Zonnepanelen Spakenburg

Zonnepanelen spakenburgZonnepanelen in Spakenburg kopen is niet bepaald een makkelijke taak aangezien er veel belangrijke zaken zijn die bij zowel de aanschaf als de installatie komen kijken. Je moet je goed voorbereiden en rekening houden met bepaalde factoren die de kosten flink kunnen doen verhogen of verlagen. Wil je zonnepanelen in Spakenburg kopen maar een voordelige prijs betalen? Ga dan hieronder door met lezen voor meer informatie.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Spakenburg? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De kosten van zonnepanelen in Spakenburg

Hoe kleiner het systeem dat je gaat kopen, des te lager de kosten zullen zijn. Een uitgebreid zonnepanelensysteem gaat dus ook veel meer kosten. De tabel hieronder geeft je duidelijk weer wat de gemiddelde kosten voor zonnepanelen in Spakenburg zijn, als je uitgaat van de grootte van het systeem. Hierbij wordt gekeken naar het aantal zonnepanelen per systeem dat nodig is voor je hele huishouden. Daarnaast zie je direct hoeveel jaar je moet wachten voordat je de gehele investering weer terug hebt verdiend aan de hand van de besparingen en de opbrengsten.

Systeemgrootte Panelen Personen Vermogen Kosten Jaar
Klein systeem 8-12 1-2 2.640 – 3.960 Wp 3.400 – €5.100 6-7
Middelgroot systeem 14-18 2-3 4.620 – 5.940 Wp 5.950 – €7.650 8
Groot systeem 20-24 3-5 6.600 – 7.920 Wp 8.500 – €10.200 9
Uitgebreid systeem 26+ 6+ Vanaf 8.580 Wp Vanaf €11.050 10

Huur een lokale specialist in

De onderstaande redenen zijn voldoende bewijs waarom je liever een lokale specialist in kunt huren om je zonnepanelen aan te leggen:

 • De afstand: Lokale specialisten zijn dichterbij gelegen waardoor de kilometerkosten lager uitvallen en de specialist sneller kan komen voor de installatie.
 • De expertise: Vanwege de jarenlange ervaring in Spakenburg weet de lokale specialist alles over de gemeentelijke regels en kan goed advies geven over de werking van zonnepanelen in Spakenburg.
 • De contacten: Lokale specialisten hebben een ruim netwerk aan plaatselijke contacten opgebouwd.

De subsidiemogelijkheden

De gemeente Spakenburg doet alles om de meeste inwoners zover te krijgen om een set zonnepanelen aan te schaffen om de regio zo energiezuinig en milieuvriendelijk te maken. Een duurzame toekomst wordt middels subsidieregelingen gestimuleerd, waardoor je ruim 20 tot 30% kunt besparen op de kosten.

De btw-aftrekregeling

Wil je een paar honderd euro’s en soms wel duizend euro’s besparen op de initiële investering? Vraag dan na de installatie binnen 6 maanden van datzelfde kalenderjaar de btw terug door jezelf als ondernemer aan te melden op de website van de Belastingdienst. Het gaat om een aftrek van 21% van de kosten, waardoor het kopen van zonnepanelen interessanter wordt.

Stappenplan zonnepanelen kopen

Om zonnepanelen in Spanekburg op de correcte wijze te kopen dien je een aantal stappen ta volgen. Deze stappen zijn:

 1. Ga na of je dak geschikt is voor zonnepanelen en of er voldoende ruimte is.
 2. Check wat voor soort systeem je moet kopen door te kijken naar je energieverbruik.
 3. Woon je in een monumentaal pand? Vraag dan een vergunning aan en als je toch bij de gemeente bent, check dan direct of er subsidiemogelijkheden zijn.
 4. Vraag een paar offertes op bij specialisten uit je omgeving die betrouwbaar zijn.
 5. Maak een vergelijking van de offertes en kies de specialist uit die je het meest aanspreekt.
 6. Laat de zonnepanelen installeren.
 7. Vraag na de installatie de btw terug op zowel de aanschaf als de installatie.

Check deze zaken

Check je exact energieverbruik. Dit is belangrijk om na te gaan wat voor systeem geschikt is voor je huishouden. Het is namelijk de bedoeling dat je voldoende stroom op kunt wekken met je panelen zodat je geen stroom meer hoeft af te nemen bij een energieleverancier. Haal je jaarrekening erbij om te achterhalen wat je exact verbruik is en gebruik deze gegevens tijdens de aanschaf.

Wat zijn de bespaarmogelijkheden?

Er zijn allerlei manieren om te besparen op de hoge zonnepanelenkosten, maar hieronder tref je 2 manieren waarop je ongetwijfeld een deel van de kosten kunt verminderen:

 • Koop samen zonnepanelen in om groepskorting te bedingen: Door te kijken of je buren, wijkgenoten of andere geïnteresseerden kent die ook zonnepanelen in Spakenburg willen kopen kan je samen een specialist inhuren en de kosten gezamenlijk delen waardoor je minder betaalt.
 • Huur een specialist in die in Spakenburg zelf is gevestigd: Op deze manier bespaar je op de kilometerkosten, welke naarmate de afstand groter wordt ook flink kunnen oplopen. Het gaat om minstens 0,50 tot €1,- per gereden kilometer, dus het bedrag dat je bespaart is enorm.

Specialisten vergelijken in Spakenburg

Ook in Spakenburg kan je zonnepanelen van hoogwaardig kwaliteit tegen een voordelige prijs kopen. Het enige wat je hoeft te doen om dit te kunnen bereiken is verschillende offertes opvragen bij lokale zonnepanelenspecialisten en deze vervolgens met elkaar vergelijken totdat je zelf een keuze kunt maken die binnen je budget past.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!