Zonnepanelen Hattem

Zonnepanelen HattemHattem is een gemeente aan de rand van de Veluwe. Het is een gemeente waar men steeds meer overgaat op groene energie. Men koopt zonnepanelen en wekt daarmee de eigen stroom op. Wanneer jij dit ook wil gaan doen is het zaak dat je je eerst goed voorbereidt. Dat doe je onder andere door onderstaande informatie door te lezen. We geven aankooptips maar we waarschuwen je ook voor veel gemaakte fouten.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Hattem? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weet hoeveel je betaalt

Bij meerdere leveranciers vroegen we de prijzen op van zonnepanelen. Men stuurde ons de onderstaande prijsopgaven toe. Het gaat om prijzen van de zonnepanelen zelf, zonder installatie kosten maar inclusief de BTW.

Welk zonnepaneel kiest u Wat is het maximum haalbare vermogen in Wp uitgedrukt Wat is de prijs per paneel
amorf (folie) paneel 115 Wp Vanaf 149 euro
Polykristallijn paneel 179 Wp Vanaf 198 euro
Monokristallijn paneel 239 Wp Vanaf 249 euro
Dubbelzijdig paneel Vanaf 360 Wp Vanaf 361 euro

Waarom zonnepanelen in Hattem kopen

Leveranciers van zonnepanelen zijn er meer dan genoeg. Het is echter het verstandigste om te kiezen voor zonnepanelen bij een leverancier uit de regio Hattem. Dat doe je om meerdere redenen. De eerste reden is wel dat je het gemakkelijkste bent in te plannen: je wordt het snelste geholpen door een lokale leverancier. Een andere reden is dat je door de korte reistijd veel minder kilometerkosten hoeft te betalen. Je bent dus ook nog eens goedkoper uit. Als laatste is het belangrijk om je te beseffen dat een woning soms beschermd stadsbeeld is. De lokale installateur weet of dit bij jouw huis ook het geval is. In dat geval zal men jou een advies geven om op een andere manier zonne-energie af te nemen.

Komt de gemeente Hattem jou tegemoet

De gemeente Hattem geeft jou geen subsidie wanneer je zonnepanelen wil gaan kopen. Wel geeft men informatie over een inkoopcollectief en men geeft jou informatie over de geschiktheid van jouw dak voor zonnepanelen. Als je subsidie wil op je zonnepanelen doe je er verstandig aan om deze op te vragen via de belastingdienst. De BTW die je hebt betaald kan je namelijk terug vorderen. Dat doe je via het onderstaande stappenplan.

Jouw BTW terug met een paar kliks

BTW terug vragen bij de belastingdienst kan bij de aanschaf van zonnepanelen. Dat doe je aan de hand van de onderstaande stappen.

  1. Ga naar de belastingdienst website. Daar vul je het formulier ‘opgaaf zonnepaneelhouders’ in.

  2. Stuur het formulier op en heb 10 werkdagen geduld. Dit is de termijn die men nodig heeft om jouw aanvraag te registreren.

  3. Bij ontvangst van de bevestiging: registreer eerst je IBAN nummer.

  4. Doorloop de stappen die in de brief staan. Met de inlog codes doe je aangifte belasting.

Pas op voor deze veelgemaakte fouten

Ga je zonnepanelen kopen dan kan er nogal gemakkelijk wat fout gaan. De meest gemaakte fout is wel dat mensen besparen op het vermogen van de zonnepanelen. Deze leveren daardoor te weinig energie waardoor jij alsnog extra stroom moet afnemen. Jouw voordeel wordt daardoor wel heel laag. Verder moet je waken voor snelle leveranciers die aan de hand van een blik op Google Maps een installatie zonnepanelen voor jou intekenen. Dit is een slecht idee. Er zal altijd sprake zijn van schaduwval door bijvoorbeeld jouw schoorsteen of hoge bebouwing rondom je huis. Voorkom een tegenvallend rendement en kies voor een leverancier die een schouw uitvoert.

Garantie die een indicatie is

Je kan zelf zien wat voor kwaliteit je koopt aan de hand van de garantie die je op de zonnepanelen krijgt. Denk daarbij aan de onderstaande punten.

  • De fabriek garantie. Dit is de garantie die je krijgt van de fabriek op de zonnepanelen. Het kan gaan om een garantie die onder de 10 jaar ligt. Je hebt dan waarschijnlijk te maken met een mindere kwaliteit zonnepanelen. Zonnepanelen kunnen ook een garantie hebben die oploopt tot 20 a 25 jaar. Je hebt dan met een goede kwaliteit zonnepanelen te maken.

  • De vermogen garantie. Dit is de garantie die gaat over de opbrengst van de zonnepanelen. Het vermogen zal altijd terug lopen door de tijd heen. Heb je na 20 jaar nog een vermogen wat onder de 75 procent ligt, dan heb je waarschijnlijk met een mindere kwaliteit zonnepanelen te maken. Heb je een vermogen wat boven de 80 of zelfs 90 procent ligt dan heb je met goede zonnepanelen te maken.

  • De installateur garantie. Dit is de garantie die je krijgt op het werk van de installateur. Deze zal een garantie geven die kan oplopen van 5 tot wel 15 procent.

  • De systeem garantie. Dit is een garantie op de hele installatie behalve de zonnepanelen zelf. Deze garantie ontzorgt jou volledig.

Vergelijk lokale prijzen

Dit doe je met onderstaande button. Door prijzen te vergelijken van aanbieders in de regio Hattem kan je een voordeel voor jezelf realiseren oplopend tot 30 procent. De moeite waard dus.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!