Zonnepanelen Oss

Zonnepanelen OssZonnepanelen in Oss worden met de dag goedkoper, dat betekent dat men sneller overgaat tot het kopen van een zonnesysteem om zelf je eigen energie op te wekken. Maar waar moet je allemaal aan denken als je zonnepanelen in Oss gaat kopen? Ga hieronder door met lezen zodat je meer te weten komt over de factoren die van invloed zijn op zowel de aanschaf als de installatie van zonnepanelen in Oss.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Oss? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Zonnepanelen in Oss

Verschillende inwoners in deze gemeente beginnen steeds vaker zonnepanelen in Oss te kopen, zeker nu de zonnepanelenprijs gedaald is en de vraag aan het stijgen is door de energietransitie in Nederland. Als je zonnepanelen van hoogwaardig kwaliteit laat installeren door een erkende specialist, dan kan je profiteren van hoge jaarlijkse opbrengsten.

De prijsopbouw

De prijs van zonnepanelen in Oss bestaat uit de volgende 4 componenten:

  1. De materialen, namelijk de panelen zelf, de omvormer en het bekabelingsmateriaal.
  2. De installatiekosten, waarbij het gaat om het loon van de specialist.
  3. De apparatuur welke ingehuurd moet worden voor de installatie.
  4. De reiskosten, welke afhangen van de afstand die de specialist moet reizen om de panelen te komen installeren.

Op de bovenstaande kosten die je nog btw te betalen. Het gaat om 21%, die je zowel over de aanschaf als de installatie moet betalen.

Kosten van zonnepanelen in Oss

Een zonnepanelensysteem kopen is niet bepaald goedkoop, zeker niet als je van plan bent om zonnepanelen met een hoog capaciteit te kopen. De gemiddelde kosten voor zonnepanelen hangen voornamelijk af van hoeveel zonnepanelen je aanschaft en wat voor soort paneel je kiest. Hieronder kan je nagaan wat de gemiddelde kosten per paneel zijn, waardoor je ook eenvoudig kunt nagaan wat de kosten zijn voor een systeem bestaande uit 10, 18 en 24 zonnepanelen in Oss.

Soort paneel Kosten per paneel 10 panelen 18 panelen 24 panelen
Dunne film/Amorf 150 1.500 2.700 3.600
Polykristallijn 220 2.200 3.960 5.280
Monokristallijn 260 2.600 4.680 6.240

Huur een lokale specialist in

Lokale specialisten hebben goedkopere tarieven omdat je veel minder hoeft te betalen aan reiskosten. Specialisten rekenen een bedrag van €0,50 tot €1,- per kilometer om naar je toe te komen voor de installatie. Daarnaast kan je vertrouwen op lokale specialisten om de hele vergunningsaanvraag en subsidieaanvraag te regelen, aangezien er allerlei technische details zijn die je moet aangeven op de aanvraag.

Subsidies zonnepanelen in Oss

De gemeente Oss ziet het nut van zonnepanelen zeker in en heeft daarom ook verschillende aantrekkelijke mogelijkheden ter beschikking gesteld als het gaat om subsidies voor zonnepanelen in Oss. Zonnepanelen kunnen een vrij duur prijskaartje hebben, waardoor de subsidie zeer interessant is. De gemeente probeert haar inwoners op deze manier te stimuleren om te investeren in de verduurzaming van de stad.

Wat zijn de voordelen?

Naast het feit dat de zonnepanelentechniek de afgelopen paar jaar flink is ontwikkeld, zijn ook de prijzen voor de aanschaf flink verlaagd en het rendement verhoogd. De terugverdientijd is vrij kort en de panelen gaan minstens 25 jaar lang mee. Zonpanelen zijn op vrijwel elk dak te installeren en doen je huis in waarde stijgen. Daarnaast betaal je veel minder aan stroom per maand en hoef je niet te denken aan energietaks voor de groene stroom die op milieuvriendelijke wijze opgewekt is op je eigen dak.

Keurmerken

Keurmerken zijn bij de aanschaf van zonnepanelen van groot belang, omdat je op deze manier kunt zijn verzekerd dat je zonnepanelen van goed kwaliteit koopt. Keurmerken worden gevoerd als de zonnepanelen milieuvriendelijk, duurzaam en veilig zijn. Je kunt de volgende keurmerken onderscheiden:

  • Voor de panelen: Het CE-keurmerk en het Tüv-keurmerk worden enkel uitgegeven als de panelen voldoen aan de strenge eisen van de Duitse overheid en de Europese Unie.
  • Voor de zonnepanelenspecialist: Het Zonnekeur keurmerk wordt gevoerd wanneer de specialist erkend en dus gecertificeerd is.

Valkuilen zonnepanelen

Voorkom dat er wat misgaat bij de aanschaf en de installatie van zonnepanelen door rekening te houden met de bekende valkuilen. Zo denken veel mensen dat het inhuren van een bekende, landelijke specialist beter is. Landelijke specialisten moeten lange afstanden rijden om naar je toe te komen voor het installeren van de panelen. Je betaalt dan ook meer aan kilometerkosten en tevens wacht je langer tot de afspraak kan worden gemaakt. Is er in het vervolg een probleem met de panelen, ook dan moet de landelijke specialist veel rijden om terug te komen om het probleem te verhelpen.

Vraag offertes aan

Maak goed gebruik van de gratis zonne-energie die dagelijks schijnt in Oss door het kopen van zonnepanelen. Wil je weten wat het gaat kosten om zonnepanelen in Oss aan te schaffen voor op je eigen dak? Maak dan eerst een vergelijking van offertes om de beste deals te kunnen scoren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!