Zonnepanelen Smilde

zonnepanelen smildeWil je meewerken aan een duurzaam Nederland, dan is het kopen en installeren van een set zonnepanelen in Smilde een uitstekend plan. Je verlaagt op deze manier niet alleen je energierekening, maar je profiteert hierbij van flinke jaarlijkse opbrengsten terwijl je ook nog de waarde van je huis verhoogt. Kom alles te weten over zonnepanelen in Smilde door hieronder door te gaan met lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Smilde? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Smilde

De kosten voor zonnepanelen in Smilde verschillen per situatie, aangezien elk huishouden een andere grootte heeft waardoor je ook een groter of kleiner zonnepanelensysteem moet kopen. Hoe groter het systeem, des te hoger de initiële investeringskosten. Het volgend kostenplaatje behoort tot zonnepanelen in Smilde als je kies voor een vermogen van 400 Wp en je nagaat hoeveel zonnepanelen je nodig hebt per huishoudgrootte.

Huishouden

Zonnepanelen

Capaciteit

Investering

Jaarlijkse opbrengst

1

12

4.800 Wp

€6.400

€685

2

14

5.600 Wp

€7.650

€805

3

16

6.400 Wp

€9.150

€925

4

18

7.200 Wp

€10.250

€1.070

5

22

8.800 Wp

€11.050

€1.180

6

24

9.600 Wp

€12.150

€1.310

Specialisten die lokaal zijn gevestigd

Je dient op zoek te gaan naar een erkende en betrouwbare zonnepanelenspecialist om je zonnepanelen te installeren, maar waar vind je die? De beste manier om je panelen te installeren is door een lokale specialist in te schakelen, aangezien deze goedkoper en sneller zijn. De korte afstand maakt dat de kosten lager zullen uitvallen en de specialist veel minder hoeft te rijden om naar je toe te komen voor de montage of voor het oplossen van een mogelijke storing.

Subsidies zonnepanelen in Smilde

Elke Nederlander wordt gestimuleerd om te investeren in het treffen van energie bezuinigende maatregelen voor hun woning. Ook zonnepanelen hoort hierbij, waardoor je regelmatig kans maakt op lokale subsidies bij bepaalde gemeenten. Op de website van de gemeente Smilde kan je meer informatie vinden over de huidige mogelijkheden van subsidies voor zonnepanelen in Smilde en omgeving.

De voordelen van zonnepanelen

Je profiteert van een meerwaarde bij de verkoop van je woning met zonnepanelen op het dak. Daarnaast gaat het energielabel er flink op vooruit en zijn de panelen onderhoudsarm. Door de lange levensduur en de korte terugverdientermijn kan je lang genieten van jaarlijkse opbrengsten en maandelijkse kortingen. Tevens werken zonnepanelen milieuvriendelijk, is een vergunning niet nodig en hoef je geen belasting te betalen voor de stroom die je uit zonnepanelen opwekt.

Stappenplan zonnepanelen kopen

Als je had gedacht dat het makkelijk is om zonnepanelen in Smilde aan te schaffen, dan ben je wel heel verkeerd. Gebruik deze stappen om zonnepanelen op de correcte manier aan te schaffen:

  1. Laat een scan maken van je dak om na te gaan of deze wel geschikt is voor zonnepanelen.

  2. Als je een vergunning moet aanvragen, doe dit dan gelijk. Vraag dan ook meteen naar de subsidiemogelijkheden.

  3. Kies een ideaal zonnepanelensysteem uit door je jaarrekening erbij te halen om je verbruik te achterhalen.

  4. Kies een voordelige zonnepanelenspecialist uit je omgeving uit zodat je de zonnepanelen kunt laten installeren.

  5. Vergeet niet om na de installatie de btw terug te vragen.

Valkuil van zonnepanelen in Smilde

Een fout die veel gemaakt wordt bij de aanschaf van zonnepanelen in Smilde is het kopen van zonnepanelen die te laaggeprijsd zijn. Goedkoop is duurkoop, aangezien je bij het kopen van zonnepanelen wel kwaliteit wilt hebben. Je gaat de panelen namelijk minstens 25 jaar lang gebruiken en verouderde panelen gaan veel minder opleveren. Verlies de kwaliteit van de zonnepanelen nooit uit het oog.

De terugverdienperiode van zonnepanelen in Smilde

Zonnepanelen in Smilde heb je binnen een mum van tijd terugverdiend, aldus als je gebruik maakt van een subsidie, een goed en potent systeem aanschaft en als je de panelen koopt en installeert tegen een voordelige prijs. Al deze factoren spelen een grote rol op de hoogte van de terugverdientijd. Hoe korter deze is, des te meer je de aanschaf kunt beschouwen een lonende investering omdat je hierna van de pure winst kunt profiteren.

Kan je op zonnepanelen in Smilde besparen?

Ja, besparen is zeker mogelijk als je rekening houdt met een aantal zaken. Kies zo een voordelige specialist uit door alleen lokale offertes met elkaar te vergelijken. Ga na of je een subsidie kunt aanvragen en vergeet de btw niet terug te vorderen. Daarnaast kan je samen met anderen zonnepanelen kopen of kiezen om zelf de installatie uit te voeren. Je kunt als laatste ook kiezen om een goedkoper klein systeem aan te schaffen.

Vraag offertes aan

Alhoewel de kosten voor zonnepanelen in Smilde flink op kunnen lopen, kan je financieel gezien vanuit de overheid flink wat steun en belastingvoordeel krijgen. Als je benieuwd bent naar hoe je een kwalitatief goede specialist en een aantrekkelijk geprijsde offerte kunt scoren, vergelijk dan eerst offertes.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!