Zonnepanelen Nagele

Zonnepanelen NageleZonnepanelen in Nagele hebben een goede reputatie, zeker als je nagaat hoeveel daken van zowel woningen als bedrijven tegenwoordig al zijn bedekt met zonnepanelen. Je geniet niet alleen van je eigen zelf opgewekte groene stroom zonder de hulp van een energieleverancier, maar zonnepanelen leveren jaarlijks veel op en zorgen voor grote kortingen op de maandfactuur. Wil je meer weten over zonnepanelen in Nagele? Dan is het tijd om verder door te gaan met lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Nagele? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben een vaste opstelling, waarbij het zeer lonend kan zijn als we de opbouw van de prijs nader onder het loep nemen. De zonnepanelenprijs bestaat voor het grootste deel uit de materialen en de kosten voor het inhuren van speciaal apparatuur. Daarnaast vormen de installatiekosten ook een groot deel van de prijs, waarbij ook de kilometerkosten worden toegerekend. Bovenop de zonnepanelenprijs betaal je verder nog 21% btw, welke je na de aanschaf en de installatie weer terug kunt vorderen.

Kosten van zonnepanelen in Nagele

Een zonnepanelensysteem met een hoog vermogen en dat uit verschillende zonnepanelen bestaat kost natuurlijk vele malen meer in vergelijking tot een klein systeem. We kunnen uitgaan van zonnepanelen met een vermogen van 250 Wp als je kijken naar het onderstaand overzicht. Hieruit kan je afleiden wat de gemiddelde kosten zijn voor zonnepanelen in Nagele als je rekening houdt met het aantal personen en het aantal zonnepanelen dat nodig is om voldoende stroom op te wekken.

Personen Zonnepanelen Capaciteit Gemiddelde kosten Terugverdientijd
1-2 12 3.000 Wp 5.400 – €5.700 6 jaar
3-4 18 4.500 Wp 8.100 – €8.550 7 jaar
5-6 24 6.000 Wp 10.800 – €11.400 8 jaar

Waar vind je een specialist om de panelen te installeren?

Zonnepanelen installeren doe je niet zomaar, en het vinden van een geschikte specialist is niet altijd even makkelijk. Er zijn veel verschillende specialisten in Nederland, maar kies bij voorkeur altijd voor een lokale specialist. Lokale specialisten vind je in de omgeving Nagele zelf, waardoor je geen hoge kilometerkosten hoeft te gaan betalen en er geen sprake zal zijn van lange wachtrijen.

Subsidies zonnepanelen in Nagele

Subsidies zijn in het leven geroepen om de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijker te maken voor de inwoners van Nederland door deze aanzienlijk te verlagen. Via het energieloket Flevoland kan je meer informatie aanvragen over de huidige subsidieregelingen waar je gebruik van kunt maken als je zonnepanelen in Nagele gaat kopen. Neem regelmatig contact op met de gemeente Nagele voor de laatste updates. Naast subsidieregelingen kan je ook terecht bij het energieloket voor professioneel advies van een energieadviseur.

De btw-aftrekregeling

Was je al op de hoogte dat je minstens 21% korting kunt krijgen op de aanschafkosten van zonnepanelen in Nagele door het terugvragen van de btw? Ook als je particulier bent is dit mogelijk, aangezien je als ondernemer wordt gezien door de Belastingdienst vanaf het moment dat je zonnepanelen gebruikt.

De terugverdientijd

Je kunt de terugverdientijd van zonnepanelen beschouwen als een maatstaf om na te gaan in hoeverre de aanschaf en de installatie van de zonnepanelen wel de moeite waard was geweest. De kosten zijn vrij hoog, en dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je de hele investering terug kunt krijgen middels de maandelijkse kortingen op de stroomrekening en de besparingen waar je jaarlijks van kunt profiteren. Reken op een maximale terugverdientijd van zonnepanelen in Nagele van 5 tot maximaal 9 jaar.

Handige checklist

De zaken die hieronder worden benoemd dien je eerst te checken voordat je de zonnepanelen in Nagele gaat kopen. Je wilt immers goed zijn voorbereid op de aanschaf en de installatie.

  • Check of je een slimme of analoge meter hebt. Je hebt namelijk een slimme meter nodig zodra je gebruik gaat maken van zonnepanelen.

  • Check waar de specialist vandaan komt. Als deze van ver moet komen dan weet je van tevoren dat je hoge kilometerkosten kunt verwachten.

  • Check of de specialist een Zonnekeur keurmerk voert.

Besparen op zonnepanelen doe je zo!

Niet iedereen is ervan bewust dat je flink op de hoge investeringskosten van zonnepanelen in Nagele kunt besparen. Ten eerste kan je kiezen voor het vergelijken van offertes van specialisten uit de omgeving zodat je de goedkoopste deal kunt kiezen. Ten tweede kan je kiezen om zelf de installatie uit te voeren of om een kleiner systeem te kopen dat minder kost. Je kunt ook gebruik maken van subsidies als deze beschikbaar zijn of het terugvorderen van de 21% btw. Tenslotte kan je nog besparen door de zonnepanelen collectief in te kopen.

Vraag offertes aan

Ga je binnenkort zonnepanelen in Nagele aanschaffen en installeren? Dan is het geen verkeerd idee om eerst offertes op te vragen zodat je ze eerlijk met elkaar kunt vergelijken en op deze manier de meest voordelige keuze kunt maken. Op deze manier bespaar je zeker 20 tot 30% op de begininvestering.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!