Zonnepanelen Maarssen

Zonnepanelen MaarssenDe Utrechtse Heuvelrug is een prachtig gebied met veel groen. Het is ook een plek waar jij profiteert van veel zon. Wanneer jij meer uit de zon wil halen is het een goed idee om zonnepanelen te nemen. Dat is een investering die veel mensen nog even uitstellen. Het kan komen doordat men iet goed weet waar te beginnen maar ook omdat men terugschrikt van de prijs. We namen deze zaken voor je onder de loep.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Maarssen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Waar komt de prijs vandaan

We keken voor je naar zaken die de prijs van zonnepanelen bepalen. We onderscheiden de volgende factoren.

  • De prijs van de materialen. Een belangrijk deel van de prijs van zonnepanelen wordt bepaald door de prijs van de materialen. We bedoelen daarmee dat het silicium moet worden gedolven. Dat materiaal wordt vervolgens onder zeer hoge temperatuur geperst tot platen. Dit materiaal is uitermate kostbaar en het is dan ook samen met de volgende post verantwoordelijk voor het grootste deel van de prijs.
  • Het research heeft een prijskaartje. De nieuwste zonnepanelen hebben een enorme partij research nodig gehad. Er is met een beperkt bedrag aan grondstofkosten tot een zo hoog mogelijk rendement gekomen. Voor dat research betaal jij met de zonnepanelen. Je krijgt er een enorm hoog rendement voor terug dus ook dit geld komt vanzelf weer naar je toe.
  • De tarieven van het arbeidsloon. De zonnepanelen moeten worden geplaatst en daar betaal jij voor. De installateur is gecertificeerd. Dat houdt in dat hij het uiterste rendement uit een installatie kan halen. Jij betaalt voor het werk van de installateur ongeveer 1200 euro.
  • Het huren van een steiger. De installateur moet veilig op jouw dak kunnen werken. De meeste installateurs laten dan ook een bouwsteiger plaatsen die ze huren voor jouw rekening. Jij betaalt in een aantal gevallen ook voor bijvoorbeeld een bouwlift.
  • De kilometerkosten. Dit is een post die je zelf in de hand hebt. Door te kiezen voor een installateur die in jouw omgeving zit bespaar je op de kilometerkosten.
  • De BTW. Dit is een post die je voorschiet. Je krijgt het bedrag naderhand weer terug.

De prijs van zonnepanelen in Maarssen

 

Welke techniek wordt er gebruikt voor jouw zonnepanelen

Wat is het maximale vermogen van een paneel Wat zit er in het pakket wat je aanschaft Wat is de vanaf- prijs van het pakket
Een verouderde techniek met glazen panelen 200 Wp 10 zonnepanelen en een omvormer. Zonder arbeidsloon. Prijs inclusief de BTW 3225 euro
Een recentere techniek met oud model silicium panelen 275 Wp 10 zonnepanelen en een omvormer. Zonder arbeidsloon. Prijs inclusief de BTW 4795 euro
De recentste techniek met modern paneel silicium 400 Wp 10 zonnepanelen en een omvormer. Zonder arbeidsloon. Prijs inclusief de BTW 6850 euro

Waarom jij een leverancier uit Maarssen moet inschakelen

Het handigste is om voor jouw zonnepanelen een leverancier uit Maarssen in te schakelen. Dat doe je om de volgende redenen:
Een leverancier uit Maarssen kent de vergunningen. Hij weet wanneer er een vergunning moet worden aangevraagd voor jouw zonnepanelen en kan erbij helpen om die te krijgen.
Een leverancier uit Maarssen weet wat jij als vergoeding kan krijgen. Hij is op de hoogte van vergunningen en weet precies hoe jij niet teveel betaalt.

Is er steun of subsidie voor zonnepanelen in Maarssen

De gemeente Maarssen maakt zich hard voor de groepsaankopen van zonnepanelen. Meer informatie hier over lees je op deze pagina. Wil je meer weten over subsidie dan lees je het volgende stukje.

De btw-aftrekregeling

Je betaalde btw kan je terugvragen bij de Belastingdienst waardoor je kunt profiteren van een besparing van 21%. Registreer je eerst op de website van de Belastingdienst als ondernemer voor de btw terugvraag. De Belastingdienst stuurt je hierna een bevestiging van je aanmelding waarna jij vervolgens de btw terug kunt vorderen middels een aangiftebiljet.

De keurmerken waar jij op let

Aan zonnepanelen is een aantal keurmerken verbonden. We hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet.
keurmerk van de Europese Unie.
Voldoen zonnepanelen aan de eisen die de Europese Unie eraan stelt dan krijgen ze het CE keurmerk. Dit is het minimale waar een zonnepaneel aan moet voldoen.
Het keurmerk van de Duitse overheid. De Duitse overheid is nog strenger wanneer het gaat om zonnepanelen. Je herkent hun goedkeuring aan het Tüv logo.
Het keurmerk wat aan de installateur wordt gegeven. Dit is het zonnekeur logo. Het wordt afgegeven aan gecertificeerde installateurs.

Trap niet in deze valkuilen

Bij de aankoop van zonnepanelen kunnen er zaken mis gaan. Pas op met deze zaken:
Een installatie die te weinig opbrengt uit spaarzaamheid. Bespaar in geen enkel geval op het vermogen wat je laat plaatsen op je dak.
Een installatie die schaduw heeft. Schaduwval wordt herkend bij de schouw van je dak. Is die schouw achterwege gelaten dan kan het zijn dat je installatie nagenoeg niks doet doordat er schaduwval is.

Jouw voordelen met zonnepanelen

Zonnepanelen leveren terug. Wanneer jouw installatie meer oplevert dan jij verbruikt leveren jouw zonnepanelen energie terug. Je krijgt per kWh 22 eurocent retour.
Zonnepanelen verdienen zichzelf terug. Hoe snel dat gebeurt hangt af van het rendement en de prijs van de panelen.

Een checklist

  • Kies een lokale leverancier. Betaal geen overbodige kilometerkosten.
  • Kijk of je meter geschikt is. Je moet een slimme energiemeter hebben.

Slim besparen

Werk samen met een groep. Zo kan je korting bedingen.
Vergelijk eerst de prijzen.

Kwaliteit vakmannen in Maarssen vergelijken

Met onderstaande button vraag je meerdere offertes op. Die vergelijk je om tot een goede deal voor jouw huis te komen. Goed vergelijken kan tot 20 procent voordeel opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!