Zonnepanelen Tynaarlo

Zonnepanelen TynaarloZonnepanelen in Tynaarlo zijn allesbehalve goedkoop, maar je kunt wel flink profiteren van de hoge jaarlijkse opbrengsten, de maandelijkse kortingen op je energiefactuur en de mogelijkheid om op milieuvriendelijke wijze zelf je eigen groene stroom op te wekken zonder dat je een energieleverancier nodig hebt hiervoor. Als je hier meer over wilt weten, ga dan direct door met lezen hieronder.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Tynaarlo? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Tynaarlo

Zet het maar uit je hoofd dat zonnepanelen goedkoop zijn, je kunt al gauw denken aan €5.500 als je een deugdelijk en potent systeem wilt aanschaffen voor een huishouden van één persoon. Je kunt uit het onderstaand overzicht nagaan welke richtprijs hoort bij je eigen persoonlijke situatie door te kijken naar het aantal panelen per huishouden. De zonnepanelen hieronder hebben elk een vermogen van 330 Wp. Op deze manier kan je eenvoudig checken wat de gemiddelde kosten zijn voor zonnepanelen in Tynaarlo.

Personen

Aantal panelen

Vermogen

Kosten

Opbrengst

Terugverdientijd

1

12

3.960 Wp

€6.300

€660

7 jaar

2

14

4.620 Wp

€7.550

€780

7 jaar

3

16

5.280 Wp

€9.050

€900

8 jaar

4

18

5.940 Wp

€10.150

€1.045

8 jaar

5

22

7.260 Wp

€10.950

€1.155

9 jaar

6

24

7.920 Wp

€12.050

€1.285

9 jaar

Lokaal versus landelijk als je een specialist in gaat huren

De beste keuze als je een specialist in moet huren is altijd een lokale specialist, gevestigd in Tynaarlo zelf. Ga voor lokaal omdat je dan kunt profiteren van de onderstaande voordelen:

  • Lokale specialisten zijn niet alleen sneller vanwege de korte afstand maar daardoor ook veel goedkoper.

  • Lokale specialisten kunnen beter regionaal advies geven en hebben een groot netwerk aan contacten.

  • Lokale specialisten weten veel over de lokale subsidiemogelijkheden en vergunningseisen.

Subsidies zonnepanelen in Tynaarlo

Wil je je woning verduurzamen door zonnepanelen aan te schaffen voor op je dak? Dan het zijn dat je in aanmerking komt voor een subsidie tegen interessante voorwaarden als je aan bepaalde eisen voldoet in de gemeente Tynaarlo. Hou daarnaast ook het Drents Energieloket in de gaten voor meer informatie over het energiezuiniger maken van je woning en de financiële regelingen.

De btw-aftrekregeling

Via de overheid kan je middels de btw-aftrekregeling een gedeelte van je aankoop terug krijgen door jezelf bij de Belastingdienst aan te melden als ondernemer. Je kunt dit makkelijk en snel doen op de website van de Belastingdienst. Door de btw terug te vragen bespaar je honderden en soms zelfs duizenden euro’s op de initiële investeringskosten.

Keurmerken van zonnepanelen

Hoe weet je of zonnepanelen en zonnepaneelspecialisten wel te vertrouwen zijn? Kwaliteit is namelijk niet altijd eenvoudig met het blote oog te herkennen. Vraag altijd om het Duitse Tüv-keurmerk en het Europese CE-keurmerk zodat je weet dat de panelen van goed kwaliteit zijn. Daarnaast behoren gecertifieerd specialisten een Zonnekeur keurmerk te voeren.

De juiste manier om zonnepanelen te kopen

Als je denkt dat zonnepanelen kopen eenvoudig is, dan heb je het verkeerd. Je moet namelijk eerst nagaan of je dak wel geschikt is voor de plaatsing en wat voor capaciteit het systeem dat je gaat aanschaffen moet hebben. Daarnaast moet je langs de gemeente om te checken of je een vergunning moet aanvragen en welke subsidiemogelijkheden je hebt voor zonnepanelen in Tynaarlo. Vergelijk daarnaast wat offertes van zonnepanelenspecialisten uit je omgeving en omstreken zodat je kunt kiezen welke de beste prijs-kwaliteitsverhouding aan te bieden heeft. Laat vervolgens de panelen installeren nadat je akkoord bent gegaan met de offerte en vergeet niet om naderhand de btw terug te vragen.

Hoe snel zijn zonnepanelen in Tynaarlo terugverdiend?

Dit is de meest belangrijke vraag voor velen, aangezien je wel van tevoren een beeld wilt krijgen of je aanschaf wel de moeite waard zal zijn. Volgens onderzoek is de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen in Tynaarlo rond de 6 tot 8 jaar, maar deze periode kan nog meer worden ingekort door de prijs verder te verlagen of door een potent zonnepanelensysteem aan te schaffen om sneller meer stroom op te kunnen wekken. De prijs kan worden verlaagd door het nemen van een financiële regeling vanuit de overheid.

Wat je nog moet checken

Check in hoeverre de zonnepanelen die je gaat aanschaffen van topkwaliteit zijn, door te vragen welke keurmerken aanwezig zijn. Als het CE-keurmerk en het Tüv-keurmerk logo aanwezig zijn, dan kan je verzekerd zijn dat de panelen getest en beoordeeld zijn op strenge voorwaarden. Dergelijke zonnepanelen zijn te vertrouwen op de kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid en weersbestendigheid.

Ben je benieuwd hoe rendabel zonnepanelen zijn in je eigen situatie? Ga dan de aanschaf en de installatie van een set zonnepanelen in Tynaarlo aan. De beste voorbereiding op deze taak is het opvragen van offertes bij specialisten uit de buurt zodat je voldoende vergelijkingsmateriaal hebt en de beste keuze kunt maken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!