest daarna zelf gemakkelijk het beste aanbod uit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!