Zonnepanelen Middelharnis

Zonnepanelen MiddelharnisWaarom zoveel mensen opeens zijn gaan investeren in zonnepanelen in Middelharnis is niet geheel vreemd, de zonnepaneelprijzen zijn momenteel zeer gunstig en er zijn veel voordelen waar je van kunt profiteren met zonnepanelen op het dak. Hieronder tref je veel meer informatie omtrent zonnepanelen in Middelharnis en de belangrijke zaken die daarbij komen kijken.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Middelharnis? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Middelharnis

Er zijn minstens 9.484 daken van bedrijven en woningen geschikt voor de montage van zonnepanelen in Middelharnis, waarbij bijna 12% van deze daken al over een zonnepanelensysteem beschikken. Dat betekent dat er nog voldoende ruimte is voor de plaatsing van zonnepanelen in Middelharnis, zeker als je het aantal zonuren per jaar in acht neemt. Het gaat om gemiddeld 1.144 zonuren.

De opbouw van de prijs

De zonnepanelenprijs in Middelharnis is net zoals elders opgebouwd uit de materiaalkosten, de arbeidskosten, de kosten voor het inhuren van het benodigd apparatuur en de kilometerkosten. Daarboven betaal je nog btw, zowel over de aanschaf als de installatie. Als je weet uit welke componenten de prijs is opgebouwd, dan is het eenvoudiger om na te gaan waar je bespaarmogelijkheden liggen.

Kosten van zonnepanelen in Middelharnis

Hoeveel je moet gaan betalen voor de aanschaf en de installatie van zonnepanelen in dit gebied hangt af van wat voor soort paneel je selecteert, uit hoeveel zonnepanelen het systeem bestaat en het vermogen van de panelen. Hoe hoger het vermogen en hoe meer panelen, des te meer je gaat betalen. Als we van een vermogen van 250 Wp uitgaan, dan zijn de gemiddelde kosten voor zonnepanelen in Middelharnis als volgt:

Panelen

Vermogen

Kosten

Terugverdientijd

Jaarlijkse besparing

3

750 Wp 1.250 7 jaar 175

6

1.500 Wp 2.300 7 jaar 345

9

2.250 Wp 3.150 6 jaar 520

12

3.000 Wp 4.000 6 jaar 690

16

4.000 Wp 5.150 6 jaar 920

20

5.000 Wp 6.100 5 jaar 1.150

Huur een lokale specialist in

De beste beslissing is om een lokale specialist in te schakelen om de zonnepanelen te installeren op je dak. Niet alleen omdat de kosten veel minder zijn door de korte afstand, maar ook omdat de panelen sneller op je dak kunnen liggen. Daarnaast zijn lokale specialisten beter op de hoogte van de relevantie informatie omtrent zonnepanelen in Middelharnis zoals vergunningen, subsidies en de geschiktheid van daken in de omgeving.

Subsidies zonnepanelen in Middelharnis

De gemeente Middelharnis biedt verschillende mogelijkheden als het gaat om het verduurzamen van je woning. Zo kan je bij de gemeente terecht voor professioneel advies van een energiecoach of kan je jezelf aanmelden bij een collectief. Daarnaast zijn er regelmatig subsidies beschikbaar voor zonnepanelen in Middelharnis.

De btw-regeling

Je wordt door het gebruik van zonnepanelen door de Belastingdienst als ondernemer beschouwd. Dit maakt het dan mogelijk om de btw terug te kunnen vragen, zowel over de installatie als de aanschaf. Om de btw terug te kunnen vragen moet je de aangifte tijdig indienen.

Stappenplan zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen kan een makkelijke taak lijken, maar indien je niet alle stappen hieronder volgt kan het al gauw misgaan:

  • Bepaal wat voor soort systeem je aan wilt schaffen.
  • Check of je een vergunning nodig hebt.
  • Ga na of je momenteel een lokale subsidie aan kunt vragen.
  • Vraag offertes op bij lokale specialisten.
  • Vergelijk deze offertes en kies de specialist die je het meest aanspreekt.
  • Ga akkoord met de offerte en laat de panelen aanleggen.
  • Vraag na de installatie de btw nog terug.

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen in Middelharnis brengen een hoop voordelen met zich mee, waaronder het besparen en het verdienen van geld. Daarnaast stijgt de waarde van je woning en verbetert het energielabel van je huis. Verder ben je onafhankelijk van de energieleverancier en wek je je eigen groene stroom op milieuvriendelijke wijze op.

Handige checklist voor zonnepanelen

Maak het jezelf makkelijk en hanteer de onderstaande checklist wanneer je zonnepanelen in Middelharnis gaat kopen:

  • Check op je jaarrekening wat je exact stroomverbruik is zodat je kunt bepalen hoeveel zonnepanelen je moet komen en wat het vermogen moet zijn van het systeem. Zo ben je verzekerd van een systeem dat kan voldoen aan de energiebehoeften van je huishouden waardoor je niet alsnog stroom af moet nemen bij een energieleverancier.

  • Check of je al een slimme meter in huis hebt, aangezien per 2023 je voor het gebruik van zonnepanelen verplicht over een slimme meter moet beschikken in verband met terugleveren aan het energienet.

Vraag offertes aan

Ben je in Middelharnis woonachtig en zoek je zonnepanelen voor je dak? Vind de meest betrouwbare en ervaren specialisten met de beste prijzen door eerst offertes te vergelijken met elkaar. Op deze manier kan je tot wel 30% besparen op de kosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!