Zonnepanelen Nijkerk

Zonnepanelen NijkerkNijkerk is een plaats in de provincie Gelderland waar de inwoners steeds meer bezig zijn met duurzaam bouwen en verbouwen. Daarbij hoort uiteraard de investering in zonnepanelen. Dit is een goede keuze maar je kan er ook flink de mist mee ingaan. We hebben voor jou een aantal aandachtspunten op een rij gezet om rekening mee te houden wanneer je zonnepanelen aanschaft.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Nijkerk? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weet hoeveel je betaalt voor zonnepanelen in Nijkerk

Allereerst is het goed om je te verdiepen in de prijs van zonnepanelen wanneer je tot aanschaf over wil gaan. We hebben de prijs van zonnepanelen opgevraagd. Voor de panelen kregen we een prijs per stuk, inclusief de BTW maar exclusief de plaatsingskosten.

Wat voor uitvoering koop je

Wat is het vermogen per paneel

Wat is de vanaf- prijs

Amorf panelen

Ongeveer 118 Wp

175 euro

Polykristallijn panelen

Vanaf 195 Wp

198 euro

Monokristallijn panelen

Vanaf 279 Wp

235 euro

Dubbelzijdige panelen

Vanaf 395 Wp

368 euro


Waarom een leverancier in Nijkerk kiezen

Het beste kies je voor je zonnepanelen een leverancier in Nijkerk zelf. Dat doe je omdat een lokale leverancier weet of er een vergunning moet worden aangevraagd voor jouw zonnepanelen. Daarnaast zal een leverancier uit Nijkerk snel ter plaatse kunnen zijn en hij kan jouw opdracht gemakkelijk inplannen. Er hoeven weinig kilometers te worden afgelegd en dat zie jij terug in het totaalbedrag. Je bespaart met een leverancier uit Nijkerk dus tijd en geld.

Steun vanuit de gemeente Nijkerk

De gemeente Nijkerk komt jou tegemoet in de aanschaf van zonnepanelen in de vorm van een duurzaamheidslening. Men geeft echter geen subsidie wanneer jij zonnepanelen wil gaan aanschaffen. Daarmee haakt men in op de landelijke trend die gemeentes volgen. De rijksoverheid geeft jou wel een subsidie op de aanschaf van zonnepanelen en die zullen we in het nu volgende stuk behandelen.

Vorder de BTW terug

De betaalde BTW bij de aanschaf van jouw zonnepanelen kan je gemakkelijk terug vorderen bij de overheid. Dat doe je aan de hand van het onderstaande stappenplan.

  1. Ga naar de website van de belastingdienst. Daar vul je het formulier ’Opgaaf zonnepaneelhouders’ in.

  2. Stuur dit formulier op. Binnen een termijn van 10 werkdagen stuurt de belastingdienst jou een ontvangstbevestiging.

  3. Registreer jouw bankrekeningnummer. Dit doe je na de ontvangst van de brief van de belastingdienst.

  4. Log in volgens de instructie in de brief. Daarna kan je aangifte doen en de BTW terug vorderen.

Valkuilen op de weg

Er kan behoorlijk wat mis gaan bij de aanschaf van zonnepanelen. Een bekende valkuil is het te lage vermogen wat op je dak wordt geplaatst. Dit is doorgaans uit spaarzaamheid omdat je zonnepanelen koopt die het goedkoopste zijn. Een te laag vermogen zorgt voor een te lage energieopbrengst. De installatie zal niet snel winstgevend zijn. Daarnaast is een bekende valkuil een leverancier die aan de andere kant van het land gevestigd is. Deze zal niet snel naar jou toe kunnen komen en daarnaast worden er een hoop kilometerkosten berekend. Je bent duurder uit. Ook het niet komen kijken bij jouw huis maar gewoon een vluchtige blik op Google Earth werpen is een slechte keuze. Er kan dan geen rekening worden gehouden met schaduwval door een schoorsteen of bijvoorbeeld hoge begroeiing.

Gegarandeerd een goede keuze maken

Bij zonnepanelen komt een aantal garanties om de hoek kijken. De termen kunnen wat verwarrend zijn dus we lichten ze toe.

  • De productgarantie van de fabrikant. Hierbij gaat het om de garantie op de zonnepanelen zelf en de techniek die erin verwerkt zit. Hier herken je gelijk de kwaliteit van het zonnepaneel. Bij een slechte kwaliteit zal deze garantie niet meer dan 10 jaar bedragen. Bij een goede kwaliteit krijg je een garantie die kan oplopen tot wel 25 a 30 jaar.

  • De garantie van de installateur. Een goede installatie is belangrijk om het uiterste uit de zon te halen. Een installateur kan een garantie op zijn eigen werk geven van 5, 10 of zelfs 15 jaar. Kies een gecertificeerd installateur.

  • De vermogensgarantie. Een installatie zonnepanelen verliest door de tijd heen flink wat vermogen. Een terugloop waardoor je 80 a 90 procent van het oorspronkelijke vermogen overhoudt na 25 jaar is een indicatie dat je een goede kwaliteit zonnepanelen koopt. Een terugloop waardoor je uiteindelijke vermogen onder de 75 procent eindigt geeft helaas aan dat je een slechtere kwaliteit aanschaft.

  • De systeemgarantie. Dit is een garantie op alles behalve de zonnepanelen. Het gaat hier om een garantie op zaken als de omvormer en de aansluitpunten. Ontzorg jezelf en ga voor een garantie op het systeem zelf waardoor je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

De beste keuze voor jouw zonnepanelen

Vraag offertes aan van leveranciers uit Nijkerk voor je tot aanschaf overgaat. Dat doe je met onderstaande button. Je kan er je voordeel mee doen door de betaalbaarste installateur te kiezen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!