Zonnepanelen Veendam

Zonnepanelen VeendamDenk je eraan om zonnepanelen aan te schaffen? Dan is dit een perfect moment om dat te doen. De prijzen zijn laag en de kwaliteit van zonnepanelen gaat steeds verder omhoog. Je kunt dus voor minder geld meer energie opwekken en dat is voor je portemonnee en voor het milieu voordelig. Ook in Veendam zie je steeds meer zonnepanelen op daken verschijnen. De onderstaande informatie ondersteunt je bij de aanschaf.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Veendam? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

De prijs voor zonnepanelen kan erg uiteen lopen. Het is belangrijk dat je goede kwaliteit kiest en dat betekent vaak een wat hogere prijs. Op de lange termijn is dat wel voordeliger. Het merk en het soort zonnepaneel zijn de grootste prijsbepalende factoren. De prijzen (inclusief btw en montage) zijn samengevat in de onderstaande tabel.

Aantal zonnepanelen

Prijs

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een specialist in Veendam inhuren?

Als je een specialist gaat uitkiezen voor het plaatsen van je zonnepanelen, dan staan er landelijke- en regionale bedrijven tot je beschikking. Een bedrijf uit Veendam en omstreken heeft de volgende voordelen:

  • Ze hebben kennis van de exacte opbrengsten in de regio en weten welke regelingen en steun de gemeente organiseert.

  • Ze zijn altijd dichtbij en vragen geen voorrijkosten. Dit is ook na de installatie handig en voordelig.

Is er steun/subsidie in Veendam?

Er zijn geen subsidies bij de gemeente Veendam voor inwoners die zonnepanelen laten plaatsen. Er is wel de Waardevermeerderingsregeling die schade aan je installatie vergoedt na een aardbeving. De gemeente ondersteunt inwoners met onafhankelijk advies. Bij het Energieloket gemeente Veendam kun je terecht voor allerlei informatie over het verduurzamen van je woning, over regionale specialisten, over hulpmiddelen en je kunt er een energiecheck doen om te zien waar je jouw woning het beste kunt verduurzamen.

Valkuilen bij aankoop zonnepanelen

Ga je zonnepanelen kopen, dan zijn er een aantal valkuilen die je moet omzeilen. Zorg ervoor dat je panelen aanschaft van een tier 1 fabrikant. Zij produceren al een langere tijd zonnepanelen en hebben de productie volledig in eigen beheer. Deze zonnepanelen gaan langer mee, zijn aanzienlijk beter van kwaliteit en minder gevoelig voor defecten. Er zijn zelfs tier 1 fabrikanten die garanderen dat hun panelen nooit kapot gaan. Vergeet niet ook de kwaliteit van het bevestigingsmateriaal en de bekabeling te controleren. Dit moet van hetzelfde merk zijn, zodat alle kabels goed aansluiten. Neem ook even de tijd om keurmerken en certificeringen door te lopen, van zowel de zonnepanelen zelf als de omvormer.

De terugverdientijd

De terugverdientijd voor jouw zonnepanelen hangt af van de kosten en de opbrengsten. Als jouw dak geschikt is en op het zuiden gericht is, dan kun je je systeem al binnen 7 jaar terugverdiend hebben met de opbrengsten. De gemiddelde terugverdientijd in Nederland is eerder 10 jaar, omdat de meest daken niet perfect zijn. Huidige zonnepanelen gaan zeker 25 tot 30 jaar mee. Bij een gemiddelde terugverdientijd steek je de opbrengsten dus 15 tot 20 jaar in je eigen zak.

De voordelen van zonnepanelen

De korte terugverdientijd en hoge opbrengsten voor zonnepanelen zijn belangrijke voordelen en op zich al goede redenen om de aankoop te doen. Er zijn meer voordelen waarvan je profiteert als je zonnepanelen aanschaft. Zo gaat je energielabel naar beneden en dat betekent dat je woning meer waard wordt en gemakkelijker te verkopen is. Je huishouden wordt milieuvriendelijker en minder afhankelijk van de energieprijzen van de leveranciers. En door zonnepanelen aan te schaffen maak je gebruik van de btw regeling van de Belastingdienst. Daarmee vraag je alle btw die je betaald hebt over de materialen en de arbeidskosten terug.

Interessante bespaartips

Besparen op zonnepanelen is nooit een slecht idee, mits je de kwaliteit maar in de gaten houdt. Hoe lager de prijs, hoe korter de terugverdientijd. De onderstaande bespaartips helpen hierbij.

  • Schaf zonnepanelen aan bij een installateur uit Veendam. Je bespaart dan de voorrijkosten zowel bij de installatie als bij latere bezoekjes voor reparaties of onderhoud.

  • Doe mee aan een inkoopactie. Deze worden zowel op regionaal- als op landelijk niveau georganiseerd en deelname is gratis. Je krijgt dan een systeem met een interessante korting als je het aanbod aanneemt.

Specialisten vergelijken in Veendam

Wil jij ook zonnepanelen aanschaffen? Dan is het tijd om een vergelijking te maken van de specialisten in Veendam die je daarmee kunnen helpen. Wij leveren je offertes aan van regionale installateurs zodat je probleemloos het beste aanbod uitkiest.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!