Zonnepanelen Kapelle

Zonnepanelen KapelleIn Zeeland schijnt de zon voortdurend, wat het investeren in een set zonnepanelen in Kapelle een slim idee maakt waarbij je van veel voordelen kunt profiteren. Alhoewel de prijs van zonnepanelen flink gedaald is, dan nog moet je denken aan een paar duizend euro’s voor een klein systeem. Je wilt dan ook zeker weten dat je een geschikt zonnesysteem koopt. Lees hieronder verder om alles te weten over de zaken die belangrijk zijn bij zonnepanelen in Kapelle.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Kapelle? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

Bij de aanschaf van zonnepanelen in Kapelle is het cruciaal om ook na te gaan hoe de prijs precies is opgebouwd, aangezien je zo kunt bepalen of je wel of niet kunt besparen op de aankoop. De opbouw van zonnepanelen ziet er min of meer op de volgende manier uit:

 • 80% Materialen: De zonnepanelen, de bekabeling, de omvormer en de apparatuur.
 • 15% Installatie: Het werk van de specialist om de panelen te installeren.
 • 5% Extra kosten: De administratiekosten, kilometerkosten en dergelijke.

Kosten van zonnepanelen in Kapelle

Zonnepanelen in Kapelle doen het niet alleen goed op financieel gebied dankzij de flinke besparingen en de mooie maandelijkse kortingen, maar ze zijn ook zeer duurzaam en gaan op milieuvriendelijke wijze te werk. Daar betaal je ook voor, aangezien zonnepanelen niet bepaald goedkoop zijn. Door hieronder te kijken kan je nagaan hoeveel je gemiddeld moet betalen om een zonnesysteem aan te schaffen afhankelijk van het aantal zonnepanelen per huishouden.

Huishouden Panelen Totale kosten Besparing per jaar
1 11 5.200 530
2 16 7.500 780
4 22 10.000 1.050
6 26 12.000 1.250

Een specialist in Kapelle is beter

Zoek bij voorkeur een lokale specialist die in Kapelle zelf gevestigd is. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder de geldbesparing dankzij de verminderde kilometerkosten, de tijdbesparing vanwege de korte afstand, de regionale kennis vanwege de jarenlange ervaring werken met zonnepanelen in Kapelle en het netwerk van contacten dat handig kan zijn bij de aanvraag van vergunningen of subsidies.

Subsidies zonnepanelen in Kapelle

Op de website van het regionaal energieloket Kapelle vind je alle informatie omtrent de huidige subsidieregelingen en mogelijke collectieven waar je in kunt stappen of adviesmogelijkheden over zonnepanelen. Ook bij de gemeente Kapelle tref je alle mogelijkheden op een rijtje. Het is wel jammer dat je geen landelijke subsidie meer kunt krijgen voor zonnepanelen, maar gelukkig kan je bij veel gemeenten wel een lokale subsidie aanvragen. Daarnaast kan je in elk geval de btw bij de Belastingdienst altijd volledig terugvragen.

Stappenplan btw terugvragen

Hieronder volgt een handig stappenplan die je kunt hanteren wanneer je de btw terug wilt gaan vorderen. Er zijn namelijk bepaalde stappen die je makkelijk kunt vergeten maar die wel van belang zijn. De stappen zijn als volgt:

 1. Ga naar de website van de Belastingdienst en vul het formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’ in om jezelf aan te melden als ondernemer voor de btw.
 2. Wacht op een reactie met je officiële aanmelding.
 3. Dien vervolgens de btw-aangifte in, binnen 6 maanden van datzelfde kalenderjaar.
 4. Wacht tot de Belastingdienst de 21% btw weer op je rekening stort.

De voordelen belicht

Je weet hebt vast al gehoord dat zonnepanelen de maandelijkse factuur flink doen verlagen vanwege de onafhankelijkheid om zelf je eigen groene stroom op te wekken, maar daarnaast zijn er nog meer voordelen waaronder:

 • De milieuvriendelijke en duurzame werkwijze.
 • De verhoging in de waarde van je woning.
 • Het verbeterde energielabel van je huis.
 • De hoge jaarlijkse opbrengsten.
 • De korte terugverdienperiode en lange levensduur.

De beste manier om zonnepanelen te kopen

Je kunt wel ervan uitgaan dat zonnepanelen in Kapelle kopen vrij makkelijk is, maar hou rekening dat je van alles moet doen voordat je het systeem koopt. Volg daarom de onderstaande stappen zodat je niets vergeet:

 1. Kies en geschikt systeem dat past bij je energiebehoeften.
 2. Vraag een vergunning aan indien dat nodig is.
 3. Check of er subsidieregelingen zijn.
 4. Vraag offertes bij specialisten uit de buurt op.
 5. Leg de offertes naast elkaar en vergelijk ze.
 6. Kies de beste offerte uit en ga akkoord met het voorstel.
 7. Plan de werkzaamheden in en laat de panelen installeren.
 8. Maak datzelfde jaar nog gebruik van de btw-regeling.

Relevante keurmerken

Zonnepanelen in Kapelle zijn best duur dus je moet zeker weten dat je kwaliteit koopt. Kwaliteit kan je zien aan de aanwezige keurmerken:

 • Het CEkeurmerk: Hierbij voldoen de zonnepanelen aan eisen van de Europese Unie. 
 • Het Tüvkeurmerk: De zonnepanelen voldoen aan strenge eisen van de Duitse overheid. 
 • Het Zonnekeur keurmerk: De specialist die de panelen gaat installeren is gecertificeerd.

Omdat zonnepanelen tegenwoordig zeer gewild zijn, is de prijs flink gedaald en het aanbod vergroot. Vergelijk dan ook eerst offertes zodat je niet alleen een voordelige prijs scoort, maar ook een goede en ervaren specialist kunt inhuren om je zonnepanelen te installeren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!