Zonnepanelen IJsselstein

De daken van IJsselstein worden steeds vaker voorzien van zonnepanelen. Dat is niet zo heel vreemd wanneer je bedenkt dat zonnepanelen jou een hoop geld besparen. Wanneer jij deze stap nog niet hebt gemaakt maar je wel oriënteert op zonnepanelen hebben we een aantal goede tips voor je. Ook keken we naar de prijzen van zonnepanelen, en waarom die toch zo hoog zijn.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in IJsselstein? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De hoge prijs van zonnepanelen verklaard

Zonnepanelen zijn een kostbare investering. Je betaalt namelijk onder andere voor de volgende zaken:
Jij betaalt voor de techniek. Een zonnepaneel is een vernuftig stuk techniek. Het is dan ook niet voor niets dat je er flink voor moet betalen. De research die heeft plaatsgevonden voor het paneel werd ontworpen betaal je mee in de prijs. Zeker bij de nieuwste panelen met een zeer hoge opbrengst zit dit in de prijs verweven.
Jij betaalt voor schaars materiaal. Het materiaal voor de zonnepanelen, silicium, wordt gedolven en vervolgens wordt het onder een zeer hoge temperatuur tot platen verwerkt. De panelen worden in een redelijk kleine oplage gemaakt waardoor de productiekosten aan de hoge kant blijven.
Jij betaalt voor heel dure arbeid. Het arbeidsloon is een post die kan oplopen vanaf 1200 euro op je factuur. Je betaalt namelijk voor de gecertificeerde installateur. Zo weet je zeker dat jouw installatie het maximale rendement oplevert.
Jij betaalt voor de huur van een steiger. De installateur heeft waarschijnlijk een bouwsteiger, een bouwladder of een bouwlift nodig om de panelen op jouw dak te krijgen. Daar betaal jij uiteraard de huur van via de factuur.
Jij betaalt de kilometerkosten. De kilometerkosten kunnen flink oplopen wanneer een installateur ver moet rijden. Kies liever iemand uit je eigen regio om daarop te besparen.
De BTW. Deze bedraagt 21 procent. Je vordert dit terug naderhand.

De prijs van zonnepanelen

We vroegen bij meerdere leveranciers uit IJsselstein de prijzen op van zonnepanelen. Men stuurde ons de volgende gegevens toe:

Welke generatie panelen koop je Wat is het maximaal haalbare vermogen van het paneel Is het een goede investering Wat is de prijs die je voor een installatie met 10 panelen en een omvormer betaalt bij benadering
Een van de eerste generaties < 200 Wp Niet echt. De panelen leveren te weinig rendement op 4250 euro
Een van de later generaties <275 Wp De panelen leveren precies genoeg rendement op 6240 euro
Een van de nieuwste generaties < 400 Wp Uitstekend investering. De panelen leveren meer op dus je krijgt geld terug 7500 euro

 

Waarom jij een specialist in IJsselstein moet inhuren

Het beste vraag je een lokale specialist om de volgende redenen:
Een lokale specialist is bekend met de regels in de gemeente. Hij weet welke daken beschermd aangezicht zijn en kan desnoods helpen bij de aanvraag van een vergunning.
Een lokale specialist kent de premies. Hij weet wat er lokaal te halen valt bij de overheid en kan helpen bij de aanvraag van subsidie en premies.

Is er steun of subsidie in IJsselstein

We informeerden naar de mogelijkheden van steun of subsidie. We kregen de volgende informatie toegestuurd. De gemeente geeft concrete steun en informatie. Je ontvangt deze via onderstaande website. https://www.ijsselstein.nl/mozard/!suite86.scherm0325?mVrg=4045&mNch=xqdlr7n5w7

De btw-aftrekregeling

Bij de aankoop van zonnepanelen in IJsselstein bestaat 21% van de factuur uit btw. Middels de btw-aftrekregeling kan je deze btw volledig terugvorderen. Je kunt de zonnepanelenspecialist het hele btw-proces laten verzorgen, maar als je zelf de btw gaat terugvorderen dan zijn dit de stappen die je moet nemen:

  • Meld je aan als ondernemer.
  • Wacht op je btw-teruggave.
  • Doe aangifte en vraag de btw terug.
  • De Belastingdienst stort de btw terug.

De keurmerken waar jij op let bij zonnepanelen

Bij zonnepanelen let je onder andere op de volgende keurmerken:
Het keurmerk van de Europese Unie waardoor je ziet dat de panelen voldoen aan de Europese eisen. Het gaat dan om het CE logo.
Het keurmerk van de Duitse keurmeester waardoor je ziet dat de panelen voldoen aan de Duitse eisen. Het gaat dan om het Tüv logo.
Het keurmerk van de installateur waardoor je ziet dat deze gecertificeerd is. Het gaat dan om het Zonnekeur logo.

Pas op met de volgende zaken

Uiteraard gaan er zaken mis bij de aanschaf van zonnepanelen. Pas op met de volgende zaken:
Een keuring vooraf vindt niet plaats. Daardoor weet je niet of de windrichting van jouw dak goed is en of er schaduwval op je dak is.
De leverancier moet een grote afstand afleggen. Zeker wanneer het gaat om een leverancier die via een advertentie is gevonden is dit vaak het geval. Je zit dan met de kilometerkosten.

Belangrijke voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen leveren jou meer op dan je denkt. Denk aan de volgende zaken:
Een betere verkoopwaarde. Juist doordat jouw huis duurzamer is, heeft het een hogere verkoopwaarde.
Geld terug tijdens het gebruik. Maken de panelen meer stroom dan jij nodig hebt dan krijg je geld terug voor de kWh die jij terug levert. Het gaat om 22 eurocent per kWh

Zaken die je vooraf controleert

Je controleert eerst de volgende zaken bij zonnepanelen:
Een geschikte meter. Je moet een slimme energiemeter hebben voor zonnepanelen
Het benaderen van je dak. Voor het plaatsen moet de installateur de panelen op jouw dak krijgen. Het is goed mee te denken over de benaderbaarheid van je dak. Denk aan een dakraam maar bijvoorbeeld ook aan een hoogwerker van buitenaf.

Heel praktisch besparen
Besparen is niet moeilijk op deze manier:
Koop dichtbij. Door te kopen bij een leverancier om de hoek bespaar je op de kosten van je panelen.
Werk samen. Door je aan te sluiten bij een collectief koop je groter dus goedkoper in .

Kwaliteit van vakmannen vergelijken in IJsselstein

Je vergelijkt de kwaliteit van vakmannen door eerst offertes op te vragen. Dat doe  je met onderstaande button. Zo zie je in één oogopslag waar jij het goedkoopste je panelen koopt.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!