Zonnepanelen Uithoorn

Zonnepanelen UithoornDe zon is gratis en je krijgt er opvallend veel energie van. Het is dan ook niet voor niets dat je op steeds meer daken in Uithoorn zonnepanelen ziet verschijnen. Het zijn slimme huiseigenaren die gebruik maken van de gratis energie van de zon om hun huis van stroom te voorzien. Wanneer jij nog twijfelt over deze investering hebben we hier wat informatie voor jou. We hebben ook een paar kooptips verzameld.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Uithoorn? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De reden waarom zonnepanelen zo kostbaar zijn

Het prijskaartje van zonnepanelen bestaat uit meerdere onderdelen. We hebben ze voor je op een rij gezet. Zo kan je exact zien waarop je kan besparen. We hebben ook voor je uitgezocht waar je op moet letten bij zonnepanelen.

  • De kosten van het materiaal en de research zijn heel hoog. De zonnepanelen van tegenwoordig zijn gemaakt van monokristallijn silicium. Dat houdt in dat deze panelen in staat zijn om uit zowel zonlicht als daglicht energie te halen. Het is niet verstandig om uit spaarzaamheid oudere modellen te kopen. Je bent minder kwijt aan de investering maar de opbrengst zal ook vele malen lager zijn.
  • De kosten van het arbeidsloon zijn hoog. Voor het installeren van jouw zonnepanelen heb je een gecertificeerde installateur nodig. Deze installateur betekent een extra meerprijs van ongeveer 1200 euro. Dat zijn kosten die jij echter vrij snel weer terugverdient. Het is dan ook niet verstandig om te besparen op de kosten van de installateur. De kans is groot dat je dan niet het uiterste uit de installatie haalt.
  • De kosten van een beperkte oplage. De zonnepanelen worden in een redelijk beperkte oplage gemaakt. Daar betaal jij helaas voor. Door in een grote hoeveelheid in te kopen kan jij behoorlijk besparen op de panelen. We komen daar later op terug.
  • De kosten van de kilometers. Daar kan jij absoluut op besparen. Dat doe je door prijzen te vergelijken van plaatselijke leveranciers. Die hoeven minder ver te rijden en dat voel jij in je portemonnee.

De kosten van zonnepanelen in Uithoorn

We vroegen de prijzen op van zonnepanelen in Uithoorn en ontvingen de volgende prijsopgaven:

Wat is het type technologie wat er word gebruikt Wat is het maximaal haalbare vermogen van het paneel Wat is de tijd waarin je de panelen terug verdient Wat is de prijs per paneel
Verouderde technologie: glazen panelen Tot 175 Wp 7 jaar Gemiddeld 246 euro
Een recentere techniek: silicium panelen Tot 275 Wp 9 jaar Gemiddeld 349 euro
De nieuwste techniek: monokristallijn panelen Tot 400 Wp 11 jaar Gemiddeld 556 euro

Waarom een specialist in uithoorn inhuren

Wanneer jij voor je huis in Uithoorn zonnepanelen zoekt koop je die het beste bij een plaatselijke specialist. Dat doe je  onder andere om de volgende redenen:
Een plaatselijke specialist is een stuk goedkoper. Hij is in staat om veel sneller bij jouw huis te zijn doordat hij stukken korter hoeft te rijden.
Een plaatselijke specialist kent de gemeente. Hij weet of jij voor jouw dak een vergunning nodig hebt. Daarnaast weet hij ook of er een vergoeding voor jou beschikbaar is. Hij kan beiden eventueel voor je aanvragen.

Is er steun of subsidie in Uithoorn

De gemeente Uithoorn geeft informatie over zonnepanelen op de site. Je vindt het bij deze link.

Stappenplan voor de BTW terug vragen

Als een subsidie aan jou heeft de overheid het mogelijk gemaakt om de betaalde BTW terug te vragen. Dat doe je met het onderstaande stappenplan:
Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW.
Wacht op de reactie van de belastingdienst,
Vraag de BTW die je hebt betaald terug.

Let op de volgende keurmerken

Bij zonnepanelen luistert de kwaliteit heel nauw. Het is dan ook goed om op een aantal keurmerken te letten:
Let op het keurmerk van de EU. We hebben het over het CE logo wat op alle producten staat die door de EU zijn goedgekeurd.
Let op het keurmerk van de Duitse overheid.
Wil jij panelen die aan nog strengere eisen voldoen, let dan op de aanwezigheid van het Tüv keurmerk.
Het zonnekeur keurmerk.
Dit wordt verstrekt aan gecertificeerde installateurs.

De fouten die gemaakt kunnen worden bij zonnepanelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen gaat er genoeg fout. Pas op voor deze zaken:
Er wordt geen schouw vooraf gemaakt. Jouw installatie zou daardoor veel minder goed kunnen werken.
Er wordt niet gelet op de reistijd. Daardoor huur je een leverancier en installateur in die van de andere kant van het land moeten komen. Een kostbare fout want jij betaalt hun reiskosten.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen bieden jou meerdere voordelen. Denk onder andere aan de volgende zaken:
De panelen verdienen zichzelf terug. Dat houdt in dat jij vanaf het moment van plaatsing minder energie hoeft af te nemen. Je energierekening gaat gelijk omlaag en dat voel jij in je portemonnee. De terugverdientijd van zonnepanelen ligt tussen de 7 en 12 jaar en hangt af van prijs en het rendement.
De panelen leveren jou een waardevoller huis op. Door het plaatsen van zonnepanelen wordt het energielabel van je huis hoger. Daardoor vermeerdert de waarde van jouw huis.

Checklist voor zonnepanelen

Kijk naar jouw energiebehoefte. Dat doe je door eerst jouw jaarafrekening erbij te pakken. Aan de hand van jouw energiebehoefte kan je kijken welk vermogen jouw panelen moeten hebben.
Kijk naar jouw energiemeter. Je moet een slimme energiemeter hebben die monitort hoeveel energie jij teruglevert.

Praktisch besparen

Werk samen met anderen. Sluit je aan bij een groep kopers en beding een korting door groter in te kopen.
Vergelijk de prijzen.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Uithoorn

Dit doe je met onderstaande button. Je vraagt gelijk meerdere offertes op die je vergelijkt. Jouw voordeel zal flink oplopen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!