Zonnepanelen Meerssen

Zonnepanelen MeerssenJe komt ze overal tegen in dit gebied, zonnepanelen in Meerssen zijn namelijk zeer populair en het merendeel van de lokale inwoners begint al offertes op te vragen om ook mee te doen met de energietransitie. Ga je zonnepanelen in Meerssen kopen? Lees dan eerst de onderstaande informatie goed door zodat je voorbereid bent op de zaken die essentieel zijn bij de aanschaf en de installatie.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Meerssen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Meerssen

Wat je set zonnepanelen gaat kosten is afhankelijk van je eigen situatie, aangezien elk huishouden verschillend is waardoor ook de totale kosten flink kunnen variëren. Zo is het essentieel om na te gaan wat voor soort zonnepanelen je uitkiest, wat het vermogen is van de panelen en hoeveel zonnepanelen je gaat kopen. Hieronder tref je een gemiddeld kostenplaatje die je kunt hanteren bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Meerssen:

Soort paneel Kosten per paneel Systeem 10 panelen Systeem 18 panelen Systeem 24 panelen
Amorf 425 4.250 7.650 10.200
Monokristallijn 600 6.000 10.800 14.400
Polykristallijn 675 6.750 12.150 16.200

Huur een lokale specialist in

Als je nog geen specialist hebt ingehuurd om je zonnepanelen in Meerssen te installeren, dan dien je te kiezen voor een lokale specialist die in Meerssen zelf gevestigd is vanwege de volgende redenen:

  • Lokale specialisten zijn vele malen goedkoper en kunnen sneller een afspraak maken.
  • Lokale specialisten hebben veel regionale kennis en contacten en kunnen helpen met subsidie- en vergunningsaanvragen.

Subsidies zonnepanelen in Meerssen

De gemeente Meerssen probeert op verschillende manieren te helpen met het verlichten van de hoge aanschafkosten die zonnepanelen met zich meebrengen. Het is de bedoeling dat heel Nederland binnenkort op duurzame wijze draait, waardoor verschillende subsidieregelingen in het leven zijn geroepen om de aanschaf op financieel gebied aantrekkelijker te maken voor elke Nederlander. De gemeente blijft haar website regelmatig updaten met de nieuwste ontwikkelingen omtrent subsidies voor zonnepanelen in Meerssen.

De snelheid waarop je begininvestering terugverdiend is

Het gaat hierbij om de terugverdientijd, welke aangeeft in hoeverre je aanschaf wel de moeite waard was geweest. Hierbij wordt bepaald hoe lang er nodig is voordat je je aanschafkosten geheel terugverdiend hebt. In de gemeente Meerssen zijn zonnepanelen binnen min of meer 8 jaar terugverdiend, maar als je gebruik gaat maken van de btw-aftrekregeling of als je in aanmerking komt voor een subsidie, dan kan de terugverdientijd nog verder worden verkort tot 6 jaar.

De juiste manier om zonnepanelen te kopen

Zonnepanelen moet je niet overhaastig kopen, maar je dient juist een bepaalde mate van aandacht en tijd te besteden aan de voorbereiding zodat het hele proces zo soepel mogelijk verloopt. Koop zonnepanelen op de volgende manier:

  1. Kijk eerst of de zonnepanelen wel op je dak kunnen en mogen volgens de eisen van de gemeente.
  2. Check welk systeem je aan gaat schaffen.
  3. Vergelijk een aantal lokale specialisten en maak een keuze.
  4. Laat de zonnepanelen monteren en vraag de btw terug.

Handige checklist voor zonnepanelen

Iedereen wilt tegenwoordig zonnepanelen aanschaffen, maar niet iedereen is op de hoogte van de zaken die je eerst zou moeten checken voordat je overgaat tot de officiële aanschaf:

  • Check of de offerte die je hebt opgevraagd voor de aanschaf van de zonnepanelen in Voerendaal ook inclusief de installatie is. Zo kan je direct nagaan of je ook een specialist erbij moet inhuren, of dat de leverancier je die optie zelf kan bieden.
  • Check of je specialist wel lokaal is gevestigd. Als de specialist niet in Meerssen of omstreken is gevestigd, dan kan je verwachten dat je veel meer gaat betalen aan voorrijkosten. Specialisten hanteren namelijk hoge voorrijkosten om naar je woning toe te komen.

Is het mogelijk om te besparen?

Besparen op de kosten is zeker mogelijk, als je een vergelijking maakt van verschillende lokale zonnepanelenspecialisten zodat je degene kunt uitkiezen met de scherpste prijs. Koop daarnaast de zonnepanelen samen met anderen in om korting te bedingen en maak gebruik van de btw-aftrek om 21% terug te vorderen. Stap ook in een collectief als deze beschikbaar is of start er anders zelf eentje. Als je beschikt over de juiste apparatuur en ervaring, voer de installatie dan zelf uit. Tenslotte kan je ook starten met een goedkoop en dus klein zonnepanelensysteem en naderhand uitbreiden met meer panelen.

Vraag offertes aan

Als je inmiddels overtuigd bent en van plan bent om direct over te gaan op zonnepanelen, dan moet je natuurlijk weten wat dit je gaat kosten. Wil je een duidelijk overzicht van wat je gaat kosten in je eigen persoonlijke situatie om zonnepanelen te installeren? Vraag dan offertes aan bij een aantal zonnepanelenspecialisten uit je omgeving zodat je een beeld kunt krijgen van de prijzen op de markt. Zo kan je tot wel 30% besparen op de kosten van de aanschaf.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!