Zonnepanelen Marum

Zonnepanelen marumZonnepanelen schaf je niet zomaar aan. Ook al is het eigenlijk altijd een slimme investering, het is belangrijk dat je goed nadenkt over het soort zonnepaneel dat je aanschaft, de omvang van je systeem, je budget, enzovoorts. Uiteindelijk wil je kwalitatieve zonnepanelen aanschaffen met een zo hoog mogelijk vermogen en een zo laag mogelijke prijs. Op die manier is de terugverdientijd het kortste. Woon je in Marum en denk je eraan zonnepanelen te laten installeren? Dan is de onderstaande informatie vast nuttig.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Marum? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

De prijzen voor zonnepanelen lopen uiteen. Je zult zien dat de prijs per merk sterk verschilt en dat heeft vaak met kwaliteit te maken. Ook zijn zonnepanelen met een hoger vermogen groter en duurder. Daar heb je dus minder van nodig, wat de extra kosten weer ongedaan maakt. De gemiddelde prijzen en bijbehorende opbrengsten voor vier systemen vind je in het onderstaande overzicht.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een specialist in Marum inhuren?

Er zijn een aantal goede redenen om voor een regionale specialist te kiezen voor het installeren van je zonnepanelen.

  • Kennis: een specialist uit Marum weet exact hoeveel zonnepanelen in jouw regio opbrengen. Ook staan ze in contact met de gemeente en zijn ze op de hoogte van het laatste nieuws, van acties en regelingen die worden georganiseerd.

  • Goedkoper: een regionale specialist is vaak goedkoper, omdat ze geen voorrijkosten rekenen. Daar krijg je dus ook niet meer te maken als ze later langskomen voor onderhoud of reparaties.

  • Sneller: contact met een regionale specialist is laagdrempeliger en omdat ze dichtbij zijn staan ze vaak snel bij je op de stoep.

Is er steun/subsidie in Marum?

Marum valt onder de gemeente Westerkwartier en er zijn momenteel geen subsidies specifiek voor inwoners die in zonnepanelen geïnteresseerd zijn. Dat is ook niet uitzonderlijk, want er is een grote landelijke regeling waarvan je gebruik maakt als je zonnepanelen hebt laten installeren. De gemeente biedt via de Waardevermeerderingsregeling wel compensatie aan als je zonnepanelen beschadigen door een aardbeving nadat ze geplaatst zijn. Er is ook een Energieloket voor onafhankelijk advies, voor informatie over regionale specialisten, voor een energiescan en voor het laatste nieuws van je gemeente.

Voordelen zonnepanelen

Vanaf het moment dat jij zonnepanelen bezit profiteer je van een groot aantal voordelen. Uiteraard wordt je woning milieuvriendelijker en is je huishouden minder afhankelijk van de energieleverancier en de veranderende energieprijzen. Je bespaart geld, omdat je je eigen energie ook gebruikt. Zonnepanelen verlagen het energielabel van je woning, wat weer als gevolg heeft dat deze meer waard wordt en gemakkelijker te verkopen is. Via de Belastingdienst vraag je alle btw terug die je hebt betaald nadat je je zonnepanelen hebt laten installeren.

Terugverdientijd zonnepanelen

De reden waarom zonnepanelen zo’n goede investering zijn is de korte terugverdientijd. Als jouw dak geschikt is, dan kun je erop rekenen dat je ze binnen 7 tot 10 jaar met je opbrengsten hebt afbetaald. Daarna moet alleen de string omvormer nog een keer worden vervangen, als je voor die opstelling hebt gekozen. De panelen die momenteel worden verkocht gaan al zeker 30 jaar mee. De opbrengsten (exclusief de kosten voor een omvormer eventueel) gaan dus minimaal 20 jaar direct jaar jouw bankrekening.

Korte checklist

De onderstaande korte checklist helpt je om bij het aanschaffen van zonnepanelen niets te vergeten.

  • Ga naar je Energieloket en win alle mogelijke informatie in over zonnepanelen, de regelingen in je gemeente en de specialisten in je regio.

  • Bepaal een budget en denk na over de installatie die je wilt aanschaffen.

  • Neem contact op met een aantal specialisten en nodig ze bij je uit voor een dakinspectie.

  • Is je dak geschikt, verzamel dan een aantal offertes.

  • Maak een vergelijking van de offertes, kies de beste specialist uit en plan de werkzaamheden in.

  • Laat de zonnepanelen plaatsen en in werking stellen.

  • Vraag de btw terug via de Belastingdienst.

Interessante bespaartips

Geld besparen op zonnepanelen zonder in te leveren op de kwaliteit is lastig. Je kunt meedoen aan een inkoopcollectief en zo van de deelnemende installateur een volumekorting krijgen. Kies een specialist uit Marum en je betaalt geen voorrijkosten.

Specialisten vergelijken in Marum

Je bespaart het beste op de aanschaf van je zonnepanelen door een vergelijking te maken van specialisten in Marum. De eerste stap zet je dan bij ons, want wij werken met betrouwbare bedrijven uit je regio. Geef aan wat je nodig hebt en wij brengen je snel in contact.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!