Zonnepanelen Hoogezand

Zonnepanelen HoogezandDat de interesse in Zonnepanelen nog steeds stijgt, wordt wel duidelijk als je de daken van de woningen in Hoogezand bekijkt. Ook in dit dorp besluiten steeds meer woningeigenaren om in zonnepanelen te investeren. Dat is gunstig voor iedereen, want zo wordt er weer een beetje grijze stroom vervangen door groene stroom. Daarnaast betekent een grotere vraag dat de prijs naar beneden gaat en dat is bij zonnepanelen niet anders. Woon jij in Hoogezand en overweeg je zonnepanelen aan te schaffen? Dan komt de onderstaande regionale informatie vast goed van pas.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Hoogezand? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

De prijs van zonnepanelen wordt voornamelijk bepaald door het soort zonnepaneel en de kwaliteit ervan. Dat betekent dat deze erg variëren. Er zijn goedkope minder kwalitatieve panelen, maar ook goedkopere kleinere panelen die wel van goede kwaliteit zijn. Vergelijk dus altijd appels met appels als je naar de prijzen kijkt. Het onderstaande overzicht geeft je een idee van wat deze zijn, inclusief de montage op je dak.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een specialist in Hoogezand aanwijzen?

Als je een specialist uit gaat kiezen, dan zijn er landelijke bedrijven en regionale bedrijven. De één levert geen betere kwaliteit dan de andere, maar er zijn wel andere redenen waarom een regionaal bedrijf de voorkeur heeft. Zij hebben namelijk specifieke regionale kennis over belangrijke zaken zoals steun van de gemeente en de opbrengsten in jouw regio. Ook zijn ze sneller bij je en rijd jij ook gemakkelijk even naar hun. Voor deze korte afstand vragen ze dan geen voorrijkosten. Dat is belangrijk, want ook na de plaatsing heb je ze nog nodig voor reparaties, voor het vervangen van de omvormer en voor onderhoud.

Is er steun/subsidie in Hoogezand?

Via de grote landelijke btw regeling bij de Belastingdienst kan iedere particulier die zonnepanelen aanschaft alle btw terugvragen. Er zijn dus ook bijna geen gemeentes in het land die een subsidie voor zonnepanelen aanbieden. Bij de gemeente Midden-Groningen tref je deze dus ook niet aan. Alleen als je al een systeem hebt en je panelen beschadigen door een aardbeving, dan wordt deze schade gecompenseerd door de Waardevermeerderingsregeling. De gemeente Midden-Groningen steunt inwoners daarom door middel van het Energieloket. Dit is een digitaal loket waar je terecht kunt voor onafhankelijk advies over het verduurzamen van je woning. Ze hebben lijsten met regionale installateurs, weten wat de gemeente op dat moment organiseert en kunnen je exact vertellen welke (landelijke) subsidies er zijn voor jou.

Keurmerken voor zonnepanelen

Aan keurmerken kun je aflezen of de zonnepanelen van goede kwaliteit zijn en of ze voldoen aan de Europese en Nederlandse richtlijnen. Een zonnepaneel zonder keurmerken is dus erg verdacht. Er bestaan ook keurmerken voor bedrijven die betrokken zijn bij het plaatsen van zonnepanelen. Wil jij hiernaar op zoek, dan zijn de volgende benoemingen belangrijk.

  • Keurmerken voor zonnepanelen: RoHS voor veiligheid en TÜV voor de werking en kwaliteit.

  • Keurmerken voor installateurs: Zonnekeur voor de kwaliteit van installateurs en Sterkin voor een erkende elektricien die de extra groep in je meterkast moet aanmaken en de zonnepanelen moet aansluiten.

  • Certificeringen: er zijn ook een aantal standaard certificeringen die belangrijk zijn, zoals de CE-, ISO- en VDE-certificeringen.

  • Vakverenigingen: erkende installateurs die lid zijn van een vakvereniging worden regelmatig gecontroleerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Let daarom op vermeldingen van Holland Star, KvINL, UNETO-VNI, SEI en NVDE.

Voordelen zonnepanelen

Besluit je dat dit moment is om in zonnepanelen te investeren, dan krijg je deze voor een lagere prijs dan 5 jaar geleden. En de opbrengsten zijn hoger, want de kwaliteit van de panelen is aanzienlijk beter. Je bespaart het milieu door groene stroom op te wekken van een duurzame en onuitputtelijke energiebron. Je bespaart geld omdat je je eigen stroom opwekt en dus minder kilowatturen aan hoeft te schaffen. Daardoor ben je minder afhankelijk van de schommelende energieprijzen en je energieleverancier. Je energielabel daalt, de waarde van je woning stijgt en mocht je deze willen verkopen in de toekomst, dan zal dat gemakkelijker gaan met zonnepanelen op het dak. Na de aanschaf maak je gebruik van de zeer goede btw regeling van de Belastingdienst om je te helpen met de kosten.

Interessante bespaartips

Er zijn drie manieren om geld te besparen op zonnepanelen zonder dat je de kwaliteit op het spel zet.

  • Doe mee aan een inkoopcollectief.

  • Kies een specialist uit Hoogezand en bespaar voorrijkosten.

  • Ga op zoek naar acties en aanbiedingen in de winter.

Specialisten vergelijken in Hoogezand

Wij staan in contact met vakkundige specialisten in Hoogezand en omgeving. Via ons vraag je offertes aan en kies je zelf de beste deal.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!