Zonnepanelen Tilburg

Zonnepanelen TilburgTilburg is een prachtige gemeente om in te wonen. De lasten van energie zijn echter behoorlijk hoog. Steeds meer mensen vinden daar een oplossing voor door zonnepanelen aan te schaffen. Wanneer jij nog twijfelt over de aanschaf van zonnepanelen hebben we hier wat praktische informatie voor jullie. We gaan ook wat nader in op een paar kooptips bij zonnepanelen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Tilburg? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijs van zonnepanelen nader verklaard

Zonnepanelen zijn uiterst kostbaar. Het is goed om te weten hoe het prijskaartje is samengesteld. Aan de hand van die informatie kan je namelijk kijken hoe je op zonnepanelen bespaart.

  • Je betaalt ruim voor de materialen. We hebben het hier over het monokristallijn silicium wat voor de nieuwste generatie zonnepanelen wordt gebruikt. Dit materiaal wordt onder hoge temperatuur verhit en vervolgens koelen de panelen gecontroleerd. Dat houdt in dat het materiaal uiterst kostbaar is. De technologie erachter betaal jij ook. Er is jaren research gedaan voor men tot dit resultaat kwam. Je betaalt dan ook niet alleen voor het materiaal maar ook voor het research werk.
  • Je betaalt veel voor de installatie. De installateur van de panelen is een gecertificeerde installateur. Deze is in staat om jouw installatie voor de volle honderd procent te benutten. Je betaalt gemiddeld 1200 euro voor de installateur en dat is iets waar je niet op moet bezuinigen. Een installatie die niet vakkundig is geïnstalleerd zal veel minder opleveren.
  • Je betaalt veel voor de BTW. Dit is een post die je naderhand weer mag terugvorderen volgens het stappenschema.
  • Je betaalt voor de schaarste. Zonnepanelen worden nog steeds niet in grote getalen gemaakt. Je betaalt dan ook voor de beperkte oplage waarin de panelen worden geleverd. Je kan hier heel gemakkelijk op besparen door samen met een groep groter in te kopen. Zo beding je korting op de prijs en gunstige extra omstandigheden.

De prijs van zonnepanelen in Tilburg

We deden navraag bij meerdere leveranciers van zonnepanelen in Tilburg naar de prijs. We kregen de volgende offertes toegestuurd:

Wat is het vermogen van de panelen Wat voor terugverdientijd Wat is de prijs per paneel
Tot 175 Wp 7 jaar Gemiddeld 231 euro
Tot 275 Wp 9 jaar Gemiddeld 381 euro
Tot 400 Wp 11 jaar Gemiddeld 520 euro


Waarom een specialist in Tilburg inhuren

Je schakelt een plaatselijke specialist in om de volgende redenen:
De plaatselijke specialist weet aan welke voorwaarden jij moet voldoen. Bij een aantal huizen in Tilburg mag je niet zomaar zonnepanelen plaatsen omdat er sprake is van beschermd aangezicht. De plaatselijke specialist weet of dit bij jouw dak zo is en kan eventueel de vergunning aanvragen.
De specialist uit Tilburg kent de premies. Hij weet of er een stuk vergoeding voor jouw zonnepanelen bij de gemeente beschikbaar is. Hij kan je helpen bij de aanvraag.

Is er steun of subsidie in Tilburg

De gemeente Tilburg geeft advies wanneer jij je huis duurzamer wil gaan maken. Je vindt er meer informatie over op de volgende pagina.

Jouw BTW die je terugvraagt

De overheid biedt jou een tegemoetkoming in die zin dat jij de betaalde BTW mag terugvorderen. Dat doe je volgens onderstaand 3 stappenplan.
Je gaat naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW.
Je wacht op een bevestiging vanuit de belastingdienst.
Je vraagt bij de belastingdienst de betaalde BTW terug.

De keurmerken en een garantie die jij in de gaten houdt

Bij zonnepanelen moet je altijd kijken of de volgende keurmerken aanwezig zijn:

  • Het CE keurmerk van de Europese Unie. Dit keurmerk wordt toegekend wanneer de panelen voldoen aan de eisen die de Europese Unie eraan stelt.
  • Het Tüv keurmerk van de Duitse regering. Dit keurmerk geeft aan dat de zonnepanelen voldoen aan de extra strenge eisen van de Duitse overheid.
  • Het zonnekeur keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de installateur gecertificeerd is.

De zaken waarvoor jij goed moet oppassen

Pas bij de aanschaf van zonnepanelen goed op met de volgende zaken:
Zorg ervoor dat er een schouw van je dak wordt gemaakt. Er moet dus worden gekeken naar eventuele schaduwval op jouw dak om ervoor te zorgen dat je het juiste rendement behaalt.
Ga niet voor een stuntprijs. De oudere panelen zijn nog steeds in de handel en worden vaak tegen een stuntprijs verkocht. Weet wat je op je dak legt; deze panelen hebben doorgaans geen hoog rendement.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen bieden jou onder andere de volgende voordelen:

Je verdient de kosten weer terug. Dat wil zeggen dat je vanaf het eerste moment al minder energie nodig hebt. Je verdient de zonnepanelen terug in een periode tussen 7 en 12 jaar. Dit hangt af van het rendement van de zonnepanelen en de prijs. Jouw huis is meer waard. Zonnepanelen verbeteren het energielabel van je huis en zorgen dan ook voor een waardevermeerdering van je woning.

Zaken die jij checkt

  • Kijk goed naar je behoefte aan energie. Dat doe je door een jaarnota erbij te nemen en je verbruik te vergelijken.
  • Al een slimme energiemeter. De meeste huizen hebben al een slimme energiemeter. Is dat bij jou nog niet zo, regel die dan eerst.

Besparen doe je zo

Koop groot in. Je kan flink besparen door groter in te kopen. Dat doe je door samen met een groep zonnepanelen aan te schaffen.
Vergelijk de prijzen.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Tilburg

Je vergelijkt de vakmannen in Tilburg heel gemakkelijk door eerst met onderstaande button offertes op te vragen. Die vergelijk je met elkaar en dat kan je een voordeel oplopend tot 20 procent opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!