Zonnepanelen Lelystad

Zonnepanelen LelystadLelystad is een plaats in de polder waar de zon flink kan schijnen. Wanneer jij nog geen zonnepanelen had overweeg je waarschijnlijk wel de aanschaf. Het is namelijk de manier om gratis stroom te krijgen van iets wat er altijd is; de zon. We keken voor jou naar aandachtspunten maar ook naar de reden waarom de prijs redelijk hoog is.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Lelystad? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Hoe de prijs tot stand komt

De prijs is hoog maar dat heeft een reden. We keken voor jou naar de diverse bestanddelen van de prijs van zonnepanelen.

  • De research kosten zijn hoog. Met name de nieuwste generatie zonnepanelen is een technisch hoogstandje. Je betaalt een hoop aan de onderzoekskosten die het paneel maakten tot wat het nu is. Jouw zonnepanelen hebben een hoge opbrengst en dat compenseert dit deel van de kosten.
  • Het arbeidsloon is duur. Jij betaalt voor de productie en het plaatsen van de panelen. Dat laatste moet door een gecertificeerde installateur gebeuren. Die kost voor de totale klus vanaf 1200 euro.
  • Jij betaalt het materiaal. Het materiaal van de zonnepanelen is voornamelijk silicium. Dit materiaal wordt onder zeer hoge temperatuur tot platen gesmolten. Daarna worden de panelen in een redelijk beperkte oplage geproduceerd. Je betaalt extra voor die zaken.
  • Jij betaalt een deel huur. De leverancier moet zaken als een bouwsteiger huren om veilig op jouw dak te komen. Jij betaalt die huur in de factuur mee.
  • Jij betaalt de reiskosten. Dit is iets waarop je flink kan besparen. Je kiest dan een leverancier die in je eigen regio woont.

De kosten van zonnepanelen in Lelystad

Welk model panelen koop je Wat is het maximaal haalbare vermogen Wat is de tijd waarin je ze terug verdient Wat is de prijs
Verouderde groen-blauwe panelen Tot 200 Wp 7 jaar (geen goede investering) Tot 315 euro per paneel
Recentere blauw gewolkte panelen Tot 275 Wp 9 jaar (redelijke investering) Tot 455 euro per paneel
De nieuwstezwarte panelen Tot 400 Wp 11 jaar (zeer goede investering) Tot 685 euro per paneel

 Waarom jij het beste een leverancier uit Lelystad kiest

Je kiest het beste een lokale leverancier om de volgende redenen:
Een plaatselijke leverancier kent de regels voor een vergunning. Hij weet of je eventueel een vergunning moet hebben voor jouw dak en is in staat om die met je aan te vragen
Een leverancier uit Lelystad kent de vergoedingen. Hij weet of jij recht hebt op een subsidie en is ook in staat om die samen met jou aan te vragen.

Is er steun of subsidie in Lelystad voor zonnepanelen

We keken naar de mogelijkheden die Lelystad jou biedt voor steun.  We vonden de volgende informatie: https://www.lelystad.nl/subsidies?highlight=duurzaamheid. De gemeente Lelystad geeft dus meerdere vormen van subsidie. Een plaatselijke leverancier kan jou vertellen welke voor jou van toepassing zijn.

Een stappenplan voor de teruggave van de BTW

De betaalde BTW mag jij terugvorderen. Dit is een vorm van overheidssubsidie. Je vordert deze terug op de volgende manier:
Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je voor de BTW als ondernemer.
Na deze registratie stuurt de belastingdienst jou een bevestiging.
Jij kan nu als ondernemer voor de BTW de BTW terugvorderen.

De diverse keurmerken die jij op zonnepanelen vindt

Zonnepanelen bevatten meerdere keurmerken. De volgende zijn voor jou het belangrijkste:
Het keurmerk wat door de Europese Unie wordt toegekend aan goedgekeurde zonnepanelen. We hebben het over het CE keurmerk. Deze panelen voldoen aan de Europese standaard.
Het keurmerk wat door de Duitse overheid wordt toegekend. Deze panelen voldoen aan nog strengere eisen. We hebben het over het Tüv keurmerk.
Het keurmerk voor de erkende installateur. Dit keurmerk heet het Zonnekeur merk.

De meest gemaakte fouten bij zonnepanelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen gaan er regelmatig dingen mis. Let op de volgende zaken:
Er is geen rekening gehouden met jouw verbruik. Daardoor heb je panelen die een te laag vermogen leveren. Je betaalt alsnog bij ieder jaar.
Er is geen rekening gehouden met schaduwval. Daardoor leveren jouw panelen lager vermogen dan ze zouden moeten doen. Een schouw vooraf voorkomt dit.

De voordelen van zonnepanelen

Jouw zonnepanelen leveren een aantal extra voordelen. Denk aan deze zaken:
Je installatie levert terug. Als jouw panelen meer energie opwekken dan jij nodig hebt levert je installatie die weer terug. Je ontvangt tot 22 eurocent per kWh retour.
De panelen verdienen zichzelf terug. Doordat jij geen energiekosten en geen energietaks betaalt verdienen jouw zonnepanelen zichzelf door de jaren heen terug.

Controleer bij zonnepanelen de volgende zaken:

Jouw verbruik moet bekend zijn vooraf. Kijk daarom eerst goed naar de jaarnota’s van de afgelopen jaren.
Je moet een slimme meter hebben. Een slimme meter monitort ook hoeveel energie je hebt terug geleverd.

Slim besparen op jouw zonnepanelen
Je bespaart het beste op je zonnepanelen op de volgende manier:
Koop lokaal. Door jouw zonnepanelen te kopen bij een leverancier in Lelystad bespaar jij flink op de kilometerkosten.
Vergelijk de prijzen. Via onderstaande optie vergelijk je eerst de offertes voor je inkoopt.

De kwaliteit van vakmannen in Lelystad vergelijken

Je vergelijkt deze kwaliteit door eerst met deze button offertes op te vragen. Je vergelijkt de offertes op de punten die de prijs bepalen. Vervolgens maak je de keuze voorde beste vakman in jouw geval.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!