Zonnepanelen Velsen

Zonnepanelen VelsenSteeds meer mensen beginnen zonnepanelen in Velsen in te kopen om zo in hu eigen energiebehoeften te kunnen voorzien. Alhoewel een zonnepanelensysteem niet goedkoop is, is de investering zeker de moeite waard vanwege de vele voordelen. Je bespaart op de energiekosten en profiteert van hoge jaarlijkse besparingen. Ga door met lezen om meer te weten over zonnepanelen in Velsen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Velsen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Velsen

Door zonnepanelen in Velsen aan te schaffen ben je op milieuvriendelijke wijze bezig bent met de opwek van je eigen groene stroom. Wie in de gemeente Velsen woont is goed op de hoogte van de stijgende vraag naar zonnepanelen. Men begint steeds meer te investeren in het verduurzamen van de stad, aangezien we per 2050 volledig op groene energie dienen te draaien in Nederland.

De zonnepanelenprijs

De gemiddelde prijs van zonnepanelen in Velsen liggen tussen de €300 en €600 per paneel. Deze prijs bestaat uit bepaalde componenten, zoals de materiaalkosten, de arbeidskosten voor de plaatsing van de panelen, de kosten om de benodigd apparatuur in te huren, de reiskosten en de btw van 21% over zowel de installatie als de aanschaf.

Kosten van zonnepanelen in Velsen

Een zonnepanelensysteem kopen hoeft niet per se duur te zijn, je kunt zelf kiezen of je voor een groot of een klein systeem gaat. Hoe groter het systeem, des te hoger de kosten. Het overzicht hieronder geeft duidelijk aan wat de gemiddelde kosten zijn voor zonnepanelen in Velsen afhankelijk van het aantal panelen en het vermogen. Daarnaast is na te gaan wat de jaarlijkse besparing is.

Aantal panelen

Vermogen

Kosten

Besparing per jaar

10

3.200 Wp

3.750

620

12

3.840 Wp

4.250

745

16

5.120 Wp

5.535

945

Waarom een specialist in Velsen beter is

Aangezien de meeste mensen graag willen besparen, is het inhuren van een lokale specialist beter. Een specialist in Velsen zelf brengt veel minder kilometerkosten in rekening. Daarnaast kent een lokale specialist de daken van de stad en weet dus goed wanneer het aanvragen van een vergunning noodzakelijk is.

Subsidies voor zonnepanelen in Velsen

Alhoewel de meeste lokale gemeenten wel subsidiemogelijkheden bieden, is dit in de gemeente Velsen helaas niet het geval. Je kunt een subsidie aanvragen als je in Oud IJmuiden woonachtig bent en een onderneming hebt. Particulieren in Velsen hebben dus helemaal geen subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen, maar kunnen gelukkig wel de volledige 21% btw over zowel de aanschaf als de installatie van de panelen terugvorderen bij de Belastingdienst.

Stappenplan zonnepanelen aanschaffen

Hieronder tref je een handig stappenplan die je kunt doornemen als je zonnepanelen in Velsen gaat aanschaffen.

  • Ga na of een vergunning nodig is voor de plaatsing van de panelen.

  • Check dan ook direct wat de subsidiemogelijkheden zijn.

  • Maak een keuze uit de verschillende soorten panelen, het vermogen en het aantal.

  • Vraag verschillende offertes aan bij lokale specialisten.

  • Vergelijk de offertes met elkaar op basis van prijs en kwaliteit.

  • Kies een geschikte specialist en laat de werkzaamheden uitvoeren.

  • Vraag de btw terug nadat de zonnepanelen zijn gemonteerd.

Wat zijn de voordelen?

De aanschaf van zonnepanelen is zeer voordelig vanwege verschillende redenen. Je bent je eigen energieleverancier waarbij je zonder schade te brengen aan het milieu je eigen energie opwekt. De energiebron is gratis en oneindig. Daarnaast verhoogt je huis flink in waarde met een zonnepanelensysteem op het dak. Tenslotte hoef je geen belasting te betalen over de opgewekte stroom.

Valkuilen van zonnepanelen

Het is belangrijk om rekening te houden met de verschillende zaken die mis kunnen gaan bij zonnepanelen. Zo is het essentieel dat de specialist eerst een schouw laat uitvoeren van je dak, zodat je verzekerd bent van panelen die een hoog rendement opleveren. Ook dien je een slimme meter aan te schaffen als je die nog niet hebt, zodat je verbruik nauwkeurig bij kan worden gehouden.

Praktische checklist

Bepaalde zaken zijn van groot belang en dienen dus de juiste mate van aandacht te krijgen. Denk zo aan het checken van je energieverbruik voordat je de panelen gaat aanschaffen. Dit is noodzakelijk zodat je een systeem aanschaft dat geschikt is voor het verbruik van je huishouden. Check ook eerst in hoeverre je een vergunningsaanvraag in moet dienen.

Bespaartips voor zonnepanelen

De snelste manieren om te besparen op de kosten is door de panelen samen met buren of andere geïnteresseerden te kopen. Zo worden de kosten van de arbeid gezamenlijk gedeeld waardoor je dus minder betaalt. Zijn de buren niet geïnteresseerd? Check dan of er collectieven beschikbaar zijn in je regio zodat je jezelf daarbij aansluit om korting te bedingen.

Vraag offertes aan

Als je in Velsen woonachtig bent en overweegt om zonnepanelen te plaatsen op het dak? Het is dan verstandig om eerst verschillende offertes aan te vragen bij lokale zonnepaneel specialisten zodat je eerst vergelijkt voordat je een definitieve keuze maakt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!