Zonnepanelen Sluiskil

Zonnepanelen SluiskilDuidelijker kan het niet zijn: zonnepanelen in Sluiskil doen het heel goed sinds de prijs flink omlaag is gegaan en de vraag is gestegen. Nederland moet per 2050 volledig op groene energie draaien wat het investeren in een zonnesysteem om zelf je eigen stroom op te wekken zeer interessant maakt. Zeker als je daarbij nog jarenlang kunt profiteren van maandelijkse kortingen en jaarlijkse opbrengsten.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Sluiskil? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De prijsopbouw

Als je graag wilt besparen op de kosten van zonnepanelen, dan is het belangrijk om eerst de zonnepaneelprijs nader onder de loep te nemen. De prijsopbouw van zonnepanelen in Sluiskil kan je onderverdelen in bepaalde componenten, waaronder:

  • De materialen, deze vormen 70% van de prijs en omvatten de panelen zelf, de omvormer en de bekabelingsstructuur.
  • De arbeid, waarbij zeker 20% van de prijs uitgaat naar de loonkosten van de specialist.
  • De apparatuur, hierbij gaat 5% uit naar het inhuren van specifiek apparatuur.
  • De kilometerkosten, waarbij je uit kunt gaan van 5% aan kilometerkosten.

Kosten van zonnepanelen in Sluiskil

Zonnepanelen hebben een behoorlijk prijskaartje, maar je krijgt er ook wat voor terug. Zonnepanelen leveren veel op, brengen grote kortingen met zich mee en daarnaast gaan zonnepanelen minstens 25 jaar lang mee. Als je op zoek bent naar een indicatie van de gemiddelde kosten voor zonnepanelen in Sluiskil, check dan de onderstaand tabel waarbij wordt aangegeven wat het aantal panelen per systeem is, hoeveel het totale vermogen is en hoe snel de panelen terug zijn verdiend.

Panelen Vermogen Kosten Terugverdientijd
6 1.500 Wp 2.550 – €2.900 10
10 2.500 Wp 4.000 – €4.600 9
14 3.500 Wp 5.300 – €5.800 8
18 4.500 Wp 6.575 – €7.100 8
22 5.500 Wp 7.500 – €9.500 7

Huur een lokale specialist in

Specialisten die in Sluiskil zelf hun bedrijf hebben, zijn veel sneller en makkelijker te bereiken. Daarnaast zijn ze goedkoper omdat je de hoge kilometerkosten van een landelijke specialist vermijdt. Landelijke specialisten moeten veel langere afstanden afreizen om naar je toe te komen voor de installatie of in geval er een storing optreedt in de toekomst. Daarnaast kan je rekenen op de regionale kennis en contactenkring van lokale specialisten, wat je ten goede kan uitkomen als je ook een vergunning of een subsidie aan wilt vragen bij de gemeente.

Subsidies zonnepanelen in Sluiskil

De landelijke subsidie op zonnepanelen is gestopt. Dit was een handige manier om minstens €650 te kunnen besparen op de begininvestering, maar omdat de prijs van zonnepanelen inmiddels al aantrekkelijk genoeg is geworden is de subsidie stopgezet. Je kunt bij veel van de gemeenten wel terecht voor bepaalde regelingen, maar dit is lang niet overal het geval en je moet er ook nog snel bij zijn want de subsidiepot is vaak beperkt. Voor meer informatie over de huidige subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen in Sluiskil, check de website van de gemeente Sluiskil.

De btw-regeling

Zonnepanelen zijn geen goedkope producten, zeker niet als je op zoek bent naar panelen van kwaliteit en een hoog vermogen. Je kunt dan ook besparen op de hoge investeringskosten door de btw terug te vragen. Deze btw-aftrek wordt door de Nederlandse overheid mogelijk gemaakt om de inwoners te stimuleren om te investeren in duurzame maatregelen voor hun woning, waaronder dus ook de aanschaf van zonnepanelen. Je kunt dankzij de btw-aftrek de gehele 21% btw weer teruggevorderd krijgen.

De voordelen

Zonnepanelen zijn niet alleen voordelig voor je portemonnee vanwege de hoge jaarlijkse opbrengsten en de kortingen per maand op de energiefactuur, maar ook voor de verhoging in de waarde van je woning, het verbeterd energielabel van je huis en de milieuvriendelijke werking van het systeem. Daarnaast kan je jarenlang genieten van het duurzaam systeem en ben je onafhankelijk van de energieleverancier en van de sterk schommelende energieprijzen. Verder hoef je zonnepanelen niet uitgebreid te onderhouden en kan je de aanschaf zien als een zeer slimme investering met oog op de toekomst aangezien zonnepanelen op je dak momenteel meer waard zijn dan geld op een spaarrekening.

De terugverdientijd

Het duurt helemaal niet lang voordat je zonnepanelen terug zijn verdiend. Reken op een gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen in de gemeente Sluiskil van 6 tot maximaal 8 jaar. Dit vanwege de gunstige btw-aftrekregeling, de huidige subsidiemogelijkheden en de laaggeprijsde zonnepanelenprijs in het gebied. Daarnaast geldt dat als je een potent zonnesysteem aanschaft waarbij je veel meer energie kunt opwekken, je het systeem dan ook veel sneller terugverdient.

Vraag offertes aan

Als je meer wilt weten over het aanschafproces van een set zonnepanelen in Sluiskil, dan is de eerste stap om een betrouwbare en voordelige zonnepanelenspecialist te vinden. Dit doe je door eerst offertes te vergelijken met elkaar zodat je het meeste kans maakt op een scherpe prijs en een specialist die op professionele wijze te werk gaat waardoor je kunt profiteren van een maximaal rendement.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!