Zonnepanelen Oosterhout

Zonnepanelen OosterhoutEr worden verschillende stappen richting verduurzaming gezet in de meeste gemeenten rond Nederland om mee te gaan met de energietransitie, waar ook de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Oosterhout toe behoort. Ben je woonachtig in de gemeente Oosterhout en wil je graag zonnepanelen gaan kopen? Ga dan hieronder door met lezen zodat je eerst meer komt te weten over de belangrijkste zaken die komen kijken bij zonnepanelen in Oosterhout.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Oosterhout? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Zonnepanelen in Oosterhout

Al bijna 1.500 huishoudens hebben besloten om zonnepanelen in Oosterhout aan te schaffen om op milieuvriendelijke manier hun eigen groene energie op te kunnen wekken, onafhankelijk van een energieleverancier. Volgens recente cijfers geniet dit gebied jaarlijks van ongeveer 1.105 zonuren, wat de omstandigheden dus zeer geschikt maken voor zonnepanelen.

Kosten van zonnepanelen in Oosterhout

Zonnepanelen in Oosterhout hoeven niet per se duur te zijn, aangezien je zelf kunt kiezen hoe groot het systeem gaat zijn. Een zonnepanelensysteem dat bestaat uit 8 tot 24 panelen, kost ergens tussen de €3.000 en €8.000. De kosten zijn niet alleen afhankelijk van het aantal panelen, maar ook van de paneelsoort, het vermogen en de omvormer. De omvormer kost gemiddeld €1.000 tot €1.500. Daarnaast dien je de panelen door een ervaren specialist te laten installeren, wat je gemiddeld rond de €800 en €2.000 gaat kosten. De investering kan wel groot lijken, maar een zonnepanelensysteem gaat minstens 25 jaar mee en nadat je de investering terug hebt verdiend ga je enkel profiteren van de jaarlijkse pure winst die de panelen opleveren.

Huur een lokale specialist in

Bij het inschakelen van een specialist is het van belang om te kiezen tussen een lokale of een landelijke specialist. Specialisten die van ver moeten komen moeten lange afstanden rijden om de zonnepanelen te komen installeren, wat je een hoop kilometerkosten gaat kosten. Daarnaast moet je vaak lang wachten tot de specialist kan komen op de afspraak. Lokale specialisten kunnen daarnaast ook beter advies geven als het gaat om subsidies die op dat moment beschikbaar zijn of de vergunningen die nodig zijn voor de plaatsing van zonnepanelen in Oosterhout.

Subsidies zonnepanelen in Oosterhout

Het is voor onze toekomst van groot belang dat we ons energie gaan opwekken uit duurzame en oneindige bronnen die het milieu niet beschadigen. Om dit te stimuleren kan je bij veel gemeenten plaatselijke subsidies aanvragen om te helpen met de hoge investeringskosten van de aanschaf van zonnepanelen in Oosterhout. Check de website van de gemeente Oosterhout om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent subsidies voor zonnepanelen in dit gebied.

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben verschillende voordelen, naast het besparen op de maandelijkse energierekening. Zo kan je genieten van hoge jaarlijkse opbrengsten en een korte terugverdientijd dankzij de lange levensduur van het systeem. Het systeem wekt stroom op milieuvriendelijke wijze op en dankzij de panelen gaat de waarde van je woning omhoog en verbetert het energielabel van je huis. Als je ook onafhankelijk wilt zijn van de energieleverancier, dan zijn zonnepanelen ideaal.

Kwaliteit herkennen

Zonnepanelen van kwaliteit kan je herkennen aan de keurmerken. Keurmerken worden enkel uitgegeven als de panelen over strenge veiligheidseisen, milieuvriendelijkheidseisen, kwaliteitseisen en duurzaamheidseisen voldoen. Hierbij gaat het om de Europese CE-keurmerk en het Duitse Tüv-keurmerk. Verder kan je uitgaat dat specialisten die een Zonnekeur keurmerk voeren gecertificeerd zijn en dus beschikken over de juiste mate van kennis en ervaring.

Belangrijke zaken waar je naar moet kijken

Staar je niet blind op de prijs, maar hou de kwaliteit van de panelen ook in de gaten. Goedkope zonnepanelen zijn zeer aantrekkelijk, maar let op dat de panelen niet verouderd zijn. Verouderde panelen werken niet optimaal en leveren dus minder op. Daarnaast is het belangrijk om te checken hoeveel je jaarlijks aan energie verbruikt zodat je zonnepanelen kunt kopen met een capaciteit die voldoende energie kan opwekken om in de volledige energiebehoeften van je huishouden te voorzien. Dit voorkomt het afnemen van stroom waardoor je extra moet betalen aan energiekosten.

Handige checklist voor zonnepanelen

De aankoop van zonnepanelen is niet altijd makkelijk, vooral als je niet helemaal zeker weet waar je aan moet denken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om eerst te checken in hoeverre je dak geschikt is voor het plaatsen van een set zonnepanelen. Daarnaast moet je eerst checken of je al een slimme meter hebt, anders dien je die aan te schaffen aangezien ze vanaf 2023 verplicht worden als je zonnepanelen hebt.

Vraag offertes aan

De aankoop van een set zonnepanelen in Oosterhout is een slim idee, zeker als je gericht bent op de toekomst en wilt profiteren van hoge jaarlijkse opbrengsten en een verlaagde energierekening. Wil je ook op milieuvriendelijke wijze je eigen groene stroom opwekken? Vergelijk eerst offertes om een beter beeld te krijgen van de verschillende mogelijkheden. Zo kan je een betere keuze maken en besparen op de investeringskosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!