Zonnepanelen Krimpen aan den IJssel

Zonnepanelen Krimpen aan den IJsselDe aanschaf en installatie van zonnepanelen in Krimpen aan den IJssel zijn de ideale investering als je gericht bent op de toekomst. Maar welke zaken zijn van belang bij de aanschaf van zonnepanelen in Krimpen aan den IJssel? Als je hier meer over wilt weten, lees dan hieronder verder.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Krimpen aan den IJssel? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Krimpen aan den IJssel

Zonnepanelen in Krimpen aan den IJssel bied je een milieuvriendelijke oplossing als het energieopwekking betreft, aangezien je met zonnepanelen je eigen duurzame stroom opwekt zonder dat het milieu wordt beschadigd. Al ruim 18% van dit gebied heeft al zonnepanelen staan op het gebied. Dit betekent dat er nog heel veel mogelijkheden zijn in Krimpen aan den IJssel en dat er nog veel geschikte daken zijn die kunnen profiteren van de 1.105 zonuren per jaar. Niet alleen woningeigenaren maar ook ondernemers in Krimpen aan den IJssel zijn overgegaan tot het kopen van zonnepanelen.

Kosten van zonnepanelen in Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel heeft ideale mogelijkheden voor zonnepanelen. Het investeren in een zonnesysteem blijkt dan ook de moeite waard te zijn. Hieronder kan je nagaan wat het gemiddeld kostenplaatje is waar die je kunt aanhouden als je benieuwd bent naar de kosten van zonnepanelen in Krimpen aan den IJssel, gebaseerd op het aantal panelen en het vermogen. Er is verder een onderscheiding gemaakt tussen de aanschafkosten en de installatiekosten.

Aantal panelen Vermogen Kosten aanschaf Kosten installatie Jaarlijkse besparing
8 2.000 Wp 2.200 – €2.900 700 – €900 450
12 3.000 Wp 3.000 – €3.400 900 – €1.100 650
16 4.000 Wp 3.800 – €4.500 1.050 – €1.300 825
20 5.000 Wp 4.800 – €5.600 1.250 – €1.450 1.100
28 7.000 Wp 6.100 – €7.350 1.650 – €1.950 1.550

Lokale versus landelijke specialist

Er zijn een aantal redenen waarom je een lokale specialist moet kiezen boven een landelijke specialist:

 • Een lokale specialist is voordeliger vanwege de lage reiskosten.

 • Lokale specialisten kunnen er snel bij zijn door de korte afstand.

 • Specialisten in Krimpen aan den IJssel weten alles over de lokale vergunningen en subsidies.

 • Lokale specialisten kennen de daken in Krimpen aan den IJssel.

Subsidies zonnepanelen in Krimpen aan den IJssel

Ook de gemeente Krimpen aan den IJssel doet mee aan het verduurzamen van Nederland, en biedt daarom van tijd tot tijd aantrekkelijke lokale subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen, aangezien landelijke subsidies niet meer bestaan. Ga langs het gemeentehuis om na te gaan wat de mogelijkheden van zonnepanelen in Krimpen aan den IJssel zijn.

De btw-regeling

Je behoort 21% btw te betalen over de aanschaf en de installatie van de zonnepanelen, in welke stad je ook woont in Nederland. De exacte hoogte van het bedrag is afhankelijk van de prijs die je betaalt, maar je kunt vaak honderden besparen op de initiële investeringskosten. Zo heb je achteraf gezien als het ware genoten van een korting van 21%.

Stappenplan zonnepanelen kopen

Er zijn een aantal stappen die je kunt doorlopen om ervoor te zorgen dat je op zo min mogelijk fouten maakt tijdens de aankoop. De 8 stappen die je dient te nemen om zonnepanelen te kopen, tref je hieronder:

 1. Ga na of je dak geschikt is voor zonnepanelen.

 2. Check of je een vergunning nodig hebt.

 3. Kies een systeem uit dat ideaal is voor je dak en past binnen je budget.

 4. Vraag een subsidie aan indien beschikbaar.

 5. Vergelijk offertes van specialisten in Krimpen aan den IJssel.

 6. Kies de beste specialist uit en maak een afspraak.

 7. Ga akkoord met de offerte en laat de panelen installeren.

 8. Vraag naderhand de 21% btw terug bij de Belastingdienst.

Terugverdientijd van zonnepanelen

Zonnepanelen in Krimpen aan den IJssel verdien je gemiddeld binnen 6 tot 8 jaar terug, afhankelijk van het vermogen van het systeem, de prijs, van de grootte en van de subsidiemogelijkheden. Neem je een subsidie, dan verlaagt de terugverdientijd. Daarnaast geldt dat hoe goedkoper het systeem, hoe groter het vermogen en hoe meer panelen des te sneller je de zonnepanelen terug hebt verdiend.

Handige checklist voor zonnepanelen

Zonnepanelen laten installeren kan wel makkelijk lijken, maar er zijn zoveel zaken waar je aan moet denken voordat je de panelen laat aanleggen, waaronder:

 • Eerst check je of jouw dak geschikt is voor het monteren van zonnepanelen. Kijk zo naar het soort dak, de ruimte die je ter beschikking hebt en het materiaal. Zo kan je bepalen wat voor soort zonnepanelensysteem je moet kopen.

 • Check wanneer je de btw terug moet vragen. Je behoort de btw terug te vorderen binnen 6 maanden van het kalenderjaar van de aankoop van de panelen.

Vroeger waren zonnepanelen nog onbetaalbaar, maar inmiddels is de prijs zo voordelig dat wij aanraden om eerst verschillende offertes van zonnepaneelspecialisten met elkaar te vergelijken zodat je de beste deal selecteert. Zo kan je tot wel 30% besparen op de investeringskosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!