Zonnepanelen Rolde

Zonnepanelen RoldeJe hebt een slimme beslissing gemaakt als je zonnepanelen in Rolde hebt gekocht, aangezien deze regio jaarlijks profiteert van 1000+ felle zonuren die uitstekend benut kunnen worden voor de opwek van duurzame groene stroom. Wil je meer te weten komen hierover? Door hieronder door te gaan met lezen kom je van alles en nog wat te weten over zonnepanelen in Rolde.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Rolde? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

Kijk altijd eerst naar de manier waarop de prijs van zonnepanelen opgebouwd is, als je wilt nagaan op welke wijze je kunt besparen. De prijsopbouw van zonnepanelen in Rolde is:

  • De materialen 70%: de zonnepanelen, de omvormer en de bekabeling.

  • De installatie 20%: Het loon voor de zonnepanelenspecialist.

  • De apparatuur 5%: Er moet specifiek apparatuur worden ingehuurd.

  • De kilometerkosten 5%: De afstand die de specialist moet rijden.

Kosten van zonnepanelen in Rolde

Zonnepanelen in Rolde zijn net als elders in Nederland niet bepaald goedkoop. Een gemiddeld gezien moet minstens €4.000 neerleggen om een zonnepanelensysteem te kunnen kopen. Als de zonnepanelen een hoog vermogen hebben of als je veel panelen aanschaft dan kan je ook rekenen op hogere kosten bij de aanschaf. Hieronder tref je de gemiddelde kosten van zonnepanelen in Rolde in een overzichtelijk tabel:

Panelen

Huishouden

Capaciteit

Totale kosten

Opbrengst

6

1-2

1.500 Wp

€2.400

€345 per jaar

10

3-4

2.500 Wp

€4.000

€575 per jaar

18

5-6

4.500 Wp

€7.200

€1.035 per jaar

Waarom liever lokaal inhuren?

Als je kiest voor een lokaal gelegen specialist om de zonnepanelen op je dak te monteren, dan zijn er vaak geen sprake van lange wachtrijen en extra kosten op de eindfactuur. De lange afstand zorgt namelijk voor meer kilometerkosten, welke flink op kunnen lopen. Daarnaast kan je het verzorgen van een vergunningsaanvraag laten in handen van een lokale specialist.

Subsidies zonnepanelen in Rolde

Het verlagen van de hoge investeringskosten van zonnepanelen is mogelijk door het aanvragen van een subsidie. Op landelijk niveau kan dit helemaal niet meer, maar gelukkig kan je bij veel gemeenten nog een regionale subsidieregeling krijgen. Meer informatie over de subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen in de gemeente Rolde tref je op de website van de gemeente.

De btw-aftrekregeling

Er is een populaire regeling waar je zowel als ondernemer als particulier gebruik van kunt maken om de begininvesteringskosten van zonnepanelen te verlagen. Het gaat hierbij om de btw-aftrekregeling, een regeling die door de Nederlandse overheid is ingesteld om de aanschaf en installatie van zonnepanelen veel aantrekkelijker te maken door de kosten te verlagen.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen verhogen de waarde van je huis en ze zijn onderhoudsarm. Door de lange levensduur profiteer je jarenlang van maandelijkse besparingen op de energierekening en hoge opbrengsten per jaar. Daarnaast hoef je geen energietaks te betalen en ben je op milieuvriendelijke manier je eigen groene stroom op aan het wekken zonder de hulp van een energieleverancier. Tenslotte heb je aantrekkelijke financiële regelingen om de kosten te verlagen als je budget niet zo breed is.

De valkuilen

Het kan wel makkelijk lijken om zonnepanelen in Rolde te kopen, maar als je geen rekening houdt met bepaalde noodzaken dan kan dit leiden tot onnodige onkosten. Denk zo aan het inhuren van een landelijke specialist in vergelijking tot een lokale, waarbij je dus torenhoge kilometerkosten gaat betalen terwijl je dit bij een lokale specialist niet zou hebben. Daarnaast ben je veel sneller aan de beurt bij een lokale specialist en moet je langer wachten bij een landelijke.

De terugverdientijd

De aanschaf van een set zonnepanelen blijkt pas de moeite waard te zijn als de terugverdientijd zo kort mogelijk is. Het feit dat alle energiebesparende maatregelen zichzelf binnen een bepaalde periode terugverdienen maakt de aanschaf van zonnepanelen zeer slim. Na de terugverdientijd zijn de opbrengsten puur voor jezelf. Zonnepanelen in Rolde hebben een terugverdientijd die ergens tussen de 6 en de 10 jaar ligt.

Handige checklist

Voor een optimale installatie van zonnepanelen in Rolde is het noodzakelijk om een aantal punten eerst nauwkeurig te checken, waaronder:

  • Je meter: het is cruciaal om een slimme meter te kopen zodat je nauwkeurig kunt bijhouden hoeveel je opwekt, verbruikt en teruglevert met je zonnepanelen. Analoge meters kunnen dit niet en zijn vanaf 2023 ook niet meer toegestaan.

  • De btw: Vraag de btw op tijd terug als je van plan bent om gebruik te maken van de btw-aftrekregeling. Je dient de aanvraag binnen 6 maanden van datzelfde jaar van de aanschaf in te dienen.

Vraag offertes aan

Als je helemaal bent overtuigd van zonnepanelen en op zoek bent naar een goede specialist, ga dan liever eerst op zoek naar offertes van verschillende zonnepanelenspecialisten die gevestigd zijn in je omgeving zodat je een vergelijking kunt maken van alle mogelijkheden. Zo bespaar je op de kosten en maak je het meeste kans op het selecteren van de beste deal.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!