Zonnepanelen Voerendaal

Zonnepanelen VoerendaalHet kopen van zonnepanelen in Voerendaal is een belangrijke beslissing, waarbij je grote zorg dient te dragen aan het hele aanschafproces. Je wilt immers minstens 25 jaar lang maximaal genieten van de flinke jaarlijkse opbrengsten van het systeem, de maandelijkse kortingen op de energierekening en de onafhankelijkheid van de energieleverancier. Wil je meer weten over zonnepanelen in Voerendaal? Door hieronder verder te gaan met lezen kom je er alles over te weten.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Voerendaal? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De prijsopbouw

Wanneer je een zonnepanelensysteem gaat kopen, dan wil je natuurlijk eerst weten hoeveel je opzij gaat moeten zetten. Zonnepanelen zijn namelijk niet goedkoop, maar de aanschaf is wel degelijk de moeite waard. De opbouw van zonnepanelen in Voerendaal is als volgt:

  • Materialen 70%
  • Installatie 20%
  • Apparatuur 5%
  • Reiskosten 5%

Over de totale prijs van zonnepanelen en over de installatie van het systeem betaal je vervolgens nog btw. Deze btw kan je bij de Belastingdienst terugvorderen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Kosten van zonnepanelen in Voerendaal

Als je nagaat hoeveel zonnepanelen je nodig hebt per aantal personen in je huishouden, dan is het vrij eenvoudig om na te kunnen gaan hoeveel je gemiddeld opzij moet leggen om een deugdelijk zonnepanelensysteem aan te schaffen. Daarnaast moet je rekening houden met de paneelsoort en het totale vermogen van het zonnepanelensysteem. Gemiddeld betaal je voor zonnepanelen in Voerendaal het volgende:

Personen Zonnepanelen Kosten
1-2 10 – 13 4.000 – €5.200
2-3 13 – 16 7.000 – €8.000
3-4 18 – 21 9.000 – €10.400
4-6 23 – 26 11.000 – €12.100

Huur een lokale specialist in

De redenen waarom je lokale specialisten meer kunt vertrouwen is de jarenlange ervaring die ze in het gebied hebben opgebouwd. Ze kunnen je veel beter weten te adviseren over de mogelijkheden van een subsidie of de eisen omtrent vergunningen voor zonnepanelen. Daarnaast profiteer je van de financiële voordelen, waarbij je veel minder moet betalen aan kilometerkosten. Landelijke specialisten moeten lange afstanden rijden om de zonnepanelen op je dak te komen plaatsen en rekenen daar hoge kilometerkosten voor.

Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Voerendaal?

Ja hoor, er zijn zeker financiële regelingen voor zonenpaneleneigenaren in de gemeente Voerendaal. Het investeren in het verduurzamen van je huis en bedrijf wordt aangemoedigd door de overheid, waardoor je allerlei aantrekkelijke regelingen kunt aanvragen. Deze subsidies maken het voor iedereen mogelijk om zonnepanelen aan te schaffen, ook als je budget beperkt is.

Hoe kan ik de btw terugvorderen

De btw is eenvoudig terug te vorderen bij de Belastingdienst, in tegenstelling tot wat velen denken. De enige stap die je moet ondernemen is online jezelf aan te melden als ondernemer voor de btw. Je mag de btw terugvragen omdat je met zonnepanelen je extra stroom die je niet hebt gebruikt terug kunt leveren aan het centraal energienet. In Nederland wordt de btw-aftrek beschouwd als de allerbelangrijkste subsidie als het gaat om zonnepanelen.

Stappenplan zonnepanelen kopen

Als je zonnepanelen in Voerendaal wilt gaan kopen, plan dan de volgende stappen in zodat je niets over het hoofd ziet tijdens de aanschaf en de installatie:

Stap 1. Laat eerst checken in hoeverre het dak van je woning wel geschikt is voor het plaatsen van een zonnepanelensysteem.

Stap 2. Kies zonnepanelen uit met een vermogen dat passend is met het energieverbruik van je huishouden.

Stap 3. Ga na of je een vergunning nodig hebt om de zonnepanelen te mogen plaatsen. Als je toch eenmaal bij de gemeente bent, vraag meteen wat de subsidiemogelijkheden zijn.

Stap 4. Vraag zoveel mogelijk offertes op bij betrouwbare zonnepaneelspecialisten uit je buurt.

Stap 5. Maak een vergelijking van deze offertes en bepaal welke specialist je uiteindelijk gaat kiezen.

Stap 6. Ga akkoord met de offerte, maak een afspraak met de specialist en laat de zonnepanelen installeren op je dak.

Stap 7. Verlaag de begininvestering met 21% door gebruik te maken van de btw-aftrekregeling.

Relevante keurmerken

Zonnepanelen moeten verplicht een keurmerk voeren om in Nederland verkocht te mogen worden. Dit is dan ook meteen een garantie van de kwaliteit, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en veiligheid van de zonnepanelen. De keurmerken die zeer belangrijk zijn en waar je dus op moet letten zijn:

  • Tüv-keurmerk: het keurmerk van de Duitse overheid.
  • CE-keurmerk: het keurmerk van de EU.
  • Zonnekeur keurmerk: het keurmerk voor de specialisten die gecertificeerd zijn.

Zonnepanelen in Voerendaal zijn geen goedkope aanschaf, je gaat minstens vijfduizend euro opzij moeten leggen om een goed systeem te kopen. Vergelijk daarom altijd het marktaanbod door eerst offertes bij lokale specialisten op te vragen en die vervolgens met elkaar te vergelijken. Zo kan je op eerlijke wijze een deel van de kosten besparen en heb je een beeld van de algemene prijzen op de markt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!