Zonnepanelen Harderwijk

Zonnepanelen HarderwijkWoningbezitters in Harderwijk stappen massaal over op zonnepanelen. Dat heeft een heel goede reden want zonnepanelen zijn het antwoord bij uitstek op de aldoor stijgende energiekosten. Wanneer jij nog twijfelt over zonnepanelen of eerst meer wil weten hebben we wat informatie voor jou.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Harderwijk? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Waarom zonnepanelen toch zo duur zijn

Het is de meest gehoorde reden waarom zonnepanelen nog niet massaal worden gekocht: de prijs. Wij keken naar de onderdelen waar de prijs uit bestaat en kwamen tot een aantal ontdekkingen.

  • Zeer kostbaar materiaal. De nieuwste generaties zonnepanelen worden gemaakt van silicium. Dit is een materiaal wat wordt gedolven en wat onder een arbeidsintensief proces tot platen wordt geperst. Deze panelen zijn dus kostbaar en wanneer je bedenkt dat de panelen verder niet in heel grote mate worden geproduceerd snap je gelijk dat zonnepanelen van kostbaar materiaal gemaakt zijn.
  • Kostbaar materieel. Het materieel wat wordt gebruikt bij het plaatsen van zonnepanelen wordt gehuurd. Het gaat dan om zaken als een bouwsteiger, een hoge ladder of een bouwlift die ter plekke moeten worden gehuurd. Deze zaken worden aan jou doorberekend op de factuur.
  • Dure mankracht. De installateur van de zonnepanelen is gecertificeerd. Dat houdt in dat jij daarvoor moet betalen. Je betaalt voor het arbeidsloon gemiddeld 1200 tot 1600 euro.
  • Hoge BTW. Je betaalt het hoge BTW percentage over de zonnepanelen. Deze kan je terugvorderen in de vorm van een subsidie.
  • Kilometerkosten. Voor de leverancier vergoed jij de verreden kilometers. Als je niet oppast kunnen die kosten flink oplopen.

De prijs van zonnepanelen in Harderwijk

We vroegen bij meerdere lokale ondernemers naar de prijzen van zonnepanelen. Men stuurde ons de volgende offertes:

Wat voor materiaal zonnepaneel koop je Wat is het maximaal haalbare vermogen Tijd waarin je het paneel terugverdient Prijs per zonnepaneel
Zonnepanelen die vooral van glas gemaakt zijn Tot 200 Wp 7 jaar Gemiddeld 355 euro
Zonnepanelen die van polykristallijn silicium gemaakt zijn Tot 275 Wp 9 jaar Gemiddeld 455 euro
Zonnepanelen die van monokristallijn silicium gemaakt zijn Tot 400 Wp 11 jaar Gemiddeld 585 euro

Waarom jij het beste kiest voor een lokale leverancier

Het beste kies je voor zonnepanelen van een leverancier uit Harderwijk om de volgende redenen:
Een specialist uit Harderwijk kent de vergunningen. Hij is op de hoogte van plaatselijke verordeningen en kan eventueel voor jou een vergunning aanvragen.
Een specialist uit Harderwijk kent de vergoedingen. Hij kan jou informeren over plaatselijke subsidies en kan helpen bij de aanvraag.

Steun of subsidie bij zonnepanelen in Harderwijk

We informeerden bij de gemeente Harderwijk naar de steun en subsidie die men geeft voor zonnepanelen. We vonden de volgende informatie: https://www.harderwijk.nl/ondernemen/subsidie-klimaat-en-energie_3893/. Wil jij als particulier ook meer weten over subsidie lees dan ook het onderstaande stappenplan.

Een stappenplan voor de BTW terugvragen

Jij mag de BTW terugvragen die je betaalde voor de zonnepanelen. Dat doe je op de volgende manier:
Ga naar de website van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW.
Je ontvangt een bevestiging van de belastingdienst.
Je vordert de BTW terug.

De keurmerken op zonnepanelen verklaard

Zonnepanelen hebben meerdere keurmerken. Dit is wat ze betekenen:
CE. Dit is het keurmerk wat wordt toegekend door de Europese Unie aan zonnepanelen als ze zijn goedgekeurd.
Tüv. Dit is het keurmerk wat wordt toegekend door de Duitse regering aan zonnepanelen die aan zeer strenge eisen voldoen.
Zonnekeur. Dit wordt afgegeven aan gecertificeerde monteurs en installateurs.

Pas op met deze zaken:

Een schouw vooraf moet altijd plaatsvinden. Alleen dan wordt er gekeken naar de schaduwval op je dak.
Een leverancier uit je eigen plaats is altijd voordeliger maar ook sneller.

Jouw voordelen die je hebt met zonnepanelen

Je betaalt geen energietaks. Die kan flink oplopen tot 12 eurocent per kWh.
Je levert terug en betaalt minder.
Doordat jouw installatie meer oplevert krijg je een bedrag tot 22 eurocent per kWh gesaldeerd.

Check ook deze zaken:

  • Een slimme meter is geen luxe maar noodzaak. Had je deze nog niet, dan is het verplicht wanneer je zonnepanelen neemt. Alleen dan kan je registreren of en hoeveel je terug levert.
  • Kies een installateur die gecertificeerd is. Alleen dan weet je zeker dat jouw installatie het optimale rendement zal leveren.

Besparen op je zonnepanelen

Bespaar op de prijs maar niet op het vermogen.
Schaf aan met een groep.
Alleen op die manier kan je gemakkelijk korting bedingen.

Kwaliteit vakmannen in Harderwijk vergelijken

Dit doe je het handigste door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met deze button. Je ontvangt gelijk meerdere prijsopgaven om te vergelijken. Dat voordeel kan oplopen tot 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!