Zonnepanelen Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJsselUit ervaring van het verleden is gebleken dat zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel het goed doen. De inwoners zijn tevreden over de resultaten die de panelen die inmiddels al op verschillende woningen en bedrijfspanden zijn geïnstalleerd opleveren. Ben je benieuwd naar de zaken die van belang zijn bij de aanschaf en installatie van een set zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel? Lees hieronder dan verder.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Nieuwerkerk aan den IJssel? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel

Het zonlicht is verantwoordelijk voor minstens 1.114 zonuren per jaar in Nieuwerkerk aan den IJssel. In combinatie met de verlaging in de zonnepanelenprijs gedurende de afgelopen paar jaar is men steeds meer gaan investeren in het verduurzamen van hun woning door panelen op het dak aan te leggen. Als eigen energieleverancier heb je de mogelijkheid om gratis je eigen groene energie op te wekken op duurzame en milieuvriendelijke wijze. Tenslotte kan je met zonnepanelen je energielabel verbeteren aangezien de waarde van je huis flink omhooggaat.

Kosten van zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel

In Nieuwerkerk aan den IJssel hoeft je niet per se een fortuin te betalen als je zonnepanelen wil aanleggen op je dak om te voorzien in de energiebehoeften van je huishouden. Je kunt ook kiezen voor een kleiner systeem of panelen met een lager vermogen, waardoor de kosten ook veel lager uitvallen. Ga in het overzicht hieronder na wat de gemiddelde kosten zijn van de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel gebaseerd op het aantal panelen en de grootte van je huishouden. Daarnaast kan je nagaan wat de jaarlijkse besparing is en hoe snel je het systeem hebt terugverdiend.

Aantal panelen

Gezinsgrootte

Kosten

Besparing per jaar

Terugverdientijd

1

11

5.500 695 8

2

16

7.950 835 9,5

3

20

9.550 1.101 9,5

4

22

10.700 1.080 10

5

25

12.450 1.305 9,5

6

26

12.500 1.355 9

Huur een lokale specialist in

Een lokale specialist weet of je dak een beschermd aanzicht of een monument is. In dit geval is het wel noodzakelijk om een vergunning aan te vragen. Daarnaast is een specialist die in Nieuwerkerk aan den IJssel zelf is gevestigd goed bekend met de subsidiemogelijkheden die er op dat moment beschikbaar zijn in het gebied. De specialist is vaak bereid om zorg te dragen voor de aanvragen van zowel de vergunning als de subsidie.

Subsidies zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel

Ga je als woningeigenaar zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel aanschaffen? Dan kan je gebruik maken van de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden die er regelmatig beschikbaar zijn voor zonnepanelen bij de gemeente Nieuwerker aan den IJssel. Om na te gaan of de subsidie nog aan te vragen is, neem even contact op met het gemeentehuis.

Stappenplan zonnepanelen kopen

Zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel aanschaffen is zo gedaan. Volg de onderstaande stappen om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen:

  1. Check eerst of je dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen.
  2. Bepaal wat voor systeem je wilt kopen.
  3. Check of je een vergunning nodig hebt. Ga direct na wat de subsidiemogelijkheden zijn.
  4. Vergelijk offertes van verschillende specialisten.
  5. Kies een specialist uit die je het meest aanspreekt en neemt contact op.
  6. Ga je akkoord met de voorwaarden? Accepteer de offerte dan en maak afspraken.
  7. Laat een schouw maken en laat vervolgens de zonnepanelen installeren.
  8. Vraag na de installatie de btw nog terug.

Valkuilen van zonnepanelen

Pas op voor stuntprijzen van zonnepaneelspecialisten die proberen hun verouderde panelen zo snel mogelijk te verkopen. Goedkope panelen kunnen dan wel aantrekkelijk zijn, maar let goed op de kwaliteit van de panelen. Het is dan ook belangrijk om te letten op de keurmerken en garanties van zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit geeft je de zekerheid dat de panelen die je koopt van hoog kwaliteit zijn en voldoen aan strenge eisen op basis van milieuvriendelijkheid, duurzaamheid en veiligheid. Daarnaast ben je verzekerd van een specialist die gecertificeerd is.

Terugverdientijd van zonnepanelen

Zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel heb je zo terugverdiend. Het gaat om een kleine 6 tot 8 jaar. Om na te gaan hoe snel zonnepanelen zijn terugverdiend dien je te kijken naar de prijs die je betaald hebt voor zonnepanelen. Hoe goedkoper het systeem, des te minder tijd je nodig hebt om je geld terug te verdienen. De levensduur van zonnepanelen is ook essentieel. Hoe langer de panelen meegaan, des te korter de terugverdientijd. Ook de verschillende subsidiemogelijkheden doen de terugverdientijd aanzienlijk verlagen met een aantal jaar.

De aanschaf van zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel is een slimme en milieubewuste aankoop, aangezien je energiekosten omlaaggaan en je het systeem al gauw terug hebt verdiend en dan gaat profiteren van hoge opbrengsten. Maak eerst een eerlijke vergelijking van de verschillende specialisten uit je omgeving zodat je kiest voor de beste optie.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!