Zonnepanelen Wageningen

Zonnepanelen WageningenDat je met zon heel lucratieve dingen kan doen weet jij uiteraard allang. Feit is dat je met de zon geld kan verdienen door zonnepanelen op je dak te nemen. Wanneer jij nog geen zonnepanelen hebt maar ze wel overweegt hebben wij wat belangrijke informatie voor je. We keken naar de beste plek voor jou om zonnepanelen te kopen. Ook keken we naar zaken waarop je moet letten bij de aanschaf.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Wageningen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weet waarvoor je betaalt

De prijs van zonnepanelen is opgebouwd uit een aantal punten. Die hebben we voor je op een rij gezet.

  • Duur materiaal waarop je niet bezuinigt. Het materiaal van zonnepanelen is vooral monokristallijn silicium. Dit materiaal is zeer kostbaar en het is tevens een materiaal waarop je onder geen beding moet gaan bezuinigen. Dat is omdat deze panelen in staat zijn om energie op te wekken uit zonlicht en uit daglicht. Je hebt dus altijd het juiste  rendement op je panelen.
  • Dure installatie waarop ook niet wordt bezuinigd. Voor de installatie van je zonnepanelen schakel je een gecertificeerde installateur in. Deze kost gemiddeld 1200 euro maar hij is zijn geld meer dan waard. De gecertificeerde installateur zal namelijk ervoor zorgen dat jouw installatie optimaal functioneert. Je verdient die uitgave dus snel terug.
  • De hoeveelheid bepaalt de prijs. De prijs hangt voor een aanzienlijk deel af van de hoeveelheid panelen die wordt gekocht. Wanneer jij samen met een collectief of met je buren panelen gaat aanschaffen kan je een lagere prijs bedingen.
  • De BTW is iets om aan te denken. Die schiet je namelijk in eerste instantie voor. Daarna kan je deze terugvragen bij de belastingdienst.

De prijs van zonnepanelen in Wageningen

We vroegen bij een aantal leveranciers prijzen op. We ontvingen de volgende offertes:

Wat voor model paneel ga je vergelijken Wat is het vermogen per paneel Wat is de terugverdientijd gemiddeld Wat is de prijs van een set van 10 panelen plus een standaard omvormer
Een oud model panelen 150 tot 175 Wp 7 tot 8 jaar 3195 euro
Een recenter model silicium panelen 200 tot 275 Wp 9 tot 10 jaar 4855 euro
Het recentste model silicium panelen 300 tot 400 Wp 11 tot 12 jaar 6350 euro

Waarom een specialist uit Wageningen inschakelen

Voor jouw zonnepanelen kan je het beste een plaatselijke specialist inschakelen. Dat doe je onder andere hierom:
De specialist uit Wageningen weet of er een potje is. Hij weet of er aanspraak op een extra subsidie kan worden gedaan en hij kan je daarbij helpen.
De specialist uit Wageningen is op de hoogte van daken die beschermd aangezicht zijn. Hij kan desnoods helpen bij de aanvraag van een vergunning.

Steun of subsidie in Wageningen

De gemeente Wageningen heeft als doel om tot 83 procent van de daken met zonnepanelen te bedekken. Je leest er meer over op de volgende pagina.

De BTW terugvragen op je aanschaf

De BTW die je hebt betaald bij je zonnepanelen mag je als een subsidie weer terug vragen.
Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW.
Daarna ontvang je een ontvangstbevestiging van de belastingdienst.
Je vraagt de BTW terug na deze ontvangst.

De keurmerken die voor jou van groot belang zijn

Let bij de aanschaf van zonnepanelen op de volgende keurmerken.
De keurmerken bij de panelen. Dit zijn het CE keurmerk van de Europese Unie en het Tüv keurmerk van de Duitse overheid.
Het keurmerk van de erkende installateur. Dit is het Zonnekeur keurmerk.

Veelgemaakte fouten bij een specialist inhuren

Bij het inhuren van een specialist gaat het nogal eens mis. Denk aan de volgende fouten:
De specialist komt van heel ver. Als je zomaar op een advertentie ingaat kan het zijn dat je een specialist van ver inhuurt. Voorkom dit en kies voor een plaatselijke specialist. Zo betaal je minder kilometerkosten.
De panelen leveren veel te weinig op. Bij de aanvraag is er geen schouw geweest. Daardoor is er niet gekeken naar een eventuele schaduwval. Zonnepanelen kunnen daardoor een behoorlijke uitval krijgen.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Je verdient zonnepanelen weer terug.  Die terugverdientijd ligt tussen de 7 en 12 jaar. Hoe lang het in jouw geval duurt hangt af van onder andere de aanschafprijs en het rendement van de panelen.
Je betaalt minder belasting. Doordat je zelf energie opwekt betaal je geen energietaks meer. Dat is 12 eurocent per kWh en telt dus behoorlijk aan.

Checken voor je koopt

De volgende zaken controleer je voor je tot aanschaf overgaat.
Weet wat je nodig hebt. Kijk voordat je koopt naar jouw energieverbruik via je jaarfactuur. Zo weet je welk vermogen je op je dak moet plaatsen.
Weet of jij goed registreert. Kijk eerst in je meterkast. Je moet een slimme energiemeter hebben.

Slim besparen

Kijk eerst of je samen kan kopen. Door je aan te sluiten bij een collectief kan jij flink besparen op de aanschafkosten.
Vergelijk eerst de prijzen.

Kwaliteit vakmannen Wageningen vergelijken

Dit doe je met deze button.  Je ontvangt gelijk meerdere offertes die je vergelijkt. Het kan jou direct een besparing tot 19 procent opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!