Zonnepanelen Heel

Zonnepanelen HeelHet rendement op zonnepanelen in Heel is momenteel beter dan ooit tevoren en dat kan je ook direct merken aan de daken in deze omgeving. Zowel op de daken van huizen als bedrijven vind je inmiddels al zonnepanelen. Als ook overweegt om zonnepanelen te kopen om mee te gaan met de energietransitie in Nederland en om te profiteren van de vele financiële voordelen, lees dan eerst hieronder verder zodat je alles komt te weten over zonnepanelen in Heel.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Heel? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Heel

Een zonnesysteem dat bestaat uit veel panelen kan veel meer opleveren en bespaart ook meer energie. Maar hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te hoger de kosten natuurlijk ook zullen zijn. Je betaalt namelijk voor het soort paneel, het vermogen en het aantal panelen. Check hieronder wat de gemiddelde kosten zijn van het investeren in een set zonnepanelen in Heel gebaseerd op het aantal zonnepanelen per huishoudgrootte.

Huishouden Aantal panelen Investering
1 10 – 13 4.000 – €5.200
2 13 – 16 7.000 – €8.000
3-5 18 – 21 9.000 – €10.400
6+ 23 – 26 11.000 – €12.100

Huur een lokale specialist in

Specialisten die in de gemeente Heel zelf gevestigd zijn, kunnen veel sneller komen bij je thuis om je nieuwe zonnepanelen te installeren. Zo ben je sneller klaar en kan je direct starten met besparen. Vanwege de korte afstand ben je daarnaast ook veel en veel goedkoper uit met een lokale zonnepanelenspecialist, aangezien je minder betaalt aan kilometerkosten in vergelijking tot een landelijke specialist die van ver moet komen.

Subsidies zonnepanelen in Heel

Ook voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Heel kan je in aanmerking komen voor subsidies, mits die wel beschikbaar zijn. Op landelijk niveau kan je geen subsidies voor zonnepanelen meer aanvragen, deze zijn namelijk sinds 2013 al afgeschaft omdat de zonnepaneelprijs inmiddels al vrij aantrekkelijk is geworden. Ben je van plan om in de nabije toekomst zonnepanelen te gaan kopen? Neem dan een kijkje op de website van de gemeente Heel om op de hoogte te blijven van de updates omtrent subsidieregelingen.

Keurmerken van zonnepanelen

Zonnepanelen beschikken over een kwaliteitscertificaat zodat je kunt nagaan of de panelen wel echt van goed kwaliteit zijn. Als je twijfelt, vraag dan altijd even om de keurmerken en check de aanwezigheid van het CE-keurmerk en het Tüv-keurmerk om na te gaan of de panelen te vertrouwen zijn. Check daarnaast of de specialist die de zonnepanelen komt installeren een Zonnekeur keurmerk voert. Dit houdt in dat de specialist is aangesloten tot een brancheorganisatie en dus erkend en ervaren is.

Praktische checklist voor zonnepanelen

Overweeg je het kopen van een zonnesysteem? Dan moet je wel goed voorbereid zijn op de zaken die komen kijken bij de aanschaf van zonnepanelen in Heel. Hieronder tref je een praktische checklist die je kunt hanteren wanneer je op zoek gaat naar zonnepanelen:

  • Zoek alleen lokale specialisten, aangezien specialisten die in je eigen omgeving gevestigd zijn veel goedkoper uitkomen. Je betaalt namelijk veel minder aan reiskostenvergoeding, welke bij een landelijke specialist vele malen hoger zal zijn vanwege de lange afstand.
  • Neem een kijkje op je jaarrekening om te checken wat je jaarlijks aan stroom verbruikt. Dit is noodzakelijk zodat je een zonnesysteem kunt kopen dat goed op je behoeften is afgestemd waardoor je geen extra stroom af hoeft te nemen bij een energieleverancier. Zo wek je altijd voldoende stroom op om te voorzien in je volledige energiebehoeften.

Besparen op zonnepanelen

Zonnepanelen in Heel zijn een slimme investering, maar je gaat wel minstens een paar duizend euro opzij moeten leggen voor de aanschaf en de installatie van het systeem. Om de kosten toch wat omlaag te krikken, kan de deze bespaartips in acht nemen:

  • Maak een vergelijking van een aantal offertes en kies de meest laaggeprijsde specialist uit.
  • Zoek alleen lokale zonnepaneelspecialisten om de kilometerkosten te vermijden.
  • Bespaar op de installatiekosten door zelf de panelen te installeren.
  • Verlaag de begininvestering door het aanvragen van een subsidie en door de btw-aftrekregeling.
  • Beding korting door in een collectief te stappen of door de buren te overhalen om samen zonnepanelen te kopen.
  • Koop eerst een voordelig klein zonnesysteem en breid pas later uit met extra panelen.

His het moment uiteindelijk aangebroken en ga je nu zonnepanelen kopen? Dan is de eerste stap die je moet nemen het aanvragen van zoveel mogelijk offertes bij betrouwbare en goede zonnepaneelspecialisten uit je omgeving zodat je ze met elkaar kunt vergelijken. Vervolgens selecteer je de specialist met de beste offerte.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!