Zonnepanelen IJmuiden

Zonnepanelen IJmuidenDe zon is een geweldige manier om energie op te wekken. Wie in IJmuiden goed naar de daken kijkt ziet dan ook overal zonnepanelen verschijnen. Wanneer jij nog twijfelt of zonnepanelen wat voor jou zijn is het goed om je hierop te oriënteren. We verzamelden informatie voor je over de panelen, de prijzen en de subsidie die je kan krijgen bij de aanschaf.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in IJmuiden? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Hoe de prijs van zonnepanelen is samengesteld

De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Het onderzoek wat eraan vooraf gaat. Iets wat je niet direct ziet aan een paneel maar wat wel een heel groot stuk van de prijs bepaalt is het onderzoek wat eraan vooraf is gegaan. Die research kost een hoop geld. Men probeert een zonnepaneel te maken wat een zo hoog mogelijke opbrengst heeft. Bij de panelen met de hoogste opbrengst betaal je dan ook naar verhouding de hoogste prijs.
  • De materialen die worden gebruikt. Het materiaal is voornamelijk silicium. Dit materiaal wordt gedolven en vervolgens wordt het onder een zeer hoge temperatuur tot platen geperst. Dit silicium is kostbaar en vervolgens wordt het in een zeer beperkte oplage tot zonnepanelen geperst. Jij betaalt daar flink voor.
  • De arbeid is heel duur. De installateur die de zonnepanelen plaatst betaal je flink. Het gaat om een gecertificeerde installateur waar een prijskaartje aan hangt. Je betaalt voor de installatie al snel tussen de 1200 en 1400 euro.
  • De BTW is hoog. Je betaalt het hoge BTW tarief van 21 procent voor de zonnepanelen. Dat vorder je naderhand weer terug.
  • De kilometerkosten. Je betaalt voor de reiskosten van de leverancier. Hoe dichter deze bij jouw huis gevestigd is, hoe goedkoper het dus is.

De prijs van zonnepanelen in IJmuiden

We vroegen voor je na hoeveel jij betaalt voor de zonnepanelen in IJmuiden. We kregen de volgende prijsopgaven:

Wat voor techniek wordt er voor de zonnepanelen gebruikt Wat is het maximale vermogen van de panelen In hoeveel jaar verdien je deze investering terug Wat is de prijs voor een zonnepaneel
Een verouderde techniek met glas Tot 200 Wp In gemiddeld 7 jaar Vanaf 325 euro
Een modernere techniek met silicium Tot 275 Wp In gemiddeld 9 jaar Vanaf 445 euro
De modernste techniek met mono kristallijne silicium Tot 400 Wp In gemiddeld 11 jaar Vanaf 625 euro

Waarom jij een specialist in IJmuiden moet inhuren

Het beste huur je een lokale specialist in. Dat doe je om de volgende redenen:
De specialist uit jouw regio kent de vergunningen. Hij weet wanneer deze moeten worden aangevraagd en kan helpen bij de aanvraag.
De specialist uit jouw regio weet wat de vergoedingen zij. Hij kan eventueel helpen bij de aanvraag van de subsidie.

Is er steun of subsidie in IJmuiden

De gemeente IJmuiden heeft een apart gedeelte op de website gereserveerd voor jou als je zonnepanelen overweegt. Je vindt de informatie hier. https://www.velsen.nl/producten/zonnecollectoren-enof-zonnepanelen-plaatsen. Wil je subsidie, lees dan het onderstaande stuk door.

De btw-aftrekregeling

Bij de aankoop van zonnepanelen in IJmuiden bestaat 21% van de factuur uit btw. Middels de btw-aftrekregeling kan je deze btw volledig terugvorderen. Je kunt de zonnepanelenspecialist het hele btw-proces laten verzorgen, maar als je zelf de btw gaat terugvorderen dan zijn dit de stappen die je moet nemen:

  • Meld je aan als ondernemer.
  • Wacht op je btw-teruggave.
  • Doe aangifte en vraag de btw terug.
  • De Belastingdienst stort de btw terug.

De keurmerken bij zonnepanelen

Goede zonnepanelen herken je aan de keurmerken. Men heeft er de volgend keurmerken aan gegeven.
Het keurmerk van de Europese Unie: het CE logo. Dit geeft aan dat de panelen voldoen aan de eisen die de EU eraan stelt.
Het keurmerk van de Duitse keurmeesters. Het Tüv logo geeft aan dat de panelen voldoen aan de extra strenge eisen die de Duitse regering eraan stelt.
Het keurmerk van de installateursorganisatie. Met het zonnekeur logo weet je dat je met een gecertificeerde installateur te maken hebt.

Maak niet deze fouten

Er worden geregeld fouten gemaakt bij de aankoop van zonnepanelen. Let goed op deze zaken:
Er moet altijd een controle of een schouw van je dak plaatsvinden. Daarbij wordt gelet op schaduwval. Met schaduw op je zonnepanelen functioneren ze namelijk veel minder tot helemaal niet.
Er moet worden gekeken naar de locatie van de leverancier. Schakel je een leverancier in die te ver moet reizen dan krijg je te maken met hoge kilometerkosten. Die post beperk je liever tot een minimum.

Jouw terugverdientijd bij zonnepanelen

De tijd waarin je zonnepanelen terugverdient hangt af van een aantal factoren:
De prijs van de panelen. Dit is logisch. Goedkopere panelen verdien je veel sneller terug.
De opbrengst van de panelen. Dure panelen met een zeer hoge opbrengst verdien je relatief gezien wat sneller terug.

Controleer eerst deze punten:

Kijk eerst goed naar je meterkast. Jouw huis moet voor zonnepanelen beschikken over een slimme meter/
Ruim je tuin goed leeg. De installateur komt met materieel in je tuin en je beperkt het risico op schade.

Slimme bespaartips

Koop regionaal. Bespaar op de kilometerkosten en de wachttijd voor jij aan de beurt bent.
Koop samen. Kies voor een gemeentelijk initiatief of voor bijvoorbeeld een samenwerking met je buren.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in IJmuiden

Je vergelijkt heel snel vakmannen in IJmuiden met onderstaande button. Je ontvangt meerdere offertes om te vergelijken. Dat levert je al snel een voordeel op wat kan oplopen tot 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!