Zonnepanelen Schoonoord

Zonnepanelen SchoonoordJe kunt al gauw denken aan een gemiddelde begininvestering van €4.500 als je zonnepanelen in Schoonoord gaat kopen en laten installeren op je dak. Dankzij de korte terugverdientijd en de lange levensduur van zonnepanelen verdien je deze investering binnen een korte tijd terug, wat de aanschaf zeer interessant maakt. Ben je benieuwd naar meer informatie over zonnepanelen in Schoonoord? Ga dan hieronder door met lezen om meer te weten over de zaken die van belang zijn bij de aanschaf en montage zonnepanelen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Schoonoord? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Schoonoord

De zon schijnt constant in de gemeente Schoonoord, wat dit gebied ideaal voor zonnepanelen maakt. Je wilt natuurlijk eerst een schatting ontvangen van de kosten die hierbij komen kijken. Zie hieronder wat de gemiddelde kosten zijn voor zonnepanelen in Schoonoord afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je koopt voor de grootte van je huishouden. Daarnaast kan je nagaan wat je voor de aanschaf en voor de montage betaalt.

Huishoudgrootte

Aantal panelen

Investering

Montage

1

10-12

€4.500

€1.200

2

15-17

€6.500

€1.825

3

18-20

€8.000

€2.075

4

21-23

€9.500

€2.450

5

23-25

€10.500

€2.700

Huur een lokale specialist in

Specialisten die lokaal gevestigd zijn, zijn veel en veel goedkoper in vergelijking tot landelijk gevestigde specialisten die helemaal vanuit de andere kant van het land moet komen om de zonnepanelen aan te leggen. Dit kost je niet alleen veel kilometerkosten, maar je gaat ook wat langer moeten wachten voor een afspraak. De specialist moet immers een hele dag vrijmaken om naar je toe te rijden.

Subsidies zonnepanelen in Schoonoord

Zonnepanelen zijn een hoge investering, maar dankzij de aanmoediging van de overheid kunnen de kosten flink verlaagd worden met subsidies. Bij de gemeente Schoonoord kan je terecht voor alle informatie omtrent de huidige subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen in deze regio. Naast deze subsidies kan je als particulier ook gebruik maken van de btw-aftrekregeling of professioneel advies aanvragen van een energiecoach.

De voordelen van zonnepanelen

Er zijn een behoorlijk aantal voordelen die bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Schoonoord komen kijken, waaronder niet alleen de jaarlijkse opbrengsten maar ook de maandelijkse kortingen op de energierekening, de milieuvriendelijke werking, de onafhankelijkheid van de energieleverancier en de lange levensduur.

Keurmerken van zonnepanelen

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je zonnepanelen genieten. Dit maakt het cruciaal om te letten op de kwaliteit van de panelen door na te gaan welke keurmerken bij de aanschaf en de installatie aanwezig zijn, waaronder de meest belangrijkste keurmerken in de zonnepanelenbranche:

 • Tüv-keurmerk

 • CE-keurmerk

 • Zonnekeur keurmerk

Stappenplan zonnepanelen kopen

Zonnepanelen in Schoonoord kopen blijkt niet zo eenvoudig te zijn als het lijkt, aangezien je aan veel verschillende zaken moet denken. Hieronder tref je een handig stappenplan die je kunt gebruiken om de aanschaf en de installatie te vergemakkelijken:

 1. Ga na of je dak geschikt is voor zonnepanelen en check bij de gemeente of je een vergunning nodig hebt.

 2. Vraag informatie over de subsidiemogelijkheden.

 3. Bepaal wat voor soort systeem je gaat kopen door te kijken naar je energieverbruik op je jaarrekening.

 4. Kies een lokale zonnepanelenspecialist uit om de panelen te installeren door een vergelijking van meerdere offertes te maken.

 5. Maak een afspraak om de zonnepanelen te laten installeren en vraag hierna de btw terug bij de Belastingdienst.

De valkuilen

Velen denken dat het verstandig is om nog even te wachten om zonnepanelen in Schoonoord te kopen. Dit blijkt echter niet zo slim te zijn, aangezien de zonnepanelenprijs nog nooit zo laag is geweest als nu. Daarnaast zijn er momenteel allerlei financiële regelingen ter beschikking gesteld vanuit de overheid waarmee je de hoge begininvesteringskosten aanzienlijk kunt verlagen.

De terugverdientijd van zonnepanelen in Schoonoord

De terugverdientijd geeft aan hoe snel je je begininvestering terug hebt verdiend. Je kunt invloed op de terugverdientijd van je zonnepanelen uitoefenen en deze aanzienlijk doen verlagen door:

 • De panelen tegen een lage prijs aan te schaffen en te installeren.

 • De investeringskosten verlagen door een subsidie aan te vragen of door de btw terug te vorderen.

 • Een potent zonnepanelensysteem aanschaffen waarmee je sneller meer energie kunt opwekken.

Wat moet je eerst checken?

Ga na of je wel eerlijk vergelijkt wanneer je offertes naast elkaar gaat zetten van zonnepanelenspecialisten. Bepaalde specialisten schrijven hun offertes uit zonde de installatiekosten en de btw te rekenen in de kosten. Deze kosten worden pas op de eindfactuur toegevoegd, waardoor de offerte op eerste instantie veel voordeliger kan lijken.

Vraag offertes aan

Ga je zonnepanelen kopen? Goed idee! Je maakt op deze manier een slimme investering in de toekomst terwijl je ook nog eens bewust een steentje aan het milieu bijdraagt. Vergelijk eerst wat prijsopgaven van lokale zonnepanelenspecialisten met elkaar. Zo maak je meer kans op zonnepanelen in Schoonoord van topkwaliteit tegen de scherpste prijs en bespaar je tot wel 30% op de investeringskosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!