Zonnepanelen Vaals

Zonnepanelen VaalsZonnepanelen in Vaals zijn niet alleen nuttig als je zelf op milieuvriendelijke wijze je eigen groene stroom op wilt wekken zonder dat je een energieleverancier nodig hebt, maar je bespaart ook op de maandelijkse lasten en profiteert van jaarlijkse opbrengsten. Als je in de gemeente Vaals woont en overweegt om een zonnepanelensysteem te kopen, lees dan eerst hieronder alles over zonnepanelen zodat je rekening kunt houden met de belangrijkste zaken.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Vaals? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Kosten van zonnepanelen in Vaals

De gemeente Vaals doet alles om het gebied zoveel mogelijk te verduurzamen. Men is al massaal begonnen met zonnepanelen kopen, al kosten zonnepanelen nog zo veel. Hieronder tref je een indicatie van de gemiddelde kosten die je kunt verwachten wanneer je zonnepanelen in Vaals gaat aanschaffen. Daarnaast kan je ook nagaan hoeveel je jaarlijks bespaart. Voor het gemak is hieronder uitgegaan van een vermogen van 310 Wp per zonnepaneel.

Panelen Kosten Jaarlijkse besparing
8 3.265 – €3.800 335
12 4.895 – €4.940 500
16 6.080 – € 6.530 670

Het nut van een lokale specialist

Specialisten die in de omgeving gevestigd zijn hebben een aantal voordelen tegenover specialisten die van ver moeten komen omdat ze aan de andere kant van het land zitten. Huur altijd een lokale zonnepanelenspecialist in want:

  • Ze zijn sneller aanwezig om de panelen te installeren of om een storing te verhelpen.
  • Ze zijn goedkoper omdat ze minder hoeven te reizen, wat dus kilometerkosten bespaart.
  • Ze hebben jarenlange kennis, ervaring en contacten opgebouwd in de omgeving.

Subsidies zonnepanelen in Vaals

De gemeente Vaals moedigt de aanschaf van zonnepanelen in Waals aan, waardoor ze je helpen met geld te besparen zodat je een goede stap kunt zetten richting een klimaatneutraal en energiezuinig land door middel van aantrekkelijke financiële regelingen. Daarnaast kan je de btw terugvorderen en kan je terecht bij de gemeente voor professioneel advies van een energiecoach.

De btw-aftrek voor zonnepanelen

Of je je zonnepanelen nou in de gemeente Vaals koopt, of ergens anders in Nederland, je hebt de kans om de 21% btw die je hebt betaald over de installatie en de aanschaf terug te vagen bij de Belastingdienst. De stappen die je hiervoor moet nemen zijn:

  1. Ga naar de website van de Belastingdienst en meld je als ondernemer voor de btw aan. De Belastingdienst beschouw je namelijk als ondernemer als je met zonnepanelen extra stroom gaat leveren aan het energienet.
  2. Wacht op een reactie van de Belastingdienst waarbij je te horen krijgt of je aanmelding is goedgekeurd.
  3. Vul vervolgens het aangiftebiljet in en dien deze tijdig in.
  4. Nadat je aangifte is goedgekeurd ontvang je het bedrag binnen enkele weken op je rekening.

Stappenplan zonnepanelen kopen

De eerste stap is om na te gaan of je dak wel geschikt is voor een zonnepanelensysteem. Ga daarnaast ook eerst na of je een vergunning moet aanvragen. Als je toch al bij de gemeente bent, vraag meteen of er subsidiemogelijkheden zijn voor de aanschaf van zonnepanelen in Nederweert. Ga vervolgens zelf op zoek naar de ideale zonnepanelen, door je jaarrekening te raadplegen zodat je een systeem kunt kopen dat is afgestemd op je werkelijk verbruik. De volgende stap is het aanvragen van verschillende offertes bij lokale erkende specialisten en het maken van een goede vergelijking op de prijs en kwaliteit. Kies de beste offerte uit en laat vervolgens de zonnepanelen installeren. Zodra de installatie gereed is, kan je de btw terugvorderen.

Valkuilen zonnepanelen

De meeste valkuilen bij de aanschaf van zonnepanelen zijn vast al bekend, maar toch worden bepaalde fouten nog vaker dan je denkt gemaakt. Voorkom de onderstaande fouten door goed voorbereid te zijn op de valkuilen:

  • Wachten met het kopen van een zonnesysteem totdat de prijs wat goedkoper is. Dit is een grote fout, aangezien de prijs van zonnepanelen in Nederweert en rond Nederland op dit moment het laagst is dan ooit tevoren. Daarnaast zijn er momenteel allerlei aantrekkelijke regelingen waar je gebruik van kunt maken om de investeringskosten nog meer omlaag te halen.
  • Zonnepanelen kopen zonder te vragen naar de keurmerken. Als je zonnepanelen zonder keurmerken koopt, dan ben je niet verzekerd van goede kwaliteit en kan je de panelen eigenlijk niet vertrouwen. Vraag de leverancier en ook de specialist die de panelen komt installeren altijd eerst welke keurmerken deze voert.

Vraag offertes aan

De aanschaf van zonnepanelen in Vaals is geen pretje als je niet weet waar je allemaal rekening mee moet houden, zeker als je kijkt naar de hoge begininvestering die je opzij moet leggen om de panelen werkend op je dak te hebben. Je moet eerst op zoek gaan naar een goede specialist in de buurt door offertes met elkaar te vergelijken. Kies dan de offerte uit die het beste past bij je budget en je wensen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!