Zonnepanelen Huizen

Zonnepanelen HuizenEr is een revolutie gaande op de daken in Huizen. Steeds meer inwoners ontdekken namelijk dat daar geld aan valt te verdienen. Wanneer jij nog geen zonnepanelen hebt is het goed om je daar eens in te verdiepen. We keken voor jou naar de zaken die de prijs van zonnepanelen bepalen. Verder keken we naar hulp die de gemeente Huizen en de overheid jou bieden om zonnepanelen aan te schaffen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Huizen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weet waar je voor betaalt

Zonnepanelen zijn een redelijk kostbare aanschaf. We keken voor jou naar de zaken die de prijs van zonnepanelen bepalen.
Onderzoek en grondstoffen. Zonnepanelen worden gemaakt van silicium. Die grondstof wordt gedolven en via een ingewikkelde procedure tot platen gesmolten. Voor de ontwikkeling van deze techniek was een hoop gedegen research nodig. Zeker bij de laatste generatie panelen die een zeer hoog rendement heeft is een hoop denkwerk verricht. Het is dan ook goed om je te realiseren dat je voor dit gedeelte van de zonnepanelen flink moet neertellen.
De lage productie. Zonnepanelen worden nog steeds niet in bulk gemaakt. Dat heeft als gevolg dat je behoorlijk wat betaalt voor de panelen. Met name de laatste generatie zonnepanelen is een kostbare investering.
Dure arbeid. Voor het arbeidsloon betaal je flink. De reden hiervan is dat je een gecertificeerd installateur moet inschakelen. Je bent voor de installatie van jouw zonnepanelen doorgaans tussen de 1200 en 1400 euro kwijt.
Huur van materieel. Het materieel wat wordt gebruikt bij de plaatsing van zonnepanelen is bijvoorbeeld een bouwsteiger die nodig is of een bouwlift voor de panelen. Jij betaalt voor die huur via de factuur.
De kilometerkosten. De kilometerkosten betaal je aan de leverancier. Het is dus zaak om hierop te besparen door een leverancier uit je eigen omgeving te kiezen.

De gebruikte techniek bij de panelen Het rendement van jouw installatie In hoeveel jaar verdien je de investering terug Wat is de prijs per zonnepaneel
Een verouderde techniek met glas Tot maximaal 200 Wp In 7 jaar Tot 365 euro
Een recentere techniek met silicium Tot maximaal 275 Wp In 9 jaar Tot 459 euro
De recentste techniek met monokristallijn silicium Tot maximaal 400 Wp In 11 jaar Tot 699 euro

Waarom een specialist in Huizen inhuren

Je huurt het beste een lokale specialist om onderstaande redenen:
Een specialist uit Huizen weet welke subsidie je kan krijgen. Hij weet precies welke premie en subsidie jij in Huizen kan krijgen en helpt graag bij de aanvraag.
Een specialist uit Huizen weet welke daken een vergunning nodig hebben. De leverancier kan ook helpen bij het aanvragen van de vergunning.

Is er steun in Huizen voor zonnepanelen

De gemeente Huizen geeft ondersteuning en subsidie bij zonnepanelen. Je vindt deze informatie op deze pagina.

De btw-aftrekregeling

Bij de aankoop van zonnepanelen in Huizen bestaat 21% van de factuur uit btw. Middels de btw-aftrekregeling kan je deze btw volledig terugvorderen. Je kunt de zonnepanelenspecialist het hele btw-proces laten verzorgen, maar als je zelf de btw gaat terugvorderen dan zijn dit de stappen die je moet nemen:

  • Meld je aan als ondernemer.
  • Wacht op je btw-teruggave.
  • Doe aangifte en vraag de btw terug.
  • De Belastingdienst stort de btw terug.

De diverse keurmerken die bij zonnepanelen horen

Bij zonnepanelen horen meerdere keurmerken. De volgende zijn voor jou het belangrijkste:
De zonnepanelen mogen binnen de EU worden verhandeld. Dit wordt aangegeven met het CE keurmerk.
De zonnepanelen voldoen aan de strenge Duitse eisen. Dit wordt met het Tüv keurmerk aangegeven.
De installateur is gecertificeerd. Dit zie je aan het Zonnekeur merk.

Maak niet de volgende fouten:

Bij zonnepanelen kan er een hoop mis gaan. Dit zijn de meest gemaakte fouten.
Een actie aanbieding waarbij de zonnepanelen haast gratis zijn. Dit is doorgaans het teken dat er wordt gehandeld in verouderde zonnepanelen. Er wordt met een oude techniek gewerkt waardoor het rendement tegenvalt.
Een installateur die geen schouw doet. Dit kan ervoor zorgen dat je met een schaduwval te maken krijgt waardoor jouw installatie niet oplevert wat de bedoeling is.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen bieden jou meer voordelen dan je op het eerste gezicht denkt. Denk aan de volgende zaken:
De zonnepanelen leveren energie terug. Verbruik jij minder energie dan jouw installatie oplevert dan lever je terug aan het energienet. Voor iedere kWh die je terug levert ontvang je ongeveer 22 eurocent.
De zonnepanelen besparen belasting. Jij betaalt geen dure energietaks. Dat is gemiddeld 12 eurocent per kWh.

Een paar zaken die jij controleert

Haal voor het plaatsen van de zonnepanelen breekbare zaken uit je tuin. Dat voorkomt schade bij de werkzaamheden.
Kijk naar je energiemeter. Voor zonnepanelen moet je een slimme meter hebben.

Besparen op panelen
Besparen op je zonnepanelen doe je met de volgende tips:
Vergelijk eerst de prijzen van de panelen.
Kies voor een plaatselijke leverancier.
De combinatie van een snellere service en minder kilometerkosten kan flink oplopen.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Huizen

Dit doe je door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je bespaart gelijk tot wel 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!