Zonnepanelen Volendam

Zonnepanelen VolendamDe zon kan flink schijnen boven Volendam. Op de daken zie je dan ook steeds vaker zonnepanelen verschijnen. Het zijn slimme huiseigenaren die de zon laten werken en er gratis energie mee opwekken. Wanneer jij nog geen zonnepanelen hebt maar die wel graag wil is dit het tijdstip om je te oriënteren. We hebben wat goede informatie voor je en een paar belangrijke tips.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Volendam? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Hoe de prijs tot stand komt

Dat zonnepanelen duur zijn hoeven we jou niet te vertellen. Wel is het goed om te weten hoe de prijs tot stand komt. Er zijn een aantal punten waarop je kan besparen maar ook een aantal punten waarop je absoluut niet moet te besparen.

  • Het paneel en de technologie erachter. Dit is de grootste kostenpost. Het paneel is gemaakt met monokristallijn silicium. Het materiaal is in staat om niet alleen energie te maken van zonlicht maar ook van daglicht. Dit geheel, en daarbij het research wat is gedaan om daar te komen, betaal je met de prijs van de panelen. Dit is iets waarop je niet moet besparen. Ga niet voor goedkopere panelen aangezien die een veel lager rendement hebben.
  • De mankracht van het plaatsen. Het gaat hier om de gecertificeerde installateur die de zonnepanelen moet komen plaatsen. Deze installateur is in staat om met alle factoren rekening te houden waardoor jouw installatie het uiterste resultaat zal opleveren. Het is dan ook niet goed om op de certificering te besparen. Wel kan je gecertificeerde installateurs vergelijken.
  • De kilometerkosten. Dit is een post waarop je absoluut mag besparen. Dat doe je heel eenvoudig door te kiezen voor een bedrijf wat in je eigen omgeving gevestigd is. Je betaalt minder reiskosten en wordt sneller geholpen.
  • De hoeveelheid panelen scheelt. Wordt er een kleine oplage panelen besteld dan betaal je een hoge prijs. Verstandiger is het om samen te werken en meer panelen te bestellen. Zo kan je dus besparen.

De kosten van zonnepanelen in Volendam

We deden navraag naar de kosten van zonnepanelen in Volendam. Men stuurde ons de volgende offertes toe.

Wat is het type panelen wat je aanschaft Wat is het vermogen van het paneel Wat is de bron waaruit energie wordt geproduceerd Wat is de prijs gemiddeld van 10 panelen plus een omvormer
Groene glazen panelen 150 tot 175 Wp Fel zonlicht 3195 euro
Blauwe silicium panelen 200 tot 275 Wp Zonlicht 4855 euro
Zwarte monokristallijn silicium panelen 300 tot 400 Wp Zonlicht plus daglicht 6850 euro

Waarom een leverancier uit Volendam

Een leverancier uit Volendam inhuren biedt jou de volgende voordelen:
Een leverancier uit Volendam kent de huizen. Hij weet of hij te maken heeft met beschermd aangezicht en is in staat om een vergunning aan te vragen waardoor jij ontzorgd wordt.
Een leverancier uit Volendam weet of er wat te verdienen valt. Hij weet of er subsidie is voor jou en hij kan helpen bij de aanvraag.

Steun of subsidie in Volendam

De gemeente Volendam geeft vooral praktische ondersteuning aan jou als inwoner. Je vindt meer op de volgende pagina.

Jouw BTW gaan terugvragen

je kan als een subsidie de BTW die je hebt betaald voor je zonnepanelen terugvragen. Dat doe je aan de hand van het onderstaand stappenplan.
Eerst ga je naar de site van de belastingdienst en registreer je je als ondernemer voor de BTW.
Na het invullen van de gegevens wacht je op de bevestiging door de belastingdienst.
Uiteindelijk vraag je de BTW terug.

De keurmerken en garanties waar jij op moet letten

Bij zonnepanelen is het zaak dat je betrouwbare panelen in je huis haalt. Het is dan ook goed om op de volgende keurmerken te letten:
Je kijkt of het CE keurmerk op het paneel staat. Dit geeft aan dat je te maken hebt met een paneel wat voldoet aan de eisen die de EU eraan stelt.
Je kijkt naar het Tüv keurmerk. Dat betekent dat het paneel voldoet aan de eisen van de Duitse overheid. Die gaan nog net wat verder dan die van de EU.
Je kijkt naar het Zonnekeur keurmerk. Dan weet je dat je te maken hebt met een gecertificeerde installateur.

De problemen waar je op bedacht bent

Bij de aanschaf van zonnepanelen kan je voor meerdere problemen komen te staan. We hebben ze voor je op een rij gezet.
De installatie levert veel te weinig op na het plaatsen. Waarschijnlijk is er voor het plaatsen van de panelen geen schouw gedaan. Die had moeten uitwijzen dat er sprake is van schaduwval op jouw dak waardoor jouw zonnepanelen veel te weinig functioneren. Door schaduw kan een paneel geheel uitvallen.
De installatie levert minder op dan je nodig hebt. Dat komt vaak doordat er een verkeerd type panelen is gebruikt. Wanneer het gaat om oude panelen zullen die een te laag rendement hebben.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen leveren energie terug. Dat wil zeggen dat jouw installatie meer oplevert dan je verbruikt. Je levert terug aan het energiebedrijf en ontvangt tot 22 eurocent per kWh.
Zonnepanelen verhogen de huizenprijs. Jouw huis is meer waard met een beter energielabel.

Check de volgende zaken

Kijk naar je energiebehoefte. Dat doe je door je jaarnota erbij te nemen.
Kijk naar jouw meter. Je hebt een slimme energiemeter nodig.

Besparen is gemakkelijk

Koop in met een groep en betaal minder kosten vanwege een grotere order.
Vergelijk de prijzen.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Volendam

Dit doe je door offertes op te vragen met onderstaande button. Je krijgt gelijk meerdere offertes die je vergelijkt waardoor je tot 20 procent voordeel behaalt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!