Zonnepanelen Leiderdorp

Zonnepanelen LeiderdorpDe daken in Leiderdorp hebben meer mogelijkheden dan je zo zou denken. Het zijn daken die uitgebreid de ruimte geven aan zonnepanelen. Wanneer jij nog geen zonnepanelen hebt maar de aanschaf wel overweegt is het goed om eerst informatie op te vragen. We geven je in dit stuk wat meer tekst en uitleg over zonnepanelen. We geven aan waar je op moet letten bij de aanschaf. Daarnaast geven we aan hoe het komt dat de prijs zo hoog is.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Leiderdorp? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Hoe de hoge prijs van zonnepanelen tot stand komt

De prijs van zonnepanelen bestaat uit een aantal onderdelen. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Er wordt gebruik gemaakt van kostbaar materiaal. De meest recente panelen worden gemaakt van monokristallijn silicium. Dit materiaal is in staat om tot een rendement van 400 Wp te komen. Je betaalt dus voor een flink stuk de hoge materiaalkosten. Daar staat tegenover dat dit wel panelen zijn die hun geld dubbel en dwars terugverdienen.
  • Er is een kostbaar research voor gedaan. Voor de zonnepanelen is research gedaan. Om tot deze techniek te komen is er een hoop denkwerk verricht. De panelen kosten dus meer omdat deze werkzaamheden met terugwerkende kracht worden verrekend in de prijs.
  • Je betaalt voor de certificering. Voor zonnepanelen wordt er gebruik gemaakt van een gecertificeerde installateur. Die kosten zijn redelijk hoog. Een installateur kan vanaf 1200 euro kosten.
  • Je betaalt voor de huur van een bouwlift. De installateur zal een bouwlift moeten huren om de zonnepanelen te plaatsen. De huurkosten van die bouwlift komen uiteindelijk voor jouw rekening. Je betaalt hier dus voor in de prijs van jouw zonnepanelen.
  • De BTW is hoog. Je betaalt 21 procent BTW over de zonnepanelen. Die kan je naderhand weer terugvorderen.

De prijs van de zonnepanelen

We keken voor je naar de prijs van zonnepanelen in Leiderdorp. We kregen de volgende offertes toegestuurd:

Welke generatie zonnepanelen koop je Wat is het maximale vermogen in een paneel In hoeveel jaar verdien je de aanschafprijs terug Wat is de prijs per paneel
De eerste generaties Tot 200 Wp Ongeveer 7 jaar Tot 346 euro
Een van de latere generaties Tot 275 Wp Ongeveer 9 jaar Tot 479 euro
Een van de nieuwste generaties Tot 400 Wp Ongeveer 12 jaar Tot 688 euro

Waarom een specialist in Leiderdorp inhuren

Het beste huur je voor je zonnepanelen een lokale specialist in Leiderdorp in. Dat doe je om de volgende redenen:
Een specialist uit Leiderdorp weet of er een vergunning nodig is. Hij is bekend met de daken in Leiderdorp en wanneer jouw dak beschermd aangezicht is kan hij helpen bij het aanvragen van de vergunning.
Een specialist uit Leiderdorp weet of er een subsidie is. Uiteraard loop jij niet graag subsidie mis. Door het inschakelen van een specialist uit jouw eigen woonplaats gebeurt dit ook niet. Deze specialist weet wat er te halen valt.

Is er steun of subsidie in Leiderdorp

We informeerden naar de mogelijkheden voor steun of subsidie. We vonden de volgende informatie.  Wil jij gelijk subsidie in de vorm van jouw BTW terug, lees dan de volgende informatie.

Jouw BTW terug vorderen

Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer.
Na het invullen van het formulier ontvang je van de belastingdienst een bevestiging.
Vorder nu de BTW terug.

De keurmerken waar jij op moet letten

Bij het kopen van zonnepanelen let je altijd op de keurmerken die erop zitten. Dit zijn de belangrijkste keurmerken:
Het keurmerk van de Europese Unie. We hebben het over het CE keurmerk. De panelen die dit keurmerk krijgen voldoen aan de eisen die eraan worden gesteld door de Europese Unie.
Het keurmerk van de Duitse keurmeester. We hebben het over het Tüv keurmerk. De panelen die dit keurmerk hebben voldoen aan de nog strengere Duitse kwaliteit eisen.
Het keurmerk van de installateur. We hebben het over het zonnekeur merk. Je hebt te maken met een erkende installateur.

Let hierop bij het inhuren van een specialist

Bij het inhuren van een specialist kan er een en ander misgaan. Pas op voor deze valkuilen:
Een te laag vermogen panelen. Dat heeft als gevolg dat jouw panelen niet de gewenste opbrengst hebben, en dat je dus alsnog extra energie moet afnemen.
Geen keuring vooraf. Voordat je zonnepanelen koopt moet er eerst een keuring zijn geweest. Wanneer die keuring of schouw achterwege wordt gelaten kan het zijn dat de panelen last hebben van schaduwval. In dat geval zal jouw installatie veel minder opleveren dan aanvankelijk de bedoeling was.

Jouw voordelen bij de aanschaf van zonnepanelen

Zonnepanelen leveren meer op dan je aanvankelijk denkt. Denk bijvoorbeeld aan een lagere belasting. Jij hoeft een energietaks meer te betalen. Dat scheelt 12 eurocent per kWh.
Zonnepanelen zorgen voor een hogere waarde van je huis. Jouw huis krijgt een beter energielabel waardoor het een stuk aantrekkelijker wordt voor kopers.

Zaken die je checkt als je zonnepanelen koopt

Kijk naar jouw verbruik. Pas het vermogen van je zonnepanelen aan en ga er wat boven zitten. Alleen in dat geval weet je zeker dat je kan salderen en dat je niet hoeft bij te betalen.
Kijk naar jouw energiemeter. Je moet een slimme meter hebben voor zonnepanelen. Alleen met een dergelijke meter kan worden afgelezen of je kan salderen.

Besparen op jouw investering
Je bespaart heel praktisch op de volgende manier:
Doe de aanvraag samen. Dat houdt in dat je samen met een collectief of met je buren zonnepanelen koopt. Zo beding je korting.
Vergelijk eerst goed de prijzen.

Kwaliteit vakmannen in Leiderdorp vergelijken

Je vergelijkt het snelste de kwaliteit van vakmannen door offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande link. Zo krijg je gelijk meerdere offertes in je mailbox die je kan vergelijken. Het levert je een voordeel oplopend tot 30 procent op.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!