Zonnepanelen Wijchen

Zonnepanelen WijchenWijchen is een grote gemeente in de provincie Gelderland. Het is een gemeente waar de zon behoorlijk kan schijnen en steeds meer inwoners maken daar handig gebruik van. Door de investering in zonnepanelen kan je namelijk je eigen energie opwekken. Dit is iets wat grote voordelen heeft voor jou. Je betaalt minder aan het energiebedrijf en daarnaast verlaag je de CO2 uitstoot van je huis drastisch.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Wijchen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De prijs van zonnepanelen in Wijchen

Bij een aantal leveranciers van zonnepanelen in Wijchen vroegen we offertes op. We ontvingen prijsopgaven per zonnepaneel waarbij de kosten van het installeren zaten inbegrepen net als de BTW.

 

Om wat voor type zonnepaneel gaat het Wat is het maximaal haalbare vermogen in Wp uitgedrukt Wat is de prijs per zonnepaneel
Een amorf (folie) paneel 116 Wp 303 euro
Een polykristallijn paneel 179 Wp 379 euro
Een monokristallijn paneel 279 Wp 448 euro
Een dubbelzijdig paneel Vanaf 365 Wp Vanaf 615 euro

Waarom een lokale leverancier uit Wijchen kiezen

Voor zonnepanelen kies je het beste voor een leverancier uit de regio Wijchen. Dat doe je om meerdere redenen. Een belangrijke reden is dat de leverancier de regels van de gemeente kent. Niet iedere woning mag zomaar zonnepanelen hebben omdat het gaat om beschermd aangezicht. In dit geval kan men je vertellen wat de alternatieven voor jou zijn. Daarnaast is de vraag naar zonnepanelen erg groot. Men kan je snel helpen wanneer er maar een kort stuk hoeft te worden gereisd naar jouw huis toe. Daarnaast ben je minder kwijt aan de reiskosten. Kortom, je bespaart in alle opzichten.

Hoe de gemeente Wijchen jou tegemoet komt

De gemeente Wijchen komt jou tegemoet door het geven van informatie over zonnepanelen. Daarnaast heeft men een inkoopcollectief waardoor jij goedkoper en tegen betere voorwaarden zonnepanelen kan kopen. Voor een financieel voordeel hoef je echter niet naar de gemeente te gaan. Men zal jou namelijk doorverwijzen naar de website van de belastingdienst. Daar vorder je de betaalde BTW terug. Hoe dat gaat leggen we je uit in het onderstaande stuk.

 

Vorder jouw BTW terug

De betaalde BTW bij de aanschaf van de zonnepanelen mag je terug vorderen bij de belastingdienst.

Dat doe je aan de hand van het onderstaande stappenplan.

  1. Ga naar de website van de belastingdienst. Vul daar het formulier ‘opgaaf zonnepaneelhouders’ in.

  2. Wacht 10 werkdagen. Dit is de reactie termijn die men nodig heeft om jou een bevestiging te sturen.

  3. Bij ontvangst van de bevestiging: registreer eerst je IBAN rekeningnummer.

  4. Doorloop de stappen die in de brief staan aangegeven. Gebruik daarbij de inlog codes die in de brief vermeld staan.

Pas op voor deze valkuilen

Bij het investeren in zonnepanelen kan er behoorlijk wat mis gaan. Een aantal valkuilen zullen we je toelichten. De belangrijkste fout die wordt gemaakt is dat je kiest voor iemand die na een snelle blik op Google earth voor jou zonnepanelen op je dak intekent. Ga hier nooit zomaar mee akkoord. Bij zonnepanelen aanschaffen hoort een schouw. Men kijkt naar de situatie ter plekke en daarbij let men op zaken als schaduwval door een schoorsteen of door hoge bebouwing in de omgeving. Alleen dan behaal je een optimaal rendement. Daarnaast is het een fout om een installateur uit een andere regio te kiezen. Je wordt langzaam geholpen en daarnaast betaal je behoorlijk wat kilometerkosten.

Ga voor gegarandeerde kwaliteit

Uiteraard wil jij een goede kwaliteit zonnepanelen aanschaffen. Dat doe je door te letten op de 4 onderstaande garanties.

  • De fabrieksgarantie. Dit is de garantie van de fabrikant. Deze zal bij een matige kwaliteit zonnepanelen onder de 10 jaar liggen. Bij een goede kwaliteit heb je echter een garantie die kan oplopen tot wel 20 a 25 jaar.

  • De installateursgarantie. De installateur geeft een garantie op zijn werkzaamheden. Een goede installateur zal het uiterste uit jouw installatie weten te halen waardoor je optimaal rendement hebt. Een installateursgarantie kan oplopen van 5 tot wel 15 jaar.

  • De vermogen garantie. Een zonnepaneel zal door de loop der jaren heen wat minder energie gaan opwekken. Dat kan teruglopen tot slechts 75 procent van het oorspronkelijke vermogen of nog lager. Dit zijn de panelen die je beter links laat liggen. Er zijn ook panelen die na 25 jaar nog 90 tot 80 procent van het oorspronkelijke vermogen leveren. Dit is de beste keuze.

  • De garantie op het systeem. Hierbij draait het om alle zaken behalve de zonnepanelen zelf. Een systeemgarantie ontzorgt jou volledig.

Vergelijk aanbieders uit Wijchen

Voor je zonnepanelen aanschaft doe je er goed aan om eerst regionale leveranciers te vergelijken. Dat kan met deze button. Door de offertes naast elkaar te leggen bespaar je flink op de hoogte van jouw investering.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!