Zonnepanelen Heemskerk

Zonnepanelen HeemskerkInwoners van Heemskerk maken tegenwoordig massaal de stap naar zonnepanelen. Dat is heel begrijpelijk wanneer je bedenkt dat zonnepanelen het antwoord bij uitstek zijn op de steeds stijgende energiekosten. Als jij wil gaan investeren in zonnepanelen is het een goed idee om onderstaande informatie door te nemen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Heemskerk? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Waarom zijn zonnepanelen zo kostbaar

Zonnepanelen zijn een zeer kostbare investering. We keken voor jou naar de zaken die de prijs bepalen.

  • De kosten van het materiaal zijn zeer hoog. Zaken als het silicium waar de zonnepanelen van zijn gemaakt zijn een kostbare aanschaf. De platen worden in een arbeidsintensieve procedure gemaakt en dat brengt een hoop kosten met zich mee. Dit zorgt ervoor dat het materiaal meer dan de helft van de totale prijs betreft.
  • De kosten van het materieel wat gehuurd moet worden. Voor de plaatsing van zonnepanelen wordt doorgaans materieel gehuurd. Het gaat dan vooral om zaken als een bouwsteiger, een hoge bouwladder of een bouwlift om de panelen omhoog op je dak te krijgen. Deze huur komt voor jouw rekening.
  • De kosten van het werk. Het arbeidsloon van een gecertificeerde installateur is hoog. Dat is nodig om te zorgen voor een installatie die volledig optimaal functioneert.
  • De hoogte van de BTW. Je betaalt de hoge BTW van 21 procent over de zonnepanelen en de arbeid. Dit is een post die je later weer kan terugvorderen.
  • De kilometerkosten. Je betaalt kilometerkosten voor de leverancier van de zonnepanelen. Daarop valt te bezuinigen.

De prijs van zonnepanelen in Heemskerk

We vroegen bij meerdere leveranciers van zonnepanelen in Heemskerk offertes op. We ontvingen de volgende prijsopgaven:

Wat voor generatie zonnepanelen koop je Op wat voor termijn heb je de investering terugverdiend Wat is het maximaal haalbare vermogen Wat is de prijs van een installatie met 10 zonnepanelen en een omvormer inclusief de BTW
Een van de eerste generaties zonnepanelen van glas 7 tot 8 jaar 200 Wp 4100 euro
Een van de latere generaties zonnepanelen van silicium 8 a 9 jaar 275 Wp 5450 euro
Een van de nieuwste generaties zonnepanelen van silicium 10 a 11 jaar 400 Wp 6540 euro

Waarom een leverancier uit Heemskerk de beste keuze is

Een leverancier uit Heemskerk is altijd de beste keuze om de volgende redenen:
Een leverancier in Heemskerk kent de gemeente en de regels. Hij weet wanneer er een vergunning moet worden aangevraagd en is in staat om daarbij te helpen.
Een leverancier in Heemskerk kent de subsidie. Hij kan eventueel helpen bij het aanvragen van deze vormen van subsidie waardoor jij minder betaalt voor je zonnepanelen.

Is er steun voor zonnepanelen in Heemskerk

De gemeente Heemskerk houdt zich actief bezig met het stimuleren van zonne-energie.  We vonden de volgende zaken voor je op de website van de gemeente. https://www.heemskerk.nl/over-heemskerk/samenstelling-college-van-bw/columns/groen-lintje/. We keken ook voor je naar jouw subsidie in de vorm van het terugvragen van de BTW.

De BTW terugvorderen

Als subsidie van de overheid kan je de betaalde BTW terugvorderen. Dat doe je volgens het onderstaande stappenplan.
Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW. 
Je ontvangt een bevestiging van de belastingdienst.
Vorder de BTW terug als subsidie.

Keurmerken en garanties

Ga je zonnepanelen kopen dan staan daar bepaalde keurmerken en garanties op. Je herkent de onderstaande keurmerken
Het keurmerk van de Europese Unie. Dit CE logo geeft aan dat de zonnepanelen voldoen aan de eisen die de EU eraan stelt.
Het keurmerk van de Duitse overheid. Tüv geeft aan dat de zonnepanelen voldoen aan de nog strengere eisen die de Duitse overheid eraan stelt.
Zonnekeur. Je hebt te maken met zonnepanelen die geplaatst worden door een erkende en gecertificeerde installateur.

Veel gemaakte fouten

Bij de aanschaf van zonnepanelen kan ook veel mis gaan. Pas op met deze valkuilen:
Schaduwval waar geen rekening mee wordt gehouden. Door schaduwval kunnen zonnepanelen onvoldoende tot helemaal niet werken. Er moet dus altijd een schouw worden uitgevoerd.
Een leverancier die te ver weg zit. Uit spaarzaamheid schaf je panelen bij een leverancier aan die aan de andere kant van het land zit. Uiteindelijk ben je later aan de beurt bij de installatie en bij nazorg zijn ze nog later bij jouw adres.

Voordelen bij zonnepanelen

Bij zonnepanelen heb je meer voordelen dan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan deze zaken:
Je levert terug dus ontvangt korting. Levert jouw installatie meer op dan jij verbruikt dan ontvang je de terug geleverde kWh als korting in de vorm van saldering. Je krijgt 22 eurocent per kWh terug.
Je betaalt geen energietaks. Dit is een hoge post van 14 eurocent per kWh energie.

Denk aan deze punten:

  • Je moet een slimme energiemeter hebben. Dat houdt in dat jouw meter kan aangeven wat er is geleverd en wat er door jou terug is geleverd.
  • De ruimte onder je dak moet leeg zijn. Ontruim je tuin voor een groot deel wanneer de zonnepanelen worden geplaatst.

Snel en handig besparen

Werk samen met een groep. Samen kan je gemakkelijker een korting bedingen.
Vergelijk eerst de prijzen.

Kwaliteit van vakmannen in Heemskerk vergelijken

Je vergelijkt heel gemakkelijk de kwaliteit van vakmannen in Heemskerk door offertes op te vragen. Dat doe je met deze button. Vervolgens vergelijk je ze en kan je tot een korting van 30 procent komen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!