Zonnepanelen Vlissingen

Zonnepanelen VlissingenInwoners van Vlissingen zijn massaal klaar met de hoge energieprijzen. Als antwoord laten ze dan ook zonnepanelen op hun dak plaatsen. Wanneer jij ook wil gaan besparen op je uitgaven voor stroom is het een goed idee om zonnepanelen aan te schaffen. Het is een investering die behoorlijk kostbaar is en daarom geven we je graag wat informatie. We vertellen je waar je voor betaalt en waarop je kan besparen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Vlissingen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Hoe is de prijs bepaald

Er is een aantal factoren wat de prijs van zonnepanelen bepaalt. Denk daarbij onder andere aan de volgende zaken:

  • De prijs wordt bepaald door kostbaar materiaal. De nieuwste generatie zonnepanelen wordt gemaakt van monokristallijn silicium. Dit is een materiaal wat in staat is om energie op te wekken uit zowel rechtstreeks als gefilterd zonlicht. Jouw panelen hebben dus een veel hoger rendement. Het is niet goed om te gaan besparen door een oudere generatie zonnepanelen te kopen. Het gaat tenslotte ook om de opbrengst.
  • De prijs wordt voor een deel door de installateur bepaald. Voor zonnepanelen heb je een gecertificeerde installateur nodig. Deze zal gemiddeld 1200 euro kosten voor de totale klus. Daarvoor heb jij wel een installatie waar geen procent van de opbrengst verloren gaat. Jouw installatie verdient zich sneller terug waardoor de installateur zijn geld waard is.
  • De prijs hangt af van de kilometerkosten. Dat houdt in dat je betaalt voor de afstand die wordt afgelegd om bij jouw huis te komen. Hierop bespaar je het liefste door een installateur en leverancier te kiezen die in jouw omgeving gevestigd zijn.
  • Jij betaalt voor de lage oplage. Zonnepanelen worden in een beperkte oplage gemaakt. Daarvoor betaal jij de rekening. Door met meer mensen samen in te kopen kan jij dit deel van de prijs drukken.

De prijs van zonnepanelen in Vlissingen

We vroegen bij meerdere leveranciers in Vlissingen prijzen op. Men stuurde de volgende offertes:

Wat voor panelen worden er aangeschaft Wat is het vermogen wat je uit de panelen kan halen Wat geeft de energie Wat is de prijs gemiddeld van 10 panelen plus een omvormer
Oud type groene panelen Laag. Maximaal 175 Wp  Directe volle zon 3365 euro
Recenter type blauwe panelen Gemiddeld. Maximaal 275 Wp Zon 4675 euro
De nieuwste zwarte panelen Hoog. Maximaal 400 Wp Zon en daglicht 6566 euro

Waarom een specialist in Vlissingen huren

Het beste huur je een plaatselijke specialist in om de volgende redenen:
De plaatselijke specialist is op de hoogte van de regels van de gemeente. Hij weet of er voor jouw dak een vergunning nodig is en daarnaast weet hij ook of er een subsidie voor jou beschikbaar is.
De specialist uit Vlissingen weet de kortste weg naar jouw huis. Dat wil zeggen dat hij de minste kilometers maakt om bij jouw huis te komen. Daarnaast kan hij ook snel langskomen als er wat met jouw installatie aan de hand is.

Is er steun in Vlissingen

De gemeente Vlissingen geeft op de website vooral informatie over zonnepanelen. Ook vind je er meerdere groepen waarbij jij jezelf kan aansluiten voor het kopen van zonnepanelen. Je leest het op deze site.

Jouw BTW terugvragen in meerdere stappen

De BTW die je betaalt voor je zonnepanelen mag je terugvorderen. Het is een onderdeel van de subsidie die de overheid geeft. Je doet dat op onderstaande manier:
Ga naar deze site
Na je aanmelding ontvang je een bericht
Hierna vraag je de BTW terug.

De keurmerken bij zonnepanelen vergelijken

Bij zonnepanelen is het zaak dat je goed op de diverse keurmerken let. Kijk vooral naar de volgende keurmerken:
Het CE keurmerk wat staat voor de EU eisen.
Het Tüv keurmerk wat staat voor de eisen van de Duitse overheid
Het Zonnekeur keurmerk wat staat voor de gecertificeerde installateur.

Pas op voor de volgende zaken bij zonnepanelen

Bij het aanschaffen van zonnepanelen gaat er regelmatig wat mis. Pas op met deze valkuilen:
Er is niet gekeken naar de schaduwval op jouw dak. Daardoor kan je een installatie hebben die maar op halve kracht of helemaal niet werkt.
Er is maar wat aangeschaft wat voordelig was. Er worden geregeld flinke partijen oude zonnepanelen op de markt gedumpt. Hoe voordelig het ook mag klinken, het rendement is te laag waardoor jij benadeeld wordt.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen bieden jou meerdere voordelen. Denk maar eens aan de volgende zaken:
Jouw investering verdient zichzelf terug. De zonnepanelen verdienen zich vanaf de eerste termijn energievoorschot terug. Jij verdient jouw investering in een tijdsbestek tussen de 7 en 12 jaar terug.
De panelen leveren meer dan jij verbruikt. Wanneer dat het geval is lever je energie terug aan het energienet. Dit zorgt voor een extra voordeel van 22 eurocent per kWh wat extra wordt opgewekt.

Check deze punten:

Kijk naar je vermogen. Je berekent het juiste vermogen door een afweging te maken tussen jouw verbruik en de panelen op je dak. Kijk voor je verbruik op je jaarafrekening.
Kijk eerst in je meterkast. Voor zonnepanelen heb je namelijk een slimme energiemeter nodig.

Handig besparen

Besparen op deze dure investering doe je eenvoudig:
Vergelijk meerdere prijzen met elkaar.
Koop samen met een groep kopers jouw zonnepanelen.
Doordat je een hoger aantal afneemt ben je goedkoper uit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!