Zonnepanelen Warffum

Zonnepanelen WarffumAls jij je woning wilt verduurzamen en je wilt minder afhankelijk zijn van veranderende energieprijzen, dan zijn zonnepanelen een uitstekende manier om dit te doen. Met zonnepanelen wek je groene stroom op en dat betekent dat we als land minder grijze stroom moeten produceren om aan de vraag te voldoen. Je bespaart geld omdat je je eigen stroom opwekt en je helpt het land milieuvriendelijker te worden en in 2050 energieneutraal te zijn. De onderstaande informatie is samengesteld voor inwoners van Warffum en de gemeente Het Hogeland die in zonnepanelen zijn geïnteresseerd.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Warffum? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

In veel opzichten is dit een ideaal moment om in zonnepanelen te investeren. De vraag is groot, dus de prijs per zonnepaneel is laag. Tegelijkertijd zijn de fabrikanten nog altijd bezig om technieken te ontwikkelen waardoor zonnepanelen beter en sterker worden. De prijzen zijn laag, maar het vermogen van zonnepanelen gaat nog steeds omhoog. De onderstaande tabel geeft inzicht in de huidige kosten voor zonnepanelen en de plaatsing op je dak.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

€3500 – €5000

€450 – €650

12

€5250 – €7250

€700 – €950

16

€7000 – €8750

€900 – €1250

20

€8500 – €12.000

€1150 – €1600

Waarom een specialist in Warffum inhuren?

Er zijn regionale- en landelijke installateurs van zonnepanelen en je hebt een ruime keuze. Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom een regionale specialist uit Warffum en omstreken de voorkeur heeft. Contact is gemakkelijk en laagdrempelig, want ze zijn snel bij jou en jij rijdt ook zo even bij hen langs. Omdat je dichtbij woont worden er geen voorrij- en transportkosten gerekend. Regionale specialisten weten exact wat zonnepanelen in Warffum opbrengen en wat de gemeente Het Hogeland organiseert op het gebied van duurzaamheid.

Is er steun/subsidie in Warffum?

Bij de gemeente Het Hogeland is voldoende steun te vinden voor inwoners die de woning willen verduurzamen. Deze steun bieden ze niet aan in de vorm van subsidies, maar in de vorm van onafhankelijk advies. Het Energieloket is een verzamelplaats met informatie over energiebesparende maatregelen. Ze kunnen je vertellen hoe verstandig het is voor jou om zonnepanelen aan te schaffen, welke zonnepanelen voor jou het beste zijn, welke installateurs er zijn in de omgeving en welke nationale- en regionale steun er wordt georganiseerd. Schade aan bestaande zonnesystemen als gevolg van een aardbeving wordt vergoed door de Waardevermeerderingsregeling.

Stappenplan btw terugvragen

De meeste Nederlandse gemeentes hebben geen subsidie beschikbaar gesteld voor particulieren die in zonnepanelen investeren. De belangrijkste reden daarvoor is dat er een grote landelijke regeling is waarmee je een groot gedeelte van je investering terugkrijgt. Met de btw-teruggave van de Belastingdienst vraag je alle btw terug die je over de totale aankoop hebt betaald. Het onderstaande stappenplan helpt je bij het indienen van de aanvraag.

  1. Pak het online formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’ erbij en vul hem in.

  2. Stuur het ingevulde formulier op. Je ontvangt binnen 5 dagen een bevestiging dat deze is aangekomen.

  3. Binnen twee weken krijg je een bericht van de Belastingdienst met een btw-nummer, een inlogcode en instructies voor de aanvraag.

  4. Gebruik je inloggegevens om in te loggen en doe je belastingaanvraag.

  5. Geef je rekeningnummer door aan de Belastingdienst.

  6. Het geld wordt teruggestort.

Valkuilen bij aankoop zonnepanelen

Ga je zonnepanelen kopen, dan is het belangrijk dat je je bewust bent van een aantal valkuilen. In de meeste gevallen zijn goedkope zonnepanelen slechter van kwaliteit. Ze gaan minder lang mee, het rendement is minder en ze zijn gevoeliger voor defecten. Het is dus beter om te investeren in een kwalitatief paneel en dan zijn de producten van tier 1 fabrikanten het beste. Deze bieden ook uitmuntende garantieregelingen aan en een levensduur van zeker 30 jaar. Vergeet niet dat de kwaliteit van de zonnepanelen ook wordt beïnvloed door de kwaliteit van de omvormer en de bekabeling.

Interessante bespaartips

Geld besparen op zonnepanelen doe je niet door het goedkoopste paneel aan te wijzen, maar door op zoek te gaan naar tier 1 panelen met de volgende tips.

  • Kopen in de winter: de verkoop van zonnepanelen is in de winter aanzienlijk langzamer. Specialisten organiseren daarom vaak interessante acties en aanbiedingen in dit seizoen.

  • Inkoopcollectief: doe mee aan een inkoopcollectief en je krijgt een installatie aangeboden met volumekorting door de deelnemende installateur.

  • Regionaal bedrijf: kies voor een regionale specialist en je bespaart alle voorrijkosten, voor elk bezoek dat ze je ook later nog brengen.

Specialisten vergelijken in Warffum

Er zijn een aantal vakkundige specialisten die in Warffum en omstreken werkzaam zijn en wij staan met hen in contact. Vraag offertes op, maak een vergelijking en je vindt op die manier gemakkelijk het bedrijf om mee in zee te gaan.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!