Zonnepanelen Oudewater

Zonnepanelen OudewaterZonnepanelen in Oudewater worden al jarenlang gelegd op daken om te kunnen besparen op stroom. De kosten voor zonnepanelen is inmiddels drastisch verminderd, waardoor de aanschaf veel interessanter is geworden. Maar wat zijn de kosten, de voordelen, de valkuilen en de bespaaropties als je overweegt om zonnepanelen in Oudewater te kopen? Door hieronder verder te lezen kom je het antwoord op deze vragen tegen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Oudewater? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De kosten van zonnepanelen in Oudewater

De kosten zijn eenvoudig te berekenen door eerst na te gaan wat voor soort zonnepanelensysteem je gaat aanschaffen. Naast het aantal zonnepanelen en het vermogen, is de zonnepaneelsoort de doorslaggevende factor voor het bepalen van de kosten van zonnepanelen in Oudewater, te vinden in het overzicht hieronder:

Zonnepaneelsoort Prijs per paneel Kosten 8 panelen Kosten 16 panelen Kosten 22 panelen Kosten 26 panelen
Amorf/dunne film 400 3.200 6.400 8.800 10.400
Polykristallijn 600 4.800 9.600 13.200 15.600
Monokristallijn 700 6.300 11.200 15.400 18.200
Glas – glas 900 7.200 14.400 19.800 23.400

Huur een lokale specialist in

Je kunt zonnepanelen niet zomaar op je dak installeren aangezien je het liefst wilt profiteren van een maximale opbrengst. Huur dan ook een specialist in die lokaal is gevestigd om te voorkomen dat je veel moet betalen aan kilometerkosten. Ook voorkom je lange wachttijden die komen kijken bij de lange afstand die de specialist moet rijden om naar je toe te komen.

Krijg je steun vanuit de overheid?

Ja, de gemeente Oudewater stimuleert het treffen van energie bezuinigende maatregelen binnen en rondom je huis, waardoor je van tijd tot tijd een subsidieregeling aan kunt vragen om de hoge kosten te verlagen. Daarnaast kan je van de btw-aftrekregeling gebruik maken om nog meer te kunnen te besparen.

De btw-aftrekregeling

Je wordt met zonnepanelen op je dak beschouwd als een bedrijf, waardoor je de 21% btw op zowel de koop als de installatie van de zonnepanelen terug kunt vragen bij de Belastingdienst. Om de btw terug te vorderen moet je jezelf aanmelden als ondernemer op de website van de Belastingdienst.

Keurmerken van zonnepanelen

Zonnepanelen van topkwaliteit hebben bepaalde keurmerken zodat je kunt nagaan in hoeverre de panelen veilig, milieuvriendelijk, weerbestendig en stevig zijn. Let zo op de keurmerken voor zonnepanelen, het CE-keurmerk en het Tüv-keurmerk. Als je verzekerd wilt zijn van het inhuren van een specialist die gecertificeerd is, dan kan je om een Zonnekeur keurmerk vragen.

Garanties van zonnepanelen

De onderstaande 3 garantiebepalingen zijn zeer belangrijk als we het over de aanschaf en de montage van zonnepanelen hebben:

  • Installatiegarantie: de specialist staat hierbij garant voor een optimale installatie waardoor je rendement maximaal is. De installatiegarantie is vaak 2 jaar.
  • Fabrieksgarantie: de leverancier staat garant voor de zonnepanelen. Je krijgt meestal 5 tot 10 jaar fabrieksgarantie.
  • Vermogensgarantie: de garantie op je vermogen waardoor je verzekerd bent dat het rendement niet te veel verlaagt naarmate de tijd strijkt.

De voordelen van zonnepanelen in Oudewater

Je weet vast al dat je met zonnepanelen je eigen groene stroom kunt opwekken op milieuvriendelijke wijze uit een veilige, gratis en oneindige energiebron waardoor je onafhankelijk bent van de energieleverancier. Daarnaast hoef je ze amper te onderhouden en gaan ze minimaal 25 jaar mee. Een ander groot voordeel is de maandelijkse korting op de energierekening en de jaarlijkse opbrengst, waar je na de korte terugverdientijd enkel van gaat profiteren. Tenslotte gaat je huis in waarde omhoog waardoor je woning meer waard is op de woningmarkt.

De terugverdientijd

Zonnepanelen in Oudewater zijn volgens cijfers vrij snel terugverdientijd, waarbij we uit kunnen gaan van 6 tot maximaal 8 jaar. Als deze jaren verstreken zijn en het systeem volledig is terugverdiend, dan ga je beginnen met genieten van de pure winst die zonnepanelen opleveren. Deze winst kan dan direct in je portemonnee worden gezet. De terugverdientijd is de beste manier om na te gaan of je investering wel de moeite waard gaat zijn.

De valkuilen

Bepaalde zaken kunnen al snel verkeerd gaan als je geen zorg draag voor de meest voorkomende valkuilen, waaronder:

  • Niet kijken naar de vestigingslocatie van de specialist: Mocht de specialist helemaal aan de andere kant van Nederland zitten, dan ga je ook vel meer betalen aan kilometerkosten. Een lokale specialist in dan ook veel goedkoper.
  • Een analoge meter gebruiken: Analoge meters kunnen je verbruik niet nauwkeurig bijhouden, waardoor het vanaf 2023 verplicht wordt om gebruik te maken van een slimme meter als je zonnepanelen op je dak laat installeren.

Specialisten vergelijken in Oudewater

Als je zonnepanelen in Oudewater overweegt te gaan kopen, dan zijn de mogelijkheden groot. Je kunt uit zoveel verschillende goede zonnepanelenspecialisten kiezen dat je soms de bomen niet door het bos heen ziet. Vergelijken is dan ook de beste optie, waardoor je niet alleen flink op de kosten bespaart maar ook een geschikte specialist kunt kiezen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!