Zonnepanelen Veldhoven

Zonnepanelen VeldhovenVeldhoven is een plaats waar de zon overvloedig schijnt. Het is dan ook geen wonder dat er op steeds meer daken zonnepanelen worden geplaatst. Was dat bij jouw huis nog niet het geval dan is de kans groot dat jij deze mogelijkheid nu serieus overweegt. We hebben meer informatie voor je over zonnepanelen en daarnaast hebben we een aantal interessante kooptips voor je.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Veldhoven? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weten waarop je besparen kan

De prijs van zonnepanelen bestaat uit een aantal factoren. Door die factoren te kennen weet je hoe je het beste kan besparen op de aanschaf ervan.

  • Het materiaal van de panelen. Wie zonnepanelen met een hoog rendement wil bespaart niet op de materialen van de zonnepanelen. De nieuwste generatie is gemaakt van monokristallijn silicium. Deze panelen wekken energie op uit zonlicht en daglicht.
  • Het arbeidsloon van de plaatsing. Hier vind je veel prijsverschil terug. Feit is dat je altijd een gecertificeerde installateur moet inschakelen. Deze zal het uiterste rendement uit jouw installatie weten te halen.
  • De BTW. Dit is een post die jij voorschiet. Je kan de BTW later weer terug vragen.
  • De kilometerkosten. Op deze post valt veel winst te behalen. Dat doe je door te kiezen voor een leverancier in Veldhoven of de regio Veldhoven.
  • De schaarste. Jij betaalt voor het feit dat de panelen in een beperkte oplage worden besteld en geproduceerd. Je kan hierop besparen door met een grote groep gebruikers af te nemen.

De prijs van zonnepanelen in Veldhoven

We vroegen offertes op voor zonnepanelen in Veldhoven. We kregen de volgende offertes:

Wat voor een type paneel schaf je aan Wat is het Wp (wattpiek) vermogen Wat is de terugverdientijd Wat is de prijs per paneel
Verouderde techniek groen paneel Tot 175 Wp 7 jaar Gemiddeld 244 euro
Nieuwere techniek gewolkt blauw paneel Tot 275 Wp 9 jaar Gemiddeld 459 euro
Nieuwste techniek all black paneel Tot 400 Wp 11 jaar Gemiddeld 599 euro

 Waarom een specialist in Veldhoven inhuren

Je kan het beste een plaatselijke specialist uit Veldhoven inhuren om de volgende redenen:
Deze specialist weet wat er te krijgen is in Veldhoven. Bovendien weet hij of er een vergunning nodig is voor zonnepanelen op jouw dak.
Deze specialist is goedkoper. Doordat hij minder reiskosten hoeft te maken is hij sneller bij jou en is de dienstverlening sneller.

Is er steun of subsidie in Veldhoven

De gemeente Veldhoven geeft concreet advies over de aanschaf van zonnepanelen en andere duurzaamheidsmaatregelen. Je vindt er meer informatie over op deze pagina.

Vraag jouw BTW terug

De BTW die je hebt betaald kan je terugvragen aan de hand van onderstaand stappenplan.
Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW.
Na de registratie ontvang je een ontvangstbevestiging.
Na de ontvangstbevestiging vraag je de BTW terug.

Keurmerken en garanties op zonnepanelen

Bij de keuze voor zonnepanelen en een installateur let je op de volgende kenmerken:
Kijk goed naar de aanwezigheid van het CE logo. Dit is een vereist logo wat aangeeft dat jouw panelen voldoen aan de eisen van de EU.
Kijk naar het Tüv logo. Dit staat ook zeer vaak op zonnepanelen. Het geeft aan dat er voor de panelen voldaan is aan de nog strengere eisen van de Duitse overheid.
Kijk naar het Zonnekeur logo. Dit geeft aan dat de installateur gecertificeerd is.

Pas op voor de volgende veel gemaakte fouten:

Er is geen schouw geweest van het dak. Daardoor is er niet gelet op schaduwval op jouw dak waardoor je installatie mogelijk niet goed werkt.
Er is een goedkope partij panelen aangeschaft. Vaak gaat het om een oud model wat tegen een dumpprijs op de markt komt. Jouw rendement is daardoor te laag.

Jouw terugverdientijd

Je verdient jouw investering weer terug over een termijn van 7 tot 12 jaar. Daarbij wordt rekening gehouden met de volgende zaken:
De prijs van de zonnepanelen
Het vermogen van de zonnepanelen
Een subsidie of saldering die plaatsvindt.

Checklist voor kopers

Kijk eerst naar je energiemeter. Jouw huis moet een slimme energiemeter hebben.
Kijk naar jouw verbruik. Dit kan je aflezen uit je jaarafrekening van het energiebedrijf.

Slim besparen op je zonnepanelen

Besparen op zonnepanelen gaat redelijk gemakkelijk aan de hand van onderstaande zaken:
Bespaar niet op het vermogen van je panelen. Kijk naar het nieuwste type panelen tegen de aantrekkelijkste prijs maar kies niet voor een ouder type.
Koop in een groep. Zo kan je een veel hoger aantal panelen bestellen waardoor je korting kan bedingen.

De kwaliteit van vakmannen vergelijken in Veldhoven

Je kan het beste vakmannen vergelijken door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met deze button. Op die manier vergelijk je meerdere prijsopgaven en kom je voor jouw dak tot de beste deal.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!