Zonnepanelen Oldebroek

Zonnepanelen OldebroekOldebroek is een gemeente gelegen in de provincie Gelderland. Het is een groene gemeente die bekend staat om de vele uren zon die op de daken worden behaald. Steeds meer inwoners van Oldebroek profiteren dan ook van de zon door zonnepanelen aan te schaffen. Dat doet men doorgaans weloverwogen. Wanneer jij ook wil gaan investeren in zonnepanelen is het goed om je eerst in te lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Oldebroek? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Weet hoeveel je betaalt voor zonnepanelen in Oldebroek

We vroegen bij een aantal lokale leveranciers van zonnepanelen in Oldebroek de prijzen op. Men stuurde ons onderstaande prijsopgaven. Het gaat om een totaalprijs per zonnepaneel inclusief de kosten van de installatie en de BTW. Kosten van de omvormer zijn nog niet meegenomen in het geheel.

Welk model zonnepanelen ga je aanschaffen Wat is het maximaal haalbare vermogen Wat is de prijs met inbegrip van de installatie en de BTW
Zonnepanelen van folie 116 Wp 304 euro
Zonnepanelen van polykristallijn materiaal 178 Wp 390 euro
Zonnepanelen van monokristallijn materiaal 279 Wp 489 euro
Zonnepanelen dubbelwandig materiaal Loopt op vanaf 365 Wp Vanaf 615 euro

Waarom koop je zonnepanelen in Oldebroek

Schaf je zonnepanelen aan dan doe je dat in je eigen regio, in Oldebroek dus. Dat doe je onder andere omdat zonnepanelen momenteel enorm populair zijn. Installateurs hebben het druk. Uiteraard wil jij snel geholpen worden en daarom kies je een leverancier uit je eigen regio. Je bent dan gemakkelijker in te plannen en daarnaast hoeft men minder kilometers te maken. Je bent sneller aan de beurt en je bent goedkoper uit. Daarnaast weet een lokale leverancier of er voor jouw woning in de gemeente Oldebroek wellicht nog specifieke regels zijn aangaande zonnepanelen. Men weet of jij in een huis woont wat onder het beschermd aangezicht valt.

Steun voor jou vanuit de gemeente Oldebroek

Als je kijkt op de website van de gemeente Oldebroek kom je erachter dat de gemeente jou geen subsidie geeft wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen. Wel heeft men een deel van de site apart gezet voor informatie over zonnepanelen. Wanneer jij een tegemoetkoming wil in de kosten van jouw zonnepanelen is daar de regeling die de rijksoverheid heeft getroffen via de belastingdienst. We vertellen je er over in het volgende stukje.

Vorder jouw BTW terug

Nadat je hebt geïnvesteerd in zonnepanelen is daar voor jou de mogelijkheid om de BTW terug te vorderen. Dat doe je aan de hand van het onderstaande stappenplan.

  1. Zoek op de site van de belastingdienst het formulier op wat je nodig hebt. Het gaat om het formulier ‘opgaaf zonnepaneelhouders’. Vul dit in en stuur het op.
  2. Een wachttijd van 10 werkdagen. Dat is de periode die de belastingdienst nodig heeft om jou van dienst te zijn. Bij ontvangst van de bevestigingsbrief registreer je jouw IBAN bankrekeningnummer.
  3. Doorloop de stappen die in de brief staan vermeld en vorder de BTW terug.

Wanneer jij wel dit voordeel wil maar niet zelf de zaken bij de belastingdienst wil regelen vraag je of de leverancier dit voor jou wil doen. Je betaalt dan een vergoeding maar die weegt niet op tegen jouw voordeel.

Pas op voor deze problemen

Schaf jij zonnepanelen aan in Oldebroek dan kan er het een en ander misgaan. Een van de meest gemaakte fouten is dat er wordt bespaard op het vermogen wat wordt geleverd door de zonnepanelen. Zonnepanelen moeten iets meer energie leveren dan dat je zelf gebruikt. Dat doe je omdat het vermogen nog wat terug loopt. Daarom kijk je eerst naar jouw verbruik, dan naar het vermogen en dan pas naar de prijs. Een andere fout die vaak wordt gemaakt is dat er te snel wordt gehandeld. Er moet altijd een schouw bij jouw huis plaats vinden. Dat houdt in dat er wordt gekeken naar schaduwval op jouw dak. Dat heeft zijn weerslag op de energie opbrengst.

Gegarandeerd goede zonnepanelen in Oldebroek

Bij de aanschaf van zonnepanelen kijk je uiteraard naar de garantie. Er zijn een paar soorten

garantie die we voor je zullen toelichten.

  • De garantie op de zonnepanelen zelf. Dit geeft aan wat de prijs-kwaliteit verhouding zal zijn. Een zonnepaneel met een garantie van 10 jaar of korter zal van een matige kwaliteit zijn. Een zonnepaneel met een garantie oplopend tot 20 a 25 jaar houdt in dat je een goede investering doet. De prijs is wellicht wat hoger: de kwaliteit is ernaar.
  • De garantie op het vermogen van de zonnepanelen. Zonnepanelen zullen door de loop der tijd heen minder energie op gaan leveren. Een garantie dat de zonnepanelen na 20 jaar nog 75 procent van het oorspronkelijke vermogen of minder leveren geeft aan dat je met een mindere kwaliteit te maken hebt met materiaal wat snel verouderd. Zonnepanelen die na 20 jaar nog een vermogen leveren wat oploopt tot 80 a 90 procent of meer zullen van een beter materiaal gemaakt zijn.
  • De garantie op de werkzaamheden van de installateur. Dit is eveneens een belangrijke graadmeter. Je ziet of je met een ervaren en gecertificeerde installateur te maken hebt. Deze zal een garantie op zijn werk geven die kan oplopen tot 5, 10 of 15 jaar.
  • De garantie op het systeem van de installatie. Hier gaat het om alle onderdelen van de installatie behalve de zonnepanelen zelf. Een interessante extra zekerheid.

Betaal niet teveel in Oldebroek

Voor zonnepanelen betaalt niemand graag teveel. Het is dan ook van het grootste belang dat je eerst offertes vergelijkt voor je tot investering overgaat. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt een aantal offertes om naast elkaar te leggen. Jouw voordeel kan daardoor behoorlijk oplopen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!