Zonnepanelen Hendrik-Ido-Ambacht

Zonnepanelen Hendrik-Ido-AmbachtDe meeste gemeenten in Nederland gaan voor groen en duurzaam, waardoor het aanschaffen van zonnepanelen in Hendrik-Ido-Ambacht gedurende de laatste periode veel interessanter is geworden. De prijzen zijn omlaag gegaan en de voordelen worden steeds duidelijker. Maar wat zijn de zaken die belangrijk zijn bij de aanschaf en installatie? Ga door met lezen zodat je alles komt te weten over zonnepanelen in Hendrik-Ido-Ambacht.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Hendrik-Ido-Ambacht? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Hendrik-Ido-Ambacht

De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht ligt gunstig gelegen ten opzichte van de zon. Dit is ook de reden dat het ideaal is om zonnepanelen in Hendrik-Ido-Ambacht aan te schaffen waardoor de verschillende huishoudens en bedrijven op slimme wijze kunnen profiteren van de ruim 1.124 jaarlijkse zonuren. Het gebied telt minstens 7.717 geschikte daken voor de plaatsing van zonnepanelen om zelf stroom op te kunnen wekken op duurzame wijze.

Kosten van zonnepanelen in Hendrik-Ido-Ambacht

Zonnepanelen kopen hoeft niet altijd duur te zijn, aangezien je zelf kunt kiezen of je een groot systeem wilt met veel panelen met een hoog vermogen of een klein systeem bestaande uit een aantal panelen. Check de kostentabel hieronder om na te gaan hoeveel je kwijt bent aan zonnepanelen in Hendrik-Ido-Ambacht, gebaseerd op het aantal zonnepanelen en het vermogen van het systeem.

Panelen Vermogen Aanschaf Monteren
8 2.000 Wp 2.000 – €2.700 650 – €850
12 3.000 Wp 2.800 – €3.300 850 – €1.000
16 4.000 Wp 3.600 – €4.400 1.000 – €1.350
20 5.000 Wp 4.600 – €5.400 1.100 – €1.400
28 7.000 Wp 6.000 – €7.200 1.500 – €2.000

Huur een lokale specialist in

Ga je zonnepanelen in Hendrik-Ido-Ambacht laten aanleggen? Dan is het inhuren van een lokale zonnepanelenspecialist van groot belang aangezien je natuurlijk zo min mogelijk wilt betalen. Zo is het voordeliger om een lokale specialist in te huren vanwege de verlaagde kilometerkosten. Daarnaast kan een specialist in Hendrik-Ido-Ambacht je beter adviseren over de mogelijkheden van zonnepanelen op je specifiek dak. Ook weet een lokale zonnepanelenspecialist alles over de subsidiemogelijkheden en de eisen omtrent vergunningen voor de plaatsing van zonnepanelen. De specialist kan je helpen bij het regelen van deze zaken.

Subsidies zonnepanelen in Hendrik-Ido-Ambacht

Vroeger kon je voor zonnepanelen een landelijke subsidie krijgen, maar die is er niet meer. Om de kosten te kunnen verlagen kan je naast het terugvragen van de btw, bij bepaalde gemeenten lokale subsidies aanvragen. Om na te gaan of je momenteel in aanmerking kunt komen voor een lokale subsidie voor zonnepanelen in Hendrik-Ido-Ambacht kan je checken bij de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht wat de mogelijkheden zijn. Je kunt alles eenvoudig online regelen.

Welke zaken kunnen verkeerd gaan?

Let altijd op de dingen die verkeerd kunnen gaan, zodat je beter voorbereid bent op de mogelijke gevolgen. Zo is het belangrijk om te letten op de garanties en keurmerken van de leverancier waar je de panelen koopt en de specialist die de panelen gaat installeren. Zo weet je zeker dat je goed kwaliteit koopt en dat de panelen door een erkende specialist wordt aangelegd. Dit is ook een vereiste als je van plan bent om een subsidie aan te vragen bij de gemeente. Keurmerken zijn belangrijk om de kwaliteit van de zonnepanelen te garanderen.

Handige checklist voor zonnepanelen

Ga na of je de zonnepanelen zelf gaat installeren of als je liever een specialist gaat inhuren. Als je zelf de panelen gaat installeren, dan dien je te beschikken over de juiste mate van kennis en ervaring. Ga je een specialist inhuren, check dan of de specialist beschikt over een Zonnekeur keurmerk. Dit houdt in dat de specialist gecertificeerd is, wat belangrijk is voor het kunnen aanvragen van een subsidie, het terugvorderen van de btw en het kunnen claimen van de garantie indien er wat verkeerd gaat.

Besparen op zonnepanelen

Al hoewel de kosten van zonnepanelen gedurende de laatste jaren flink is gedaald, dan nog is een besparing altijd aantrekkelijk. De verschillende bespaaropties voor zonnepanelen in Hendrik-Ido-Ambacht zijn als volgt:

  1. Huur een specialist in die lokaal gevestigd is.
  2. Maak een vergelijking van offertes en kies de offerte met de scherpste prijs uit.
  3. Vraag een subsidie aan als dit mogelijk is.
  4. Check bij het Energieloket of er collectieven zijn waarbij je je kunt aanmelden.
  5. Vraag de buren of ze samen een zonnepanelensysteem willen aanschaffen.
  6. Koop je zonnepanelen beetje bij beetje in, en breid met de tijd verder uit tot je een groot systeem hebt.
  7. Vraag de btw terug nadat je jezelf als ondernemer voor de btw hebt aangemeld.

Als je al hebt besloten dat je voor zonnepanelen wilt gaan, dan is de eerste stap het selecteren van een zonnepanelenspecialist die past binnen je budget en die voldoet aan al je wensen. Vergelijk dan ook eerst offertes met elkaar zodat je een goede en voordelige keuze kunt maken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!