Zonnepanelen Gennep

Zonnepanelen GennepWie écht slim is, schaft zonnepanelen in Gennep aan om mee te doen met de energietransitie die momenteel bezig is in Nederland. Soms kan het gebeuren dat je bij de aanschaf van zonnepanelen de bomen door het bos niet ziet aangezien er verschillende soorten zonnepanelen zijn, allerlei specialisten en veel zaken die nog belangrijk zijn als je zonnepanelen gaat kopen. Lees hieronder verder als je meer wilt weten over zonnepanelen in Gennep.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

Zonnepanelen kopen is een pittige investering waarbij je op zijn minst €3.500 tot €5.000 kwijt gaat zijn als je een goed systeem wilt kopen, zeker als je van plan bent om voldoende stroom op te wekken om te voorzien in de volledige stroombehoeften. Ga er maar uit dat de zonnepanelenprijs bestaat uit de materialen, de installatieapparatuur, de installatiekosten en de kilometerkosten. Boven deze componenten betaal je nog eens verplicht 21% btw als je de zonnepanelen in Gennep koopt.

Kosten van zonnepanelen in Gennep

Neem de kosten van zonnepanelen nader onder de loep en je zult zien dat er een duidelijke onderscheiding is tussen de kosten voor het kopen van de panelen zelf en de kosten voor het installeren van het systeem. Als we een kijkje nemen naar de aanschafkosten en de installatiekosten van zonnepanelen in Gennep aan de hand van het aantal zonnepanelen, dan kunnen we uitgaan van het gemiddeld kostenplaatje hieronder:

Zonnepanelen Aanschaf Installatie
3 900 – €1.200 500
6 2.000 – €2.300 700
8 3.800 – €4.000 1.000
12 5.400 – €5.900 1.300
19 7.800 – €8.400 1.750

Huur een lokale specialist in

Als je een specialist gaat zoeken om zonnepanelen te instaleren op je dak, kies dan zover mogelijk liever altijd voor een specialist die in Gennep zelf gevestigd is. Hier zijn geldige redenen voor, namelijk de tijdbesparing aangezien lokale specialisten minder hoeven te rijden om naar je toe te komen. Ook de geld besparing omdat je minder aan voorrijkosten moet betalen en tevens profiteer je van het uitgebreide netwerk aan contacten van een lokale specialist.

Subsidies zonnepanelen in Gennep

Net zoals elders in Nederland wordt ook in de gemeente Gennep het investeren in verduurzaming en energiebesparing flink gestimuleerd door het aanbieden van aantrekkelijke subsidieregelingen. Je kunt even langsgaan bij het gemeentehuis zodat je kunt nagaan welke subsidiemogelijkheden er op dit moment van kracht zijn voor zonnepanelen in Gennep.

Hoe snel zijn zonnepanelen in Gennep terugverdiend?

Als je uitgaat van aantrekkelijke subsidieregelingen, de btw-aftrekregeling waarbij je de volledige 21% belasting terug kunt vorderen, de voordelige zonnepanelenprijs en het aanschaffen van een potent zonnepanelensysteem, dan kan je een schatting maken van de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen in Gennep. Gemiddeld is deze periode 6 tot 8 jaar, maar als je de kosten nog meer weet te verlagen dan zal ook de terugverdientijd omlaaggaan.

Stappenplan zonnepanelen kopen

Heb je onlangs besloten om zonnepanelen in Gennep te gaan kopen? Dan heb je een belangrijke beslissing gemaakt en wil je wel dat je goed bent voorbereid op het hele aanschaf en installatieproces door het volgen van de onderstaande stappen:

  1. Is je dak wel geschikt voor zonnepanelen? Laat een scan maken van je situatie.
  2. Welk zonnepanelensysteem is geschikt voor mijn verbruik? Raadpleeg hierbij je jaarrekening.
  3. Moet ik een vergunning aanvragen en wat zijn de subsidiemogelijkheden? Informeer alles bij de gemeente.
  4. Vergelijk een handjevol lokale zonnepanelenspecialisten en kies degene uit die het beste aanbod heeft qua prijs en kwaliteit.
  5. Laat de zonnepanelen installeren en zorg ervoor dat je op tijd bent om de btw terug te kunnen vorderen.

Valkuilen zonnepanelen

Door jezelf op de juiste manier voor te bereiden kan je de onderstaande veelvoorkomende valkuilen voorkomen:

  • Vergeet de btw niet terug te vragen. Als je zonnepanelen op je dak hebt, dan word je als ondernemer gezien in ogen van de Belastingdienst en heb je het recht om de btw die je hebt betaald over zowel de aanschaf als de installatie van de panelen terugvorderen. Doe dit wel binnen 6 maanden van hetzelfde kalenderjaar van de aanschaf, zodat de Belastingdienst het geld op je rekening kan storten.
  • Ga voor panelen van goed kwaliteit: Panelen met een heel lage aanschafprijs kan zeer interessant lijken, maar als je minstens 25 jaar lang wilt genieten van een goed werkend systeem dat optimaal rendement oplevert, dan dien je de kwaliteit niet uit het oog te verliezen.

Als je hebt besloten om zonnepanelen te gaan kopen, dan is het tijd om een specialist te zoeken. Voordat je een specialist aanwijst, is het belangrijk om eerst offertes met elkaar te vergelijken zodat je in één oogopzicht kunt nagaan hoeveel je kunt besparen op de begininvestering. Dit is de beste manier om tot wel 20% te kunnen besparen op de kosten van het aanschaffen van zonnepanelen in Gennep.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!