Zonnepanelen Hoek

Zonnepanelen HoekZit jij te denken om te investeren in zonnepanelen in Hoek, dan ben je niet de enige. Velen hebben de stap al gedaan en zijn dus goed voorbereid op een energiezuinig en duurzaam Nederland. Als je meer wilt weten over de zaken die komen kijken als we het hebben over de aanschaf en de installatie van zonnepanelen in Hoek, ga dan hieronder door met lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Hoek? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

Op dit moment is de zonnepanelenprijs lager dan het ooit is geweest dankzij de nieuwe ontwikkelingen en de stijgende vraag en aanbod van zonnepanelen. Er is steeds meer interesse waardoor het essentieel is om te weten hoe de prijs opgebouwd is. De prijs van zonnepanelen in Hoek bestaat uit d kosten voor de materialen, de kosten voor de apparatuur, de installatiekosten, de voorrijkosten en vervolgens de 21% btw.

Kosten van zonnepanelen in Hoek

De echte kosten kunnen hoger of lager uitvallen, maak gemiddeld betaal je minstens €4.500 voor een zonnesysteem dat stroom opwekt voor een eenpersoonshuishouden met 9 zonnepanelen. Zonnepanelen kopen is dus niet zo goedkoop. Check het overzicht hieronder om na te gaan hoeveel jij opzij gaat moeten leggen om zonnepanelen in Hoek te kunnen kopen, uitgaande van zonnepanelen met een vermogen van 275 Wp.

Aantal panelen Huishoudgrootte Vereist vermogen Aanschafprijs
9 1 2.475 Wp 4.500
14 2 3.850 Wp 7.000
19 3 5.225 Wp 9.500
22 4 6.050 Wp 11.000
25 5 6.875 Wp 12.500

Redenen om te kiezen voor een lokale specialist

Bij de installatie van zonnepanelen dien je te bepalen of je kiest voor het inschakelen van een lokale of een landelijke specialist. De belangrijkste redenen waarom je zou moeten kiezen voor lokale zonnepaneelspecialisten:

 • Ze zijn voordeliger en je hoeft niet lang te wachten.
 • Er is kennis over alle subsidiemogelijkheden en vergunningen in Hoek.
 • Ze hebben een groot netwerk aan contacten.
 • Er is kennis over de werking van zonnepanelen in de regio.

Subsidies zonnepanelen in Hoek

Nederland moedigt de aanschaf van zonnesystemen aan door het uitgeven van subsidies, maar helaas is de landelijke subsidiepot voor zonnepanelen al op en kan je enkel bij een paar lokale gemeenten terecht voor een subsidie. Blijf de gemeente Hoek volgen om na te gaan welke subsidiemogelijkheden je hebt als je zonnepanelen in Hoek gaat kopen.

De btw terugvorderen

Ben je van plan om zonnepanelen in Hoek aan te schaffen? Ook dan kan je na de installatie de btw terugvragen bij de Belastingdienst. Je hoeft je enkel in te schrijven online als ondernemer voor de belasting, aangezien je energie teruglevert aan het energienet. Je kunt hierbij de gehele btw van 21% terugvragen, over de aanschaf maar ook over de installatie van de zonnepanelen. De btw-regeling geldt voor zowel particulieren als ondernemers en kan worden gezien als een korting van 21% op de investering.

Stappenplan zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen doe je niet zomaar, aangezien het gaat om een grote investering die voor langere tijd voordeel op moet gaan leveren. Volg dan ook het stappenplan hieronder om zonnepanelen op de correcte manier te kopen en te installeren:

 1. Laat nagaan of je dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen.
 2. Kies een ideaal zonnesysteem uit dat past bij je energieverbruik.
 3. Vraag een vergunning aan als dit noodzakelijk is.
 4. Informeer naar de subsidiemogelijkheden.
 5. Vraag offertes op bij zonnepanelspecialisten uit de buurt.
 6. Maak een vergelijking van de offertes en kies er eentje uit.
 7. Keur de offerte goed en plan de werkzaamheden in.
 8. Laat de zonnepanelen monteren op je dak.
 9. Vraag de btw over de aanschaf en installatie online terug.

Is besparen wel mogelijk?

Ja hoor, je kunt zeker besparen als je zonnepanelen in Hoek gaat kopen. Ten eerste is het van belang om offertes op te vragen bij lokale specialisten en dan vervolgens een vergelijking te maken op basis van de prijs. Daarnaast kan je stappen in een collectief of kijken welke buurman samen met jou de panelen aan wil schaffen. Je zou ook kunnen kiezen om een subsidie te nemen als dat mogelijk is, en je kunt de btw terugvragen binnen 6 maanden van hetzelfde kalenderjaar van de aanschaf. Tenslotte kan je besparen door zelf de zonnepanelen te installeren of door eerst te beginnen met een klein zonnesysteem en later meer zonnepanelen te kopen om het systeem uit te breiden.

Ben je ook van plan om zonnepanelen aan te schaffen en wil je weten wat jij daarvoor zou moeten betalen? Dan kun je hier alvast enkele vrijblijvende offertes opvragen als je onze vergelijkingstool opent. Geef je opdracht door en je ontvangt snel een aantal offertes van betrouwbare leveranciers van zonnepanelen uit jouw omgeving. Als je deze met elkaar vergelijkt, dan vind je niet alleen de beste deal, maar kun je ook de meest vakkundige specialist inschakelen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!