Zonnepanelen Gendt

Gendt is een historische stad in de gemeente Lingewaard. De inwoners van Gendt ontdekken steeds meer dat je energie kan opwekken met de zon. Wanneer jij ook de aanschaf van zonnepanelen overweegt doe je er goed aan om eerst onderstaande informatie door te lezen. Op die manier ga je weloverwogen te werk.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Gendt ? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijs van zonnepanelen in de regio Lingewaard

We vroegen bij meerdere leveranciers van zonnepanelen de prijzen op in de gemeente Lingewaard. We ontvingen een aantal prijsopgaven. Die prijsopgaven betroffen de prijzen van zonnepanelen inclusief de BTW. Het gaat om prijzen die exclusief de installatiekosten zijn weergegeven.

Van welk materiaal zijn de zonnepanelen gemaakt Wat is het vanaf- vermogen van de zonnepanelen Wat is de vanaf- prijs van dit type panelen
Folie materiaal 116 Wp 150 euro
Polykristallijn materiaal 175 Wp 179 euro
Monokristallijn materiaal 279 Wp 288 euro
Dubbelzijdige panelen 365 Wp 368 euro

Waarom kiezen voor zonnepanelen uit de regio Gendt

Zonnepanelen worden steeds vaker aangeboden. Het is het verstandigste om ze te kopen bij een aanbieder uit de regio Gendt/Lingewaard. Dat doe je omdat een lokale aanbieder bekend is met de eisen die een gemeente aan jouw dak stelt. Hij weet of jij zomaar zonnepanelen op je dak mag plaatsen en daarnaast weet een lokale aanbieder of er een vergunning moet worden aangevraagd. Daarnaast zal een lokale aanbieder veel korter hoeven te reizen waardoor jij veel minder kilometerkosten betaalt. Je wordt daarnaast sneller geholpen. Voordelen genoeg.

Subsidie vanuit de gemeente Lingewaard

De gemeente Lingewaard heeft een eigen loket waar je terecht kan voor vragen over zonnepanelen en de laatste informatie rondom subsidies. Die subsidie is altijd aan een maximum bedrag per jaar gebonden dus je zal er snel bij moeten zijn. Wanneer je zeker wil zijn van subsidie vraag je daarnaast de betaalde BTW terug. Dat doe je aan de hand van het volgende stukje.

Vorder jouw BTW terug

Jouw BTW terug vorderen doe je via de site van de belastingdienst. Je volgt de onderstaande stappen. Het levert je een voordeel van 21 procent op.

  • Ga op de site van de belastingdienst naar het formulier ´Opgaaf Zonnepaneelhouders´. Vul het formulier in en stuur het op.

  • Wacht 10 werkdagen. Dit is de verwerkingstijd van de belastingdienst.

  • Na ontvangst van de ontvangstbevestiging: registreer jouw bankrekeningnummer.

  • Doorloop de stappen in de brief met de bijgevoegde inlogcodes.

Wil jij niet zelf deze stappen doorlopen maar wel een voordeel, vraag dan aan de leverancier om jouw BTW terug te vorderen. Je betaalt extra voor deze dienstverlening maar profiteert alsnog van een interessant voordeel.

Problemen bij de aanschaf van zonnepanelen

Ga je zonnepanelen aanschaffen, dan kan er het een en ander mis gaan. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een installatie zonnepanelen koopt bij een lokale specialist. Zou je naar een goedkopere specialist vanuit de andere kant van het land gaan dan is de kans groot dat je veel later geholpen wordt omdat je moeilijk in te plannen bent. Daarnaast betaal je dan behoorlijk wat kilometerkosten. Verder moet je altijd eerst kijken naar het benodigde vermogen van je installatie voor je zonnepanelen aan gaat schaffen. Bespaar niet op het soort zonnepanelen maar kijk wel binnen de juiste categorie naar de beste keuze.

Kies voor een goede garantie

Zonnepanelen koop je altijd met een goede garantie. Er zijn 4 soorten garantie waarmee je rekening moet houden. We hebben ze voor je toegelicht.

  • De fabrieksgarantie. Dit is de garantie die de fabrikant eraan meegeeft. Een fabrieksgarantie die onder de 10 jaar ligt is doorgaans een indicatie dat je met een mindere kwaliteit te maken hebt. Een garantie kan oplopen tot 20 a 25 jaar. Dan heb je met topkwaliteit te maken.

  • De installateursgarantie. Dit is een garantie van de installateur zelf. Deze garantie geeft hij af op zijn eigen werk. Een installateursgarantie kan 5, 10 of zelfs 15 jaar bedragen. Een goede vakkundige installatie garandeert jou dat je het uiterste uit de zon haalt.

  • De systeemgarantie. Dit is de garantie op alle onderdelen behalve op de zonnepanelen zelf. Een systeemgarantie ontzorgt jou voor behoorlijk wat jaren.

  • De vermogensgarantie. Een heel belangrijke garantie. Jouw zonnepanelen gaan door de loop der jaren heen veel minder opleveren. Het vermogen zal in het beste geval terug lopen tot 90 a 80 procent van het oorspronkelijke vermogen. Koop je een mindere kwaliteit dan is de terugloop tot onder de 75 procent van het oorspronkelijke vermogen.

Een lokale specialist vergelijken

Wil jij zonnepanelen aanschaffen, vergelijk dan de offertes van meerdere lokale specialisten met onderstaande button. Je krijgt gelijk vrijblijvend een aantal aanbiedingen in je mailbox om te vergelijken.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!